Hazbin Hotel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hazbin Hotel
TürKara mizah
Müzikal
Yaratıcı yönetmen(ler)Vivienne Medrano
Seslendiren(ler)Erika Henningsen

Stephanie Beatriz Blake Roman Amir Talai Keith David Alex Brightman Kimiko Glenn Joel Perez

Christian Borle
BesteciEvan Alderete (Pilot)

Gooseworx (Pilot)

Thomas Ryan (Pilot)
ÜlkeABD
Diliİngilizce
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı6
Yapım
Yönetici yapımcıVivienne Medrano
YapımcıVivienne Medrano
KurgucuVivienne Medrano
Gösterim süresi31 dakika (Pilot)
Yapım şirketiSpindleHorse Toons
A24

Bento Box Entertainment

Amazon MGM Studios
Dağıtımcı firmaA24
Amazon Prime Video (Seri)
YouTube (Pilot)
Yayın bilgileri
Yayın tarihi28 Ekim 2019 (Pilot)
19 Ocak 2024 (Seri)
Kronoloji
İlişkili programlarHelluva Boss
Dış bağlantılar

Hazbin Hotel, Vivienne Medrano (VivziePop) tarafından yaratılan, bir Amerikan animasyonlu yetişkinlere yapılmış bir müzikal televizyon dizisidir. Cehennem prensesi Charlie Morningstar'ın, iblisleri rehabilite etmesi ve Cennete girmesine izin verilmesi için bir yol bulma arayışını anlatır. İblislere kurtuluş ve daha iyi insanlar olma şansı sunan bir rehabilitasyon oteli açar. Pilot bölüm 28 Ekim 2019'da YouTube üzerinden yayınlanmıştır ve tamamen bağımsız animatörler tarafından yapılmıştır.[1] Büyük ölçüde Medrano'nun Patreon üyeleri tarafından finanse edildi. Serinin ilk sezonu bağımsız eğlence şirketi A24 tarafından Amazon MGM Studios işbirliği ile yayınlandı. Pilot bölümün popülaritesi ve başarısı, Medrano'nun 31 Ekim 2020'de prömiyeri yapılan Helluva Boss adında bir yan dizi yaratmasına olanak sağladı. Helluva Boss, aynı evren içi ortamda farklı karakter kadrosuna ve konusuna sahiptir.

Dizinin devamı[değiştir | kaynağı değiştir]

3 yıllık bir beklemeden sonra, dizinin Prime Video'da yayıma Ocak 2024'te gireceğini Hazbin Hotel'in Twitter hesabı bir duyuru videosu paylaşarak açıkladı. Dizinin ayrıca 2. sezonunun çalışmalarda olduğu da paylaşımda belirtildi.[2]

Öncül[değiştir | kaynağı değiştir]

Cehennem prensesi Charlie Morningstar'ın, günahkarları rehabilite etmeyi amaçlayan