İçeriğe atla

Heinz Steinitz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Profesör Heinz Steinitz, 1957

Heinz Steinitz (26 Nisan 1909 - 28 Nisan 1971, İbraniceהיינץ שטייניץ) kıdemli İsrailli deniz biyoloğu ve herpetolog. Kudüs'teki İbrani Üniversitesi'nde Profesör ve Zooloji Bölümü Başkanlığı yaptı. İsrail'de deniz biyolojisi ve oşinografi alanında araştırma ve öğretimin temelini attı. 1968'de Eilat yakınlarındaki İbrani Üniversitesi'nin Deniz Biyolojisi Laboratuvarı'nı kurdu ve bu laboratuvarın ilk yöneticisi olarak görev yaptı. Ayrıca İsrail Zooloji Derneği'nin kurucu üyesi ve İsrail Doğayı Koruma Derneği'nin kurucu ortağıdır.

Başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Heinz Steinitz'in ulusal ve uluslararası itibarı, Deniz Organizmaları İsimlerinin Biyografik Etimolojisi'nde listelenen yirmiden fazla yeni keşfedilen balık, deniz organizması ve amfibilere ismi verilmiştir.[1] Bazı isimler vefatından yıllar sonra verilmiştir.

Balık türü Tylognathus steinitziorum (1950'de Dr. Curt Kosswig tarafından keşfedilip isimlendirildi, şimdi Hemigrammocapoeta nana olarak isimlendirilmektedir) Walter Steinitz ve oğlu Heinz Steinitz'e ithaf edilmiştir.

Adını Heinz Steinitz'den alan hayvan türleri şunları içerir:

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Biographical Etymology of Marine Organism Names". 29 Ocak 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Eylül 2011.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "species" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ Grach, C., Plesser, Y., Werner, Y. L. (2007) A new, sibling, tree frog from Jerusalem (Amphibia: Anura: Hylidae). Journal of Natural History 41: 709–728.
  3. ^ Gvoždík, V., Moravec, J., Klütsch, C., Kotlík, P. (2010) Phylogeography of the Middle Eastern tree frogs (Hyla, Hylidae, Amphibia) as inferred from nuclear and mitochondrial DNA variation, with a description of a new species. Molecular Phylogenetics and Evolution 55: 1146-1166.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]