Jak and Daxter

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jak and Daxter için kullanılan logo (siyah-beyaz)

Jak and Daxter, Andy Gavin ve Jason Rubin tarafından yaratılan, şu anda Sony Interactive Entertainment'ın sahibi olduğu video oyunu serisidir.

Seri, Naughty Dog tarafından geliştirilmiş olsa da Ready at Dawn ve High Impact Games'in yaptığı bazı oyunlarda mevcuttur. Serinin ilk oyunu Jak and Daxter: The Precursor Legacy, 3 Aralık 2001'de Playstation 2 için çıktı ve konsola özel çıkan ilk oyunlardan biri oldu. Oyun, çoğu kişi tarafından Playstation 2 klasiklerinden biri olarak kabul edilir.

Serinin çoğu oyunu hikâye odaklı platform oyunudur. Ayrıca aksiyon, yarış ve bulmaca gibi türleri de kısmen içerir. Seri bilimkurgu, steampunk,siberpunk ve mistik elementleri içeren bir evrende geçmektedir. Oyun, hem doğu hem de batı kültüründen esinlenmiştir. Bu tercih, Naughty Dog ve oyunun geliştirilmesinden sorumlu olan kişiler tarafından verilen bir ortak karar sayesinde alınmıştır.

Seri, dünya çapında toplam 15 milyon adet satmıştır.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Jak And Daxter - Everything You Need To Know About The Popular Duo". Retro Dodo (İngilizce). 20 Kasım 2020. 4 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Ekim 2021.