Janine Jansen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Janine Jansen
Genel bilgiler
Doğum7 Ocak 1978 (46 yaşında)
Soest, Hollanda
TarzlarKlasik müzik
Etkin yıllar2001–günümüz
Resmî sitehttp://www.janinejansen.com/

Janine Jansen (7 Ocak 1978, Soest), Hollanda doğumlu keman ve viyola sanatçısıdır.

Altı yaşında müzik eğitimine keman çalarak başlayan sanatçı, 1998 yılında Utrecht Konservatuvarı’ndan birincilikle mezun oldu. 2002 yılında Londra'da verdiği konserde Çaykovski'nin keman konçertosunda gösterdiği performans ile göz dolduran Jansen, genç yaşına rağmen birçok ülkenin önemli orkestraları ile çalıştı. Jansen'in Coosje Wijzenbeek, Philippe Hirschhorn ve Boris Belkin ile çalışmaları vardır. Genç yaşına rağmen kariyerinde zirve yakalayan Hollandalı keman sanatçısı Jansen, Türkiye'de ilk kez Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne konuk oldu.

2003'te Hollanda Müzik Ödülü'ne (Nederlandse Muziekprijs), 2009'da İngiltere'deki Kraliyet Filarmoni Derneği Enstrümantalist Ödülü'ne (Royal Philharmonic Society Instrumentalist Award) hak kazandı.[1]

Müzisyen bir babanın kızı olan Janine Jansen'in iki erkek kardeşi de müzisyendir. Aynı zamanda bas solist Peter Kooy'un kız kardeşi olan annesi de klasik müzik solistidir. İsveçli orkestra şefi Daniel Blendulf ile evlidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Violinist Janine Jansen: The Genuine Article". Strings Magazine. Temmuz 2011. 1 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Eylül 2020.