Hüseyin Bozkurt

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hüseyin Bozkurt
Doğum1962
İstanbul, Türkiye
Meslekİş insanı

Hüseyin Bozkurt (9 Mart 1962, İstanbul,Türkiye), Türk iş insanı ve Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı’dır.[1]

Eğitimi ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, 9 Mart 1962 tarihinde İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezun olan Dr. Bozkurt, meslek hayatına diş hekimi olarak başladı. 1992 yılında birkaç hekim arkadaşıyla birlikte ilk özel hastanesini açtı. Ardından kendi hastanelerini kuran Bozkurt, İstanbul başta olmak üzere Ankara, Konya, Sivas, Bursa, İzmir ve Samsun’da hizmet veren, ulusal ve uluslararası hastane yatırımları ile Türkiye ve dünya sağlık sektöründe istihdam yaratmayı hedefleyen, 30 yılı aşkın süredir sektöre yön vererek öncü sağlık kuruluşları arasında yer alan Medicana Sağlık Grubu’nu sağlık sektörüne kazandırdı. Medicana Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Hüseyin Bozkurt, sağlık yatırımlarına devam etmektedir.

Eğitimin önemine de inanan Dr. Hüseyin Bozkurt, Medicana Eğitim Grubu çatısı altında, Türkiye’nin çeşitli illerinde kampüsleri olan, anaokulundan liseye kadar binlerce öğrenciye “yenilikçi eğitim ekosistemi”yle hizmet veren Modern Bilimler Akademisi (MBA) Okulları ile birlikte iş hayatını, sağlık ve eğitim sektöründe yatırımcı olarak sürdürmektedir.

Yükseköğrenim alanında da ulusal ve uluslararası platformda gençleri hayata hazırlayarak, meslek sahibi olmalarına destek sağlamak üzere çok sayıda fakültesiyle geniş bir yelpazede öğrenim olanağı sunan Fenerbahçe Üniversitesi’ni 2016 yılında açan Dr. Bozkurt, aynı zamanda Fenerbahçe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı’dır.

Mevcut görevlerinin yanı sıra Hüseyin Bozkurt; Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 Fenerbahçe Derneği, Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD), Milli Eğitim Vakfı (MEV), Pertevniyal Lisesi’nden Yetişenler Derneği (PLYD) gibi dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunmaktadır. Bozkurt, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Badminton şampiyonlarına Dr. Hüseyin Bozkurt'tan ödül". iha.com.tr. 13 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]