İçeriğe atla

How to Train Your Dragon (film, 2025)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
How to Train Your Dragon (film, 2025)
How to Train Your Dragon
YönetmenDean DeBlois
Yapımcı
YazarDean DeBlois
Oyuncular
MüzikJohn Powell
Görüntü yönetmeniBill Pope
StüdyoMarc Platt Productions
DağıtıcıUniversal Pictures
Çıkış tarih(ler)i13 Haziran 2025 (2025-06-13)
ÜlkeABD
Dilİngilizce

How to Train Your Dragon, yakında gösterime girecek bir Amerikan aksiyon filmidir. Yapımcılığını Marc Platt'ın üstlenmiş olup dağıtımını Universal Pictures yapmaktadır. Film, DreamWorks Animation'ın 2010 yapımı aynı adlı animasyon filminin canlı aksiyon uyarlaması ve yeniden yapımıdır. Cressida Cowell'ın 2003 yapımı aynı adlı kitabına dayanmaktadır. Senaryo Dean DeBlois tarafından yazılmış, aynı zamanda ortak yapımcılığını üstlenmiş ve yönetmenliğini yapmıştır. DeBlois aynı zamanda animasyon film üçlemesini de yazıp yönetmiştir.

Filmde Mason Thames, Nico Parker, Nick Frost, Julian Dennison, Gabriel Howell, Bronwyn James, Harry Trevaldwyn ve Ruth Codd rol almaktadır. Ayrıca, Gerard Butler animasyon filmlerindeki Stoick the Vast rolünü yeniden canlandırmaktadır.[1]

Şubat 2023'te 2010 yapımı “ How to Train Your Dragon ”un canlı aksiyon yeniden çevrimi için planlar açıklandı ve DeBlois yazmaya, yönetmeye ve yapımcılığa geri dönerken, orijinal üçlemede çalışan John Powell da filmin müziklerini bestelemek için geri döndü. Thames ve Parker Mayıs 2023'te kadroya katıldı ve Ocak 2024'te ek oyuncu kadrosu açıklandı. Çekimler o ay Belfast, Kuzey İrlanda'da başladı ve Mayıs ayında sarıldı.

“ How to Train Your Dragon” 13 Haziran 2025'te Amerika Birleşik Devletleri'nde sinemalarda gösterime girecek.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ D'Alessandro, Anthony (24 Ocak 2024). "How To Train Your Dragon Live-Action Pic Expands Cast". Deadline Hollywood. 24 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ocak 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

IMDb'de How to Train Your Dragon