Indiana'daki şehirler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Indiana eyaletindeki şehirlerin listesi sayfasından yönlendirildi)
Şuraya atla: kullan, ara

Indiana'daki şehirler listesi, ABD'nin Indiana eyaletindeki şehirlerin nüfuslarıyla birlikte listesidir.

İçindekiler:
Top   0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


ABD Haritasında Indiana
1 - Indianapolis, Indiana'nın en büyük şehri başkenti
5 - Hammond
7 - Gary
8 - Carmel

Şehirler[değiştir | kaynağı değiştir]

2013 Sıra Şehir 2013 Tahmin[1] 2010 Sayımı[2] Değişiklik Kontluk
&0000000000000001.0000001 Indianapolis 843.393 820.445 7013279701869107620+2,80% Marion
&0000000000000002.0000002 Fort Wayne 256.496 253.691 7013110567580245260+1,11% Allen
&0000000000000003.0000003 Evansville 120.310 117.429 7013245339737202910+2,45% Vanderburgh
&0000000000000004.0000004 South Bend 100.886 101.168 −0,28% St. Joseph
&0000000000000005.0000005 Carmel 85.927 79.191 7013850601709790250+8,51% Hamilton
&0000000000000006.0000006 Fishers 83.891 76.794 7013924160741724610+9,24% Hamilton
&0000000000000007.0000007 Bloomington 82.575 80.405 7012269883713699400+2,70% Monroe
&0000000000000008.0000008 Hammond 78.967 80.830 −2,30% Lake
&0000000000000009.0000009 Gary 78.450 80.294 −2,30% Lake
&0000000000000010.00000010 Lafayette 70.373 67.140 7013481531128984210+4,82% Tippecanoe
&0000000000000011.00000011 Muncie 70.316 70.085 7013329599771705790+0,33% Delaware
&0000000000000012.00000012 Terre Haute 61.025 60.785 7013394834251871350+0,39% Vigo
&0000000000000013.00000013 Kokomo 56.895 45.468 7013251319609395620+25,13% Howard
&0000000000000014.00000014 Noblesville 56.540 51.969 7013879562816294330+8,80% Hamilton
&0000000000000015.00000015 Anderson 55.670 56.129 −0,82% Madison
&0000000000000016.00000016 Greenwood 53.665 49.791 7013778052258440280+7,78% Johnson
&0000000000000017.00000017 Elkhart 51.265 50.949 7013620228071208470+0,62% Elkhart
&0000000000000018.00000018 Mishawaka 47.989 48.252 −0,55% St. Joseph
&0000000000000019.00000019 Lawrence 47.135 46.001 7013246516380078690+2,47% Marion
&0000000000000020.00000020 Jeffersonville 45.929 44.953 7013217115654127640+2,17% Clark
&0000000000000021.00000021 Columbus 45.775 44.061 7013389006150563990+3,89% Bartholomew
&0000000000000022.00000022 Portage 36.812 36.828 −0,04% Porter
&0000000000000023.00000023 New Albany 36.803 36.372 7013118497745518530+1,18% Floyd
&0000000000000024.00000024 Richmond 36.345 36.812 −1,27% Wayne
&0000000000000025.00000025 Westfield 33.382 30.068 7012110216841825200+11,02% Hamilton
&0000000000000026.00000026 Valparaiso 32.261 31.730 7013167349511503310+1,67% Porter
&0000000000000027.00000027 Goshen 32.219 31.719 7013157634225543050+1,58% Elkhart
&0000000000000028.00000028 Michigan City 31.494 31.479 7013476508148289370+0,05% LaPorte
&0000000000000029.00000029 West Lafayette 30.875 29.596 7013432152993647790+4,32% Tippecanoe
&0000000000000030.00000030 Marion 29.558 29.948 −1,30% Grant
&0000000000000031.00000031 East Chicago 29.212 29.698 −1,64% Lake
&0000000000000032.00000032 Hobart 28.519 29.059 −1,86% Lake
&0000000000000033.00000033 Crown Point 28.412 27.317 7013400849287989160+4,01% Lake
&0000000000000034.00000034 Franklin 24.194 23.712 7013203272604588390+2,03% Johnson
&0000000000000035.00000035 La Porte 22.010 22.053 −0,19% LaPorte
