Hugo: The Magic Journey

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hugo: The Magic Journey
Oyunun kapağı.
GeliştiriciITE Media
YayımcıITE Media
YapımcıRené Bidstrup
ProgramcılarMorten Slott Nielsen
Peter Olsen
Martin Starch Sørensen
SanatçılarJonas Fromm
Nikolaj Holm Christiansen
Pele Madsen
Jørgen T. Ørberg
Jan Krogh Larsen
Tom Westermann
BesteciChristian Steen Jensen
Sune Munkholm Pedersen
Jens C. Ringdal
SeriHugo
PlatformMicrosoft Windows
Çıkış1998
TürEğitim oyunu
ModTek oyunculu

Hugo: The Magic Journey, ITE Media tarafından geliştirilen ve yayınlanan 1998 yapımı[1] "Play and Learn" serisine ait bir eğitim video oyunudur. Danimarka'da Den Magiske Rejse/Hugo: Leg Og Lær 2,[2] Çekya'da Cesta kolem světa (Dünya Etrafında), Almanya'da Fantastische Welt,[3] Finlandiya'da Hugo Taikamatka, Polonya'da Magiczna podróż[4], Rusya'da Кузя и его друзья: Большое путешествие (Kuzya/Hugo ve Arkadaşları: Harika Bir Yolculuk) ve Türkiye'de Hugo: Sihirli Yolculuk[5] olarak da yayınlanmıştır. Oyunun Türkiye dağıtımı Hürriyet Gazetesi tarafından Hürriyet Game Club adı altında yapılmıştır.[5] Oyun, Türkiye haritasının yarım gösterilmesinden ve ülke hakkında yapılan yorumlardan dolayı oldukça sert eleştiriler almıştır.[6][7]

Bu oyun 1999 yılında Wild River ile birlikte Hugo 2 in 1'da (Almanya'da Hugo - Sonderpaket 2) ve 2007 yılında Hugo Classic #2 (Hugo 4) ile tekrar yayınlanmıştır. Polonya'da 2006 yılında Hugo Złota 10-tka serisinin bir parçası olarak tekrar yayınlanmıştır.

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir gece Hugo'nun kızı Rut tuhaf seslere uyanır. Gürültü tavan arasından gelir ve Rut tavanı kontrol etmeye gider. Tozlu bir kaptanın defterini bulur. Meraklı olan Rut kitabı açar ve Geo adında eski bir kitap kurdunu keşfeder. Geo ona büyükbabasının korsan kaptanı olduğunu, hazine sandığı bulduğunu ancak Cadı Sila tarafından gönderilen bir kasırga yüzünden geminin battığını ve hazinenin kaybolduğunu anlatır.

Sandığı açmak için Rut'un üç sihirli anahtara ihtiyacı vardır. Rut onları aramak için çantasını toplar ve harika bir yolculuğa çıkar. 20'den fazla mekanda bulunacağı fantastik bir dünyayı keşfeder ve birçok macera yaşar.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun üç farklı zorluk seviyesinde oynanabilir ve 6 yaşından büyük çocuklar için uygundur.

  • Bayrak Boyama: Ulusal bayrakların doğru şekilde boyanması gerekir.
  • Şişe Mektupları: Harfli şişeler nehirde yüzer. Rut'un görevi, onları nehirden çıkararak timsah onlara ulaşmadan önce doğru posta çantasına koymaktır.
  • Havaalanı: Rut'un havaalanına yardım etmesi gerekiyor. Pilotlar ona bir şehir söyler ve Rut'ın pilota hangi ülkeye uçacağını söylemesi gerekir.
  • Belelk (Coğrafya): Rut, tüm kartlar eşleşip kaybolana kadar hangi resimlerin diğerleriyle aynı göründüğünü görmek için kartları çevirmelidir.
  • Müzik Kafe: Hugo'nun kızı dünyanın her yerinden bir grup müzisyeni bir araya getirir. Şimdi orijinal şarkıya tamamen benzeyen bir şarkıyı yeniden canlandırmak için üç müzisyen seçmesi gerekmektedir.
  • Domates Fırlatma: Bu oyunda Rut, domatese uymayan hayvanları vurmak zorundadır. Kolay modda 10 domates, zor modda 5 domates vardır.
  • Suç Avı: Bir kuyumcu soyulmuştur, ancak suçlu arkasında bir ipucu bırakmıştır. Bu bilgilerle Rut bir ava çıkar. Suçluyu tutuklayacağı kesin yeri belirlemesi gerekmektedir.
  • Dünya Haritası: Bir ülke için üç şey görüntülenir. Rut, bu ülkeye hangi şeylerin uymadığını söylemelidir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Hugo - Fantastische Welt". hugoswelt.de. 28 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  2. ^ "Hugo: Den Magiske Rejse". 6 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2020. 
  3. ^ "Hugo - Fantastische Welt". hugoswelt.de. 1 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  4. ^ "Hugo: Magiczna Podróż, Hugo: The Magic Journey PC | GRYOnline.pl". GRY-Online.pl (Lehçe). 21 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  5. ^ a b "Hugo: Sihirli Yolculuk kapağı". Hugo: The Magic Journey'in Türkiye basımı. 28 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  6. ^ Şafak, Yeni (31 Mart 2007). "Bu oyunda bir 'Oyun' var!!!". Yeni Şafak. 28 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 
  7. ^ "Bölücü Hugo tepkisi !". Haber3. 2 Nisan 2007. 28 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]