İçeriğe atla

Hide and Seek

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hide and Seek
Tanıtım posteri
FormatTelevizyon dizisi
TürGizem
Melodram
GeliştirenKim Seung-mo
SenaristSeol Kyung-eun
YönetmenShin Yong-hwi
Kang Hee-joo
BaşrolLee Yu-ri
Song Chang-eui
Uhm Hyun-kyung
Kim Young-min
BesteciGaemi
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı48
Yapım
YapımcıLee Hyang-bong
Bae Ik-hyun
KurgucuJoo In-gyu
Görüntü yönetmeniLee Tae-hee
Jung Soon-dong
Gösterim süresi30 dakika
Yapım şirketiNeo Entertainment
Yayın bilgileri
KanalMBC
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Ses formatıDolby Digital
Yayın tarihi25 Ağustos 2018 (2018-08-25) - 17 Kasım 2018 (2018-11-17)
Dış bağlantılar

Hide and Seek (Korece숨바꼭질, romanizeSumbakkokjil) Lee Yu-ri, Song Chang-eui, Uhm Hyun-kyung ve Kim Young-min'in başrollerini paylaştığı 2018 Güney Kore televizyon dizisidir. Dizi, MBC'de 25 Ağustos 2018'den 17 Kasım 2018'e kadar her Cumartesi günü 20:45 - 23:10 (KST) saatleri arasında yayınlandı. Günde 4 bölüm şeklinde yayınlandı.[1]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hide and Seek, ülkenin en büyük kozmetik holdinginin varisi ve onun yerine o hayatı yaşamak zorunda kalan bir kadının kaderini, ayrıca iki kadını çevreleyen arzuları ve sırları keşfeder.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