&0000000000000036.00000036 Greenfield 21.249 20.602 7013314047179885450+3,14% Hancock
&0000000000000037.00000037 Shelbyville 19.253 19.191 7013323068104840820+0,32% Shelby
&0000000000000038.00000038 Seymour 18.866 17.503 7013778723647374730+7,79% Jackson
&0000000000000039.00000039 Vincennes 18.069 18.423 −1,92% Knox
&0000000000000040.00000040 Logansport 18.034 18.396 −1,97% Cass
&0000000000000041.00000041 New Castle 17.694 18.114 −2,32% Henry
&0000000000000042.00000042 Huntington 17.210 17.391 −1,04% Huntington
&0000000000000043.00000043 Frankfort 16.249 16.422 −1,05% Clinton
&0000000000000044.00000044 Crawfordsville 15.995 15.915 7013502670436694940+0,50% Montgomery
&0000000000000045.00000045 Lebanon 15.781 15.792 −0,07% Boone
&0000000000000046.00000046 New Haven 15.474 14.794 7012459645802352300+4,60% Allen
&0000000000000047.00000047 Jasper 15.309 15.038 7013180210134326370+1,80% Dubois
&0000000000000048.00000048 Beech Grove 14.470 14.192 7013195885005636980+1,96% Marion
&0000000000000049.00000049 Warsaw 14.042 13.559 7013356220960247810+3,56% Kosciusko
&0000000000000050.00000050 Bedford 13.380 13.413 −0,25% Lawrence
&0000000000000051.00000051 Connersville 13.253 13.481 −1,69% Fayette
&0000000000000052.00000052 Auburn 12.788 12.731 7013447726023093240+0,45% DeKalb
&0000000000000053.00000053 Lake Station 12.247 12.572 −2,59% Lake
&0000000000000054.00000054 Madison 12.049 11.967 7013685217681958730+0,69% Jefferson
&0000000000000055.00000055 Washington 11.887 11.509 7013328438613259190+3,28% Daviess
&0000000000000056.00000056 Martinsville 11.855 11.828 7012228271897193100+0,23% Morgan
&0000000000000057.00000057 Greensburg 11.747 11.492 7013221893491124260+2,22% Decatur
&0000000000000058.00000058 Peru 11.155 11.417 −2,29% Miami
&0000000000000059.00000059 Wabash 10.491 10.666 −1,64% Wabash
&0000000000000060.00000060 Greencastle 10.310 10.326 −0,15% Putnam
&0000000000000061.00000061 Plymouth 10.034 10.033 7013996710854181960+0,01% Marshall
&0000000000000062.00000062 Bluffton 9.948 9.897 7013515307668990590+0,52% Wells
&0000000000000063.00000063 Kendallville 9.894 9.862 7011324477793551000+0,32% Noble
&0000000000000064.00000064 Decatur 9.418 9.405 7013138224348750660+0,14% Adams
&0000000000000065.00000065 Columbia City 8.808 8.775 7013376068376068380+0,38% Whitley
&0000000000000066.00000066 Angola 8.649 8.600 7013569767441860460+0,57% Steuben
&0000000000000067.00000067 Princeton 8.597 8.635 −0,44% Gibson
&0000000000000068.00000068 Elwood 8.514 8.597 −0,97% Madison and Tipton
&0000000000000069.00000069 Brazil 8.171 8.067 7013128920292549890+1,29% Clay
&0000000000000070.00000070 Charlestown 7.990 7.602 7013510392002104710+5,10% Clark
&0000000000000071.00000071 Tell City 7.292 7.269 7013316412161232640+0,32% Perry
&0000000000000072.00000072 Scottsburg 6.731 6.775 −0,65% Scott
&0000000000000073.00000073 North Vernon 6.703 6.717 −0,21% Jennings
&0000000000000074.00000074 Nappanee 6.692 6.648 7011661853188929000+0,66% Elkhart and Kosciusko
&0000000000000075.00000075 Mount Vernon 6.588 6.678 −1,35% Posey
&0000000000000076.00000076 Batesville 6.514 6.521 −0,11% Ripley, Franklin
&0000000000000077.00000077 Garrett 6.290 6.292 −0,03% DeKalb
&0000000000000078.00000078 Portland 6.261 6.204 7013918762088974860+0,92% Jay
&0000000000000079.00000079 Salem 6.238 6.325 −1,38% Washington
