Isabelle Redfern

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Isabelle Redfern
Doğum19 Ağustos 1976 Bunu Vikiveri'de düzenleyin (yaşı 47)
Münih Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Isabelle Rebecca Redfern (d. 19 Ağustos 1976, Münih), Alman-Amerikalı aktris ve şarkıcı.

Yaşamı ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

19 Ağustos 1976'da Münih'te doğan Redfern eğitimini Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi'nde etnoloji, sanat tarihi ve Almanca uygulamaları üzerine yaptı. Alman Tiyatrosu'nun duayen oyuncuları George Tabori ve Leander Haußmann ile birlikte Münih'teki Residenz Tiyatrosu'nda misafir oyuncu olarak sahne aldı. Sanat alanında ise Hannover Müzik ve Tiyatro Üniversitesi'nde oyunculuk ve Berlin Sanat Üniversitesi'nde müzik eğitimi gören Redfern ayrıca Carol Richardson-Smith, Charlotte Lehmann ile Miriam Gordon-Stewart'tan şan dersleri aldı.

Aşağı Saksonya Devlet Tiyatrosu, Hannover'deki Braunschweig Staats Tiyatrosu, Hamburg'daki Thalia Tiyatrosu ve Berlin'deki Schloßpark Tiyatrosu gibi çeşitli tiyatro topluluklarında sahneye çıktı.

2016-2017 tiyatro sezonunda Klaus Schumacher'in yönettiği, Ayad Akhtar'ın yazdığı Almanya tanıtımında Deutsche Schauspielhaus'ta sahne alan Jory rolünü canlandırdığı Erstaufführung adlı oyun (2016 Yılın En İyi Yabancı Tiyatro Oyunu Ödülü)'nü ve Tina Lanik'in yönettiği Avusturya'da bulunan Burg Tiyatrosu'ndaki ilk sahne performansında (2017 Nestroy Ödülü)'nü elde etti. Tiyatro yönetmeni Antoine Uitdehaag'ın Münih'teki Residez Tiyatrosu'nun başına geçmesiyle çalışmalarına burada devam etti. Josef Bierbichler'in aynı adlı romanından uyarlanan Schwarzkopie: Mittelreich adlı yapımda Theres karakterini canlandırdı. Anta Helena Recke'nin 2018 yılında düzenlediği tiyatro toplantısına davet edildi. 2019'da ITI Ödülü'nü kazandı. Isabelle Redfern, 2019 yılından bu yana Berlin Schaubühne Tiyatro Topluluğu üyesidir.

Beyrut Festivali Opera Korosu sanatçısı olarak 2010-2011'de Wagner Operası bünyesinde gerçekleşen Lohengrin, Parsifal, Meistersinger ve Tannhäuser'da sahne aldı. MamaNoSing firmasında kendi müzikli tiyatro projelerini gerçekleştirdi. Musikpodium Stuttgart ile SWR televizyon kanalının ortaklığıyla 2019'da Christian Cannabich ve Frieder Bernius tarafından hazırlanan televizyon draması "Electra" ile ekranlara geldi.

Ayrıca 2014 yapımı Sönke Wortmann'ın yönettiği Schoßgebete adlı sinema filmi ve 2015'te ZDF kanalı yapımı Notruf Hafenkante adlı televizyon dizisinin "Fremde Heimat" adlı bölümünde yer aldı. 2016 yapımı Papa and the Bride from Cuba adlı sinema filminde Alman oyuncu Walter Kreye ile birlikte başrolü paylaştı.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]