Hochheim am Main

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hochheim am Main
Hochheim am Main arması
Arma
Almanya üzerinde Hochheim am Main
Hochheim am Main
Hochheim am Main
ÜlkeAlmanya Almanya
EyaletHessen
Nüfus
 (31 Aralık 2022)
 • Toplam18,538

Hochheim am Main, Almanya'da güney Hessen'deki Main-Taunus bölgesinde bulunan bir kasabadır. 31 Aralık 2022 nüfus sayımına göre 18.538 nüfusa sahiptir. Hochheim, Frankfurt am Main ile Mainz arasında bulunur ve Ren-Main bölgesinde merkezi bir konuma sahiptir.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Hochheim'da en eski yerleşimlerin kanıtı olarak bir Kelt prens mezarı bulunmuştur. Roma dönemine gelindiğinde ise bölge halihazırda yoğun bir nüfusa sahipti. Bu dönemde Hochheim'da yerleşik hayata geçilmiş ve burada yaşayanlar bağcılık yapmaya başlamıştı. Hochheim adı, 4. ve 5. yüzyıllarda buraya yerleşen Alemanni'lere ve ardından Franklara kadar uzanmaktadır.

Hochheim Boniface Anıtı

Orta Çağ[değiştir | kaynağı değiştir]

Hochheim'dan yazılı olarak ilk kez 754 yılında Boniface'ın ölüm yürüyüşü sırasında bahsedilmiştir. Günümüzde Hochheim'ın içinde bulunan Massenheim'dan ise ilk kez 819 yılında Fulda manastırına bir hediye olarak bahsedilmiştir. 1273 yılında ise Hochheim köyü Köln katedralinin himayesinden, Mainz katedraline satılmıştır. 1484 yılında ise İmparator 3. Friedrich, köye yılda iki pazar kurulmasına izin vermiştir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]