28 yaşında, Make Pacific CEO'su. Ne saf ne de kolay kandırılan biridir. Sadece sessizce acı çekmez, aksine intikamını alır ve bazen hedeflerine ulaşmak için kötü karakterli davranışlardan bile çekinmez. Ancak, bir zayıf noktası vardır: ailesi. Bu, üç kez evlatlık verildiği acı dolu geçmişinden kaynaklanır. Sonunda Min ailesinin evlatlığı olarak kabul edilmiştir, ancak gerçekte hastalıklı Min Soo-ah'nın günah keçisi rolünü üstlenmiştir. Min ailesinde her türlü zorluk ve aşağılamayla karşılaşmış ve bu zorlukları alt ederek Make Pacific'i bugünkü yerine getiren olağanüstü yetenekli biri olarak tanımlanır. İlk olarak, CEO görevinden alınarak satış personeli olarak çalışırken, şirket birkaç kez birleşme kriziyle karşı karşıya kalmış ve bu süre zarfında onun yardımlarına rağmen her türlü sorun patlak vermiştir. Ancak, hikayenin sonlarına doğru, suçluluk duygusuyla kendine yakışmayan bir şekilde bütün hisselerini Min Soo-ah'ya devrettiği ve CEO'luk pozisyonunu kaybettiği için yapabileceği bir şey kalmamış, bu yüzden ana karakter pozisyonunu annesine devretme eğiliminde olmuştur. Son bölümde, Min Soo-ah'dan hisseleri geri almış ve CEO pozisyonuna yükselmiş, Na Hae-geum tarafından nihayet CEO olarak tanınmış ve gerçek Make Pacific'in sahibi olmuştur. Kayıp olan Cha Eun-hyuk da geri dönmüş ve hem hisseleri hem de temsilcilik pozisyonunu elde etmiş, işine sürekli engel olan Taesan Grubu'nu da yıkmış, böylece hem işte hem de aşkta mutlu sona ulaşmıştır.
31 yaşında, Taesan Group'un şoförü ve sekreteri. Taesan Group başkanının büyük güvenini kazanmıştır. Min Soo-ah'yı terk ederek, Ha Yeon-joo olan zamanında Min Chae-rin'i sevmektedir. Bu yüzden, Min Chae-rin'in erkekler banyosuna izinsiz girmesine yardım eder. Aslında Min Soo-ah'nın bahçıvanı Jo Pil-doo'nun oğludur ve Min Soo-ah'nın kaçırılma olayına karışmıştır; onu kaçıran kişidir. Jo Pil-doo, onun kötü biri olduğunu iddia eder, ancak gerçekte Cha Eun-hyuk masumdur ve babasının insanlık dışı davranışlarını engellemek için küçük Min Soo-ah'yı kaçırmaya çalışırken Jo Pil-doo tarafından yakalanmış ve Min Soo-ah bu yüzden kaçırılmıştır. Kaçıran kişi olmamasına rağmen, engelleyemediği için büyük bir suçluluk duymaktadır. Taesan başkanının emriyle bir trafik kazası geçirmiş, ancak Kim Müdür tarafından kurtarılmıştır ve bir yıl sonra kayıp durumdayken başka bir şirketin sekreterlik şefi olarak ortaya çıkmıştır. Sadece bir yıl içinde yeniden başarıya ulaşması şaşırtıcı görünse de, baştan beri kurnaz Taesan Group başkanının öz oğlunu bile kıskandıracak kadar güven kazanan yetenekli biriydi ve Taesan Group'un özel sekreteri olarak çalıştığı için iş bulmak ve terfi etmek zor olmamıştır. Moon başkanının kötülüklerini ve cinayet planlarını savcılığa şikayet ederek sonunda onu yıkmayı başarır.