&0000000000000080.00000080 Boonville 6.209 6.252 −0,69% Warrick
&0000000000000081.00000081 Rushville 6.204 6.329 −1,98% Rush
&0000000000000082.00000082 Rochester 6.105 6.211 −1,71% Fulton
&0000000000000083.00000083 Gas City 6.093 6.164 −1,15% Grant
&0000000000000084.00000084 Hartford City 6.086 6.219 −2,14% Blackford
&0000000000000085.00000085 Huntingburg 6.073 6.054 7013313842087875790+0,31% Dubois
&0000000000000086.00000086 Rensselaer 5.885 5.928 −0,73% Jasper
&0000000000000087.00000087 Linton 5.343 5.413 −1,29% Greene
&0000000000000088.00000088 Monticello 5.362 5.386 −0,45% White
&0000000000000089.00000089 Alexandria 5.089 5.144 −1,07% Madison
&0000000000000090.00000090 Lawrenceburg 5.031 5.047 −0,32% Dearborn
&0000000000000091.00000091 Tipton 4.992 5.106 −2,23% Tipton
&0000000000000092.00000092 Whiting 4.891 4.994 −2,06% Lake
&0000000000000093.00000093 Winchester 4.854 4.954 −2,02% Randolph
&0000000000000094.00000094 Clinton 4.781 4.870 −1,83% Vermillion
&0000000000000095.00000095 Greendale 4.502 4.525 −0,51% Dearborn
&0000000000000096.00000096 Ligonier 4.378 4.967 −11,86% Noble
&0000000000000097.00000097 Mitchell 4.305 4.350 −1,03% Lawrence
&0000000000000098.00000098 Aurora 3.736 3.755 −0,51% Dearborn
&0000000000000099.00000099 Austin 4.225 4.296 −1,65% Scott
&0000000000000100.000000100 Sullivan 4.211 4.249 −0,89% Sullivan
&0000000000000101.000000101 Berne 4.028 4.002 7013649675162418780+0,65% Adams
&0000000000000102.000000102 Knox 3.660 3.706 −1,24% Starke
&0000000000000103.000000103 Union City 3.513 3.583 −1,95% Randolph
&0000000000000104.000000104 Attica 3.174 3.248 −2,28% Fountain
&0000000000000105.000000105 Delphi 2.888 2.894 −0,21% Carroll
&0000000000000106.000000106 Bicknell 2.886 2.910 −0,82% Knox
&0000000000000107.000000107 Loogootee 2.701 2.745 −1,60% Martin
&0000000000000108.000000108 Butler 2.681 2.685 −0,15% DeKalb
&0000000000000109.000000109 Covington 2.607 2.647 −1,51% Fountain
&0000000000000110.000000110 Oakland City 2.432 2.428 7013164744645799010+0,16% Gibson
&0000000000000111.000000111 Dunkirk 2.370 2.355 7013636942675159240+0,64% Blackford, Jay
&0000000000000112.000000112 Petersburg 2.362 2.385 −0,96% Pike
&0000000000000113.000000113 Rockport 2.261 2.261 0,00% Spencer
&0000000000000114.000000114 Rising Sun 2.226 2.293 −2,92% Ohio
&0000000000000115.000000115 Jasonville 2.195 2.222 −1,22% Greene
&0000000000000116.000000116 Montpelier 1.763 1.804 −2,27% Blackford
&0000000000000117.000000117 Southport 1.750 1.712 7013221962616822430+2,22% Marion
&0000000000000118.000000118 Jonesboro 1.722 1.753 −1,77% Grant
&0000000000000119.000000119 Woodburn 1.586 1.526 7013393184796854520+3,93% Allen
&0000000000000120.000000120 Cannelton 1.552 1.562 −0,64% Perry

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Annual Estimates of the Resident Population for Incorporated Places: April 1, 2010 to July 1, 2013". United States Census Bureau. http://www.census.gov/popest/data/cities/totals/2013/SUB-EST2013-3.html. Erişim tarihi: 3 Aralık 2014. 
  2. ^ "2010 Census Redistricting Data (Public Law 94-171) Summary File". U.S. Census Bureau, 2010 Census. http://factfinder2.census.gov/faces/tableservices/jsf/pages/productview.xhtml?pid=DEC_10_PL_GCTPL1.ST13&prodType=table. Erişim tarihi: 16 Şubat 2014. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]