28 yaşında, Make Pacific doğrudan satış ofis çalışanı, kötü karakter. Aslında Park Hae-ran ve Min Joon-sik'in kayıp biyolojik kızı Min Soo-ah'dır. Çocukken, Kim Sun-hye'nin talimatıyla, Min Soo-ah'nın bahçıvanı Jo Pil-doo, oğlu Cha Eun-hyuk'u onu kaçırmaya zorlar, ancak Cha Eun-hyuk babasının insanlık dışı davranışlarına katlanamayarak Min Soo-ah'yı alıp kaçmaya çalışırken Jo Pil-doo tarafından yakalanır ve bir depoya kapatılırlar. O sırada yangın çıkar ve Min Sooa-h neredeyse ölmek üzereyken para için onu kaçıran Do Hyun-sook tarafından mucizevi bir şekilde kurtarılır ve hafızasını kaybederek Ha Yeon-joo adıyla yaşamaya başlar. Kaçırılan biyolojik kızı olduğunu öğrenince Min Chae-rin'i devre dışı bırakıp Make Pacific'in CEO'su olur, ancak iş yapamadığı için şirketi iflasa sürükler. Aslında bu, Min Soo-ah'nın yetersiz olmasından ziyade, büyük bir şirkette lise mezunu bir çalışanı yönetici pozisyonuna terfi ettirirken eğitim verilmesi gerekmesine rağmen böyle bir hazırlık yapılmadığından kaynaklanmaktadır. Kendi kimliğini öğrenmeden önce iyi bir karakterdi, ancak kötü kadına dönüşerek Min ailesinin gerçek kan bağı olduğunu kanıtlamaktadır. Kendi hatası yüzünden oluşan bir aksilikte astına sıcak kahve dökerek kötü bir yönetici gibi davranmıştır. Sözleşmeyi düzgün okumadığı için Make Pacific'i neredeyse Moon Jae-sang'a tamamen devrediyordu ve babası ile büyükannesinden azar işitince bu ailenin içinde yer alması gerektiğini fark ederek hisselerini tamamen Moon Jae-sang'a devretmiştir. İstenmeyen bir adalet sağladı ve Min ailesinin çöküşüne neden oldu. Son bölümde, bu kimliğini pekiştirmiş ve Min Chae-rin'in sadece evlatlık olarak geldiğini ve kendisinin kaçırıldığı süre boyunca yerini çalmadığını, aslında zor bir hayat yaşadığını öğrenmiştir. Hisselerini Min Chae-rin'e geri devrettikten sonra, ilk aşkı Baek Do-hoon ile makyaj eğitimi almak için yurtdışına gitmiştir.
30'larında, Taesan Group varisi. Eski eşleri gizemli bir şekilde ölmüş ve sürekli sadakatsiz olan bir serseri iken, Min Chaerin'e aşık olduktan sonra ona aşırı derecede saplantılı hale gelir. Ona gelirse Make Pacific'in CEO'luk pozisyonunu bile alıp vereceğini söyleyerek pişmanlık dolu bir âşık olarak kendini gösterir. Sadece iyi bir konumda doğmuş bir ikinci nesil zengin olarak görünebilir, ancak oldukça zeki ve Min Chae-rin'den daha yeteneksiz olan Min Soo-ah'nın CEO pozisyonuna gelmesinden sonra sürekli olarak kozmetik sektörünün bir numarası olan Make Pacific'i ele geçirmeye çalışan kurnaz bir kişiliktir. Min Soo-ah'ya, "Rekabette çocuklarına daha acımasız olan zengin aileler," ve "CEO pozisyonu sana göre değil," gibi laflar ederek onun kimliğini yeniden sorgulamasına neden olur. Son bölümde, babasının cinayet ve yolsuzluk suçlamalarıyla polis tarafından tutuklandığını görünce, Taesan Group'un kaçınılmaz olarak batmış olacağı anlaşılır ve Moon Jae-sang'ın da suç ortağı olarak hapse girmiş olma ihtimali yüksektir.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Min Chae-rin çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Chae-rin'in üvey annesi, Hae-geum'un gözbebeği. Küçüklüğünden beri zayıf bir bünyeye sahip olduğundan, Na Hae-geum onun yerine bir günah keçisi tutmuştur ve Müdür Kim, ilaçla sağlığını yavaş yavaş kötüleştirmiştir. Bu nedenle, gözbebeği olmasına rağmen, Make Pacific'in yönetimini kocası devralmıştır. İyi niyetli bir karakterdir, ancak sağlıksız olduğu için ailede kukla gibi bir rol üstlenir ve Kim Sun-hye ile Min Chae-rin'in kendisinin ve Min Soo-ah'nın günah keçisi olarak geldiklerinden tamamen habersizdir. Son bölümde, kocası Min Joon-sik ile birlikte kırsal bölgeye dinlenmeye gider.
Chae-rin'in anneannesi, Hae-ran'ın annesi, Make Pacific kurucusu. Tüm kötülüklerin kaynağı. Büyücülüğe saplantılı hale gelmiş ve büyücüyü gizli danışmanı olarak kullanarak evlatlık çocukları günah keçisi olarak kullanmak üzere iki kez evlat edinmiştir. Bu çocuklardan biri olan küçük Kim Sun-hye'nin araba çarpması sonucu ölmek üzere olduğunu gördüğünde bile onu ölüme terk etmiştir. Bu kadar kötülük yapmasına rağmen hiç pişmanlık duymamış gerçek bir kötü karakterdir. Min Soo-ah, öfkeyle hisselerini Moon Jae-sang'a devrettikten sonra ancak Min Chae-rin'in önünde diz çökmüştür. Ancak son bölüme kadar bu kötülüklerinden dolayı cezalandırılmamıştır. Aslında, mağdur olan Min Chae-rin, bu deli kadının ailesi olduğunu düşündüğü için cezalandırılmasını istememiştir, bu yüzden yapacak bir şey yoktur. Sonuç olarak, Min Chae-rin'i "Başkan Min" olarak kabul ederek ve Min Joon-sik ve Park Hae-ran'ı takip ederek iyileşmeye gitmeyi kabul etmiştir, ancak kendi kötülüklerinden pişmanlık duyup duymadığı sonuna kadar açıklanmamıştır. Ayrıca, Min Soo-ah'nın çocukken kaçırılıp kaybolması üzerine, Min Chae-rin'e artık ihtiyaç kalmadığı için onu yetimhaneye göndermiştir. Yolda hafızasını kaybetmiş Min Soo-ah'yı bulup arayıp hayatta olduğunu söylemesine rağmen, Na Hae-geum küfür edip telefonu kapatmıştır.
Chae-rin'in üvey babası, Make Pacific'in 2. başkanı. Evlatlık olarak alınan Min Chae-rin'i, günah keçisi olarak kullanılmasına rağmen, ayrım yapmadan öz kızı gibi büyüten bu delirmiş ailenin birkaç normal üyesinden biridir. Ancak ailedeki konumu damat olarak biraz belirsizdir. Na Hae-geum, kan bağına takıntılı olduğu için, damadı Min Joon-sik'i de dışarıdan biri olarak görür ve bu yüzden onu çaresizce kukla başkan ve bir araç olarak kullanıp dışlar. Min Soo-ah'nın devrettiği hisseleri Min Chae-rin geri aldıktan sonra, Min Soo-ah'yı CEO pozisyonuna yükseltip şirketi tehlikeye attığı gerçeğiyle yüzleşerek başkanlıktan istifa etmiş ve bu görevi Min Chae-rin'e devretmiştir.
Hae-geum’un sadık hizmetkarı ve Min ailesinin 30 yıllık uşağı. Aslında Chae-rin'in biyolojik annesi olan Kim Sun-hye ve gerçek nihai kötü karakter. Chae-rin'in kaçırılmasını planlayan ve onun bu aileye girmesini perde arkasından yöneten karanlık bir figür, ancak aslında Chae-rin'den önce bu eve Park Hae-ran'ın günah keçisi olarak gelen ve mağdurdan zalime dönüşen bir karakter. Min ailesinden intikam alıp kızını Make Pacific'in sahibi yapmak için bu planları kurmuş, ancak kızı tarafından kimliği açığa çıkarılmış ve her adımı engellenmiştir. Kimliği açığa çıkıp tüm planları boşa çıktıktan sonra intihar etmeye çalışmış, ancak kızı Min Chae-rin tarafından kurtarılmıştır. Daha önce Chae-rin'in yolunu tıkadığını düşündüğü için Cha Eun-hyuk'u öldürmeye çalışmış, ancak Cha Eun-hyuk, Taesan Group ailesinin talimatıyla bir arabanın çarpması sonucu yaralandığında, kendi geçmişini hatırlayarak onu kurtarmış ve kendisinin Min Soo-ah'yı kaçırdığını polise itiraf etmiştir. Sonunda hapse girmiş olsa da, çok istediği Chae-rin'in şirketin sahibi olduğunu görmüştür, bu yüzden bu onun için mutlu bir sondur.

Ha Yeon-joo çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeon-joo, Geum-joo ve Dong-joo’nun annesi. Min Soo-ah’yı kaçıran suçlu. Kızı Geum-joo hastalanır ama parası olmadığı için taburcu edilme riski altındayken çaresizce Min Soo-ah’nın kaçırılmasına yardım eder ve onu bir depoya kilitler, ardından Geum-joo’nun yanına gider. O sırada, anonim bir yardım sayesinde Geum-joo güvenli bir şekilde ameliyat edilir. Soo-ah’yı serbest bırakmak için gittiğinde deponun yandığını görür ve yaralanarak da olsa Soo-ah’yı kurtarır. Soo-ah hafızasını kaybedince ona Ha Yeon-joo adını verir ve onu büyütür. Jo Pil*doo tarafından yakalanmamak için bile isteyerek taşınır, bu nedenle Soo-ah’ya oldukça değer vermiştir.
26 yaşında, Yeon-joo'nun en büyük kız kardeşi. Çocukken hastaydı ve parası olmayan Do Hyun-sook, Geum-joo'yu kurtarmak için Min Soo-ah'nın kaçırılmasına katıldı. Ancak anonim bir yardım sayesinde Geum-joo güvenli bir şekilde ameliyat edildi ve şimdi düzenli kontrollerine devam etmektedir.
  • Choi Hee-jin - Ha Dong-joo, 24 yaşında, Yeon-joo'nun ikinci kız kardeşi.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Jae-sang'ın babası. Taesan Grubu başkanı. Kuzey Kore lehçesini kullanır. Bununla birlikte, bu adam da Na Hae-geum'dan daha kötü bir insan artığıdır ve her türlü yolsuzlukla Taesan Grubu'nu büyütmüştür. Oğlu Moon Jae-sang'ın ölen eski eşlerinin şirketlerini ele geçirerek şirketi giderek büyütmüştür. Min Chae-rin'i gelin olarak arzulamaktadır ve bu nedenle Cha Eun-hyuk'u arabayla ezip öldürmesi için yönlendirmiştir. Sonunda Cha Eun-hyuk'un suçlamasıyla hapse girmesi kesinleşmiştir. Muhtemelen kalan ömrünü cinayet azmettirme ve yolsuzluk gibi suçlardan dolayı hapiste geçirecektir.
Sung-min'in babası. Küçük Soo-ah'yı kaçıran bir çocuk kaçakçısı. Aslında Min Soo-ah'nın bahçıvanıydı. Küçük Min Soo-ah'yı kaçırır, ancak kaçırmayı birlikte planladığı Do Hyun-sook kaybolunca bir kuruş bile alamaz. Olay açığa çıktığında, kaçırmayı azmettiren asıl suçlunun olduğu ve Jo Pil-doo'nun tehdit edilerek bunu yaptığı ortaya çıktı. Son bölümde, evsiz bir şekilde park bankında yaşamaya başlar ve kaderini yaşar. Karakterini değiştirememiş gibi, diğer evsizlerin eşyalarını çalmaya çalışır ve dövülürken bile kaçmayı başarır.
31 yaşında, hem avukat hem de MakePacific hukuk ekibinde çalışıyor. Min Soo-ah ilk aşkıydı ama o karanlık tarafa geçtikten sonra çok hayal kırıklığına uğramış gibi görünüyor. Min Soo-ah aydınlanınca, birlikte yurt dışına okumaya gidiyorlar.
Na Hae-geum'un güvendiği becerikli bir falcıdır ve Na Hae-geum, bu kişinin sözünü canla başla dinler. Kim Sun-hye, yani şimdiki Kim Şef, geçmişte bir trafik kazasında ölmek üzereyken onu kurtaran kişidir ve Kim Şef'in intikamını almak için yardımcı oluyordu. Özellikle Na Hae-geum'a Min Chae-rin'i kurban olarak almasını teşvik ederek Kim Sun-hye'ye yardım eder. Sonunda Na Hae-geum ile arası bozulur.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk senaryo okuması, 30 Haziran 2018 tarihinde Güney Kore'nin Seul şehrindeki Sangam-dong'da bulunan MBC Yayın İstasyonu'nda gerçekleşti.[9]

Müzikler[10][11][değiştir | kaynağı değiştir]

Hide and Seek
OST
soundtrack'i
Yayımlanma15 Aralık 2018 (2018-12-15)
TarzSoundtrack
Süre63:00
Dil
ŞirketVlending Inc.

Parça 1[12][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Beige tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

15 Eylül 2018'de (2018'de-09-15) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "흔적" (Traces)Beige 3:55
2. "흔적" (Traces (Inst.))  3:55
Toplam süre:
7:50

Parça 2[13][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Gaemi tarafından yazıldı, tüm müzikler Kinseyum ve Klang tarafından bestelendi.

22 Eylül 2018'de (2018'de-09-22) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Someday"  Seo In-young ve Lee Geon 3:57
2. "Someday" (Inst.)  3:57
Toplam süre:
7:54

Parça 3[14][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Park Jin-kyung tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

13 Ekim 2018'de (2018'de-10-13) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "You Are"  Klang 3:14
2. "You Are" (Inst.)  3:14
Toplam süre:
6:28

Parça 4[15][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Tae Yoon-mi tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

20 Ekim 2018'de (2018'de-10-20) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "그댈 원하고 있죠" (I Want You)Seo Je-yi 3:38
2. "그댈 원하고 있죠" (I Want You (Inst.))  3:38
Toplam süre:
7:16

Parça 5[16][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Gaemi tarafından yazılıp bestelendi. 

3 Kasım 2018'de (2018'de-11-03) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "널 위해 살겠다" (I'll Live for You)Lee Yu-ri 3:40
2. "널 위해 살겠다" (I'll Live for You (Inst.))  3:40
Toplam süre:
7:20

Parça 6[17][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Tae Yoon-mi tarafından yazıldı, tüm müzikler Gaemi tarafından bestelendi.

17 Kasım 2018'de (2018'de-11-17) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "그대만을" (Only You)Lee Ki-chan 3:33
2. "그대만을" (Only You (Inst.))  3:33
Toplam süre:
7:06

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Yayın tarihi Bölüm adı Ortalama kitle payı
AGB Nielsen[18] TNmS[19]
Ülke çapında Seul Ülke çapında
1 25 Ağustos 2018 Is bloodline really that important?!!!
(Korece핏줄이 그렇게 중요하냐구요!!!)
(TürkçeKan bağı gerçekten bu kadar mı önemli?!!!)
3.2% (NR) 3.4% (NR) 2.7%
2 7.2% (11.) 7.2% (11.) 6.8%
3 In the end, you will love me.
(Korece결국 나를 사랑하게 될 거야.)
(TürkçeSonunda beni seveceksin.)
7.0% (12.) 7.2% (11.) 6.5%
4 8.1% (10.) 8.4% (9.) 7.7%
5 8 Eylül 2018 I will take care of it.
(Korece제가 해결하겠습니다.)
(TürkçeBen halledeceğim.)
3.7% (NR) 3.9% (NR) 3.0%
6 7.2% (11.) 7.0% (11.) 7.6%
7 I mean it. Congratulations.
(Korece진심이에요. 축하해요.)
(TürkçeCiddiyim. Tebrikler.)
6.8% (14.) 6.8% (14.) 6.7%
8 8.6% (5.) 8.7% (6.) 8.5%
9 15 Eylül 2018 Why are you telling me this?
(Korece왜 나한테 그걸 들려주죠?)
(TürkçeNeden bana bunu söylüyorsun?)
4.9% (NR) 4.4% (NR) 3.7%
10 8.6% (12.) 8.0% (11.) 7.7%
11 I didn't mean to send you away like this...
(Korece널 그렇게 보내는 게 아니었는데...)
(TürkçeSeni böyle göndermek istememiştim...)
7.3% (15.) 6.7% (19.) 6.5%
12 9.2% (6.) 8.7% (8.) 7.6%
13 22 Eylül 2018 What on earth is your reason?
(Korece대체 이유가 뭐야 너..)
(TürkçeSen gerçekten neden böyle yapıyorsun?)
5.5% (NR) 5.1% (NR) 4.8%
14 10.2% (6.) 9.8% (6.) 10.5%
15 From now on, go around with me.
(Korece이제부터 저랑 같이 다녀요.)
(TürkçeArtık benimle birlikte gel.)
10.3% (5.) 10.1% (4.) 11.0%
16 11.0% (3.) 10.6% (3.) 11.8%
17 29 Eylül 2018 Are you really okay with it? Even if your biological daughter comes back?
(Korece정말 괜찮겠어? 친딸이 돌아와도?)
(TürkçeGerçekten iyi olacak mı? Kendi kızı geri döndüğünde bile?)
5.5% (NR) 4.9% (NR) 4.6%
18 7.7% (14.) 7.3% (15.) 8.1%
19 Now I understand... I see whose plan this all is.
(Korece이제 알겠네... 이게 다 누구 계획인지.)
(TürkçeŞimdi anladım... Bu planın kimin olduğunu.)
6.6% (19.) 6.5% (18.) 7.0%
20 9.1% (7.) 9.1% (7.) 8.8%
21 6 Ekim 2018 I need to make you realize that the approach is wrong.
(Korece방식이 틀렸다는 걸 알게 해야지.)
(TürkçeYanlış bir yöntem olduğunu anlamalısın.)
5.7% (NR) 5.4% (NR) Yok
22 11.3% (5.) 11.5% (4.) Yok
23 I have something else I want.
(Korece내가 원하는 건 따로 있어.)
(TürkçeBenim istediğim başka bir şey var.)
11.3% (5.) 11.4% (5.) Yok
24 13.1% (3.) 13.0% (3.) Yok
25 13 Ekim 2018 So close like this...
(Korece이렇게 가까이 있었구나...)
(TürkçeBu kadar yakınmışız...)
5.3% (NR) 5.0% (NR) 5.3%
26 10.2% (5.) 10.0% (5.) 11.0%
27 I don't want to meet any of my family members.
(Korece우리 가족 누구도 만나고 싶지 않아요.)
(TürkçeAilemizin hiç kimseyle buluşmak istemiyorum.)
10.6% (4.) 10.5% (4.) 10.8%
28 11.2% (3.) 11.1% (3.) 11.4%
29 20 Ekim 2018 It's a gift I'm giving to you.
(Korece내가 당신한테 주는 상이야.)
(TürkçeBu hediyeyi sana veriyorum.)
3.6% (NR) 3.3% (NR) 3.6%
30 8.1% (6.) 7.9% (8.) 8.2%
31 You will come to regret it.
(Korece너 후회하게 될 거야.)
(TürkçePişman olacaksın.)
11.0% (5.) 11.0% (5.) 11.3%
32 11.8% (4.) 11.9% (4.) 12.6%
33 27 Ekim 2018 I have something to confirm with you.
(Korece너한테 확인할 게 있는데.)
(TürkçeSeninle doğrulamam gereken bir şey var.)
5.9% (NR) 5.2% (NR) 5.5%
34 11.4% (4.) 11.2% (4.) 12.8%
35 He's the man I love.
(Korece제가 사랑하는 남자에요.)
(TürkçeO, benim sevdiğim adam.)
11.2% (5.) 11.1% (5.) 13.0%
36 12.0% (3.) 12.0% (3.) 14.1%
37 3 Kasım 2018 Do you know our mom?
(Korece우리 엄마를 알아요?)
(TürkçeAnnemizi tanıyor musunuz?)
9.9% (7.) 9.3% (8.) 10.2%
38 12.7% (4.) 12.4% (4.) 13.3%
39 Our mom... looks like she's alive...
(Korece우리 엄마... 살아있나 봐...)
(TürkçeAnnemiz... hayatta gibi görünüyor...)
12.6% (5.) 11.8% (5.) 12.8%
40 13.3% (3.) 13.1% (3.) 13.5%
41 10 Kasım 2018 Where is our mom right now?!
(Korece우리 엄마 어딨어요 지금!!)
(TürkçeAnnemiz şu anda nerede?!)
10.6% (6.) 12.1% (4.) 10.5%
42 12.9% (4.) 11.6% (5.) 13.7%
43 Please, Chae-rin...
(Korece부탁한다 채린아...)
(TürkçeLütfen, Chae-rin...)
12.2% (5.) 11.6% (5.) 12.9%
44 13.4% (3.) 12.8% (3.) 14.0%
45 17 Kasım 2018 Watch carefully!
(Korece똑똑히 지켜보라구!)
(TürkçeDikkatlice izle!)
7.3% (12.) 6.7% (16.) 7.8%
46 13.2% (5.) 11.6% (5.) 14.0%
47 Please come back.
(Korece제발 돌아와 줘)
(TürkçeLütfen geri gel.)
13.6% (4.) 12.5% (4.) 13.9%
48 15.4% (3.) 14.4% (3.) 15.2%
Ortalama 15.4% 14.4%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • NR, dizinin o tarihte ilk 20 günlük program arasında yer almadığını belirtir.
  • N/A, reytinglerin bilinmediğini gösterir.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2018 6. APAN Yıldız Ödülleri[20] En Üstün Ödülü, Uzun Dizisinde Kadın Oyuncu Lee Yu-ri Adaylık
MBC Drama Ödülleri[21] Büyük Ödül (Daesang) Adaylık
Yılın Dizisi Hide and Seek Adaylık
En Üstün Ödülü, Hafta Sonu Özel Projesinde Erkek Oyuncu Song Chang-eui Adaylık
En Üstün Ödülü, Hafta Sonu Özel Projesinde Kadın Oyuncu Lee Yu-ri Kazandı
Mükemmellik Ödülü, Hafta Sonu Özel Projesinde Erkek Oyuncu Kim Young-min Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Hafta Sonu Özel Projesinde Kadın Oyuncu Uhm Hyun-kyung Adaylık
Hafta Sonu Özel Projesinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncusu Jo Mi-ryung Adaylık
Yoon Da-kyung Adaylık
En İyi Genç Kadın Oyuncu Jo Ye-rin Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Jung, Yu-na (19 Temmuz 2020). "'숨바꼭질' 첫 방송 D-1, 놓치면 안 될 특급 '시청 포인트3'". 조선일보 (Korece). Erişim tarihi: 23 Haziran 2024. 
  2. ^ Kim, Mi-jung (2 Mayıs 2018). "이유리, MBC 새 주말 '숨바꼭질' 출연 확정! '왔다 장보리' 이후 4년만". iMBC (Korece). Erişim tarihi: 23 Haziran 2024. 
  3. ^ a b Hwang, Hye-jin (14 Mayıs 2018). "송창의X이유리 '숨바꼭질' 출연 확정 '8월 첫방'(공식)". Newsen (Korece). Erişim tarihi: 24 Haziran 2024. 
  4. ^ Kim, Hye-young (20 Temmuz 2018). "'숨바꼭질' 송창의, 무더위 한 방에 잊게 할 남성미 발산". iMBC (Korece). Erişim tarihi: 23 Haziran 2024. 
  5. ^ Kim, Hye-young (1 Ağustos 2018). "'숨바꼭질' 엄현경, 폭염에도 끄떡없는 '비타민 걸' 변신". iMBC (Korece). Erişim tarihi: 23 Haziran 2024. 
  6. ^ a b Orion, Vasia (28 Haziran 2018). "Uhm Hyun-kyung and Kim Young-min Join the Sordid Affairs of "Hide and Seek - Drama"". HanCinema (İngilizce). Erişim tarihi: 24 Haziran 2024. 
  7. ^ Kim, Mi-jung (6 Ağustos 2018). "'숨바꼭질' 김영민, 밉상 재벌 후계자 변신! '나의 아저씨'와는 180도 다른 매력". iMBC (Korece). Erişim tarihi: 24 Haziran 2024. 
  8. ^ Kim, Hye-young (23 Ağustos 2018). "'숨바꼭질' 윤다경, 정혜선 신뢰받는 미스터리 캐릭터 '김실장' 役 캐스팅". iMBC (Korece). Erişim tarihi: 24 Haziran 2024. 
  9. ^ Yoo, Ji-hye (19 Temmuz 2020). "'숨바꼭질' 이유리부터 송창의까지...'주말극 드림팀' 출격 예고". 조선일보 (Korece). Erişim tarihi: 24 Haziran 2024. 
  10. ^ "숨바꼭질 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 23 Haziran 2024. 
  11. ^ "숨바꼭질 OST". vibe.naver.com (Korece). Erişim tarihi: 23 Haziran 2024. 
  12. ^ "숨바꼭질 OST Part.1 - 베이지". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 22 Haziran 2024. 
  13. ^ "숨바꼭질 OST Part.2 - 서인영, 이건". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 22 Haziran 2024. 
  14. ^ "숨바꼭질 OST Part.3 - 클랑 (KLANG)". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 22 Haziran 2024. 
  15. ^ "숨바꼭질 OST Part.4 - 서제이". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 22 Haziran 2024. 
  16. ^ "숨바꼭질 OST Part.5 - 이유리". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 22 Haziran 2024. 
  17. ^ "숨바꼭질 OST Part.6 - 이기찬". 멜론 (Korece). Erişim tarihi: 22 Haziran 2024. 
  18. ^ "AGB Daily Ratings: this links to current day-select the date from drop down menu". Nielsen Korea (Korece). 17 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2018. 
  19. ^ "TNmS Ratings on Naver". Naver (Korece). Erişim tarihi: 5 Mart 2018. 
  20. ^ Moon, Wan-sik (27 Eylül 2018). "이병헌·손예진·아이유 APAN스타어워즈 노미네이트". m.entertain.naver.com (Korece). Erişim tarihi: 23 Haziran 2024. 
  21. ^ Jung, Yoo-jin (31 Aralık 2018). "소지섭 '데뷔 23년 만에 첫 대상'(mbc연기대상)[포토엔HD]". m.entertain.naver.com (Korece). Erişim tarihi: 23 Haziran 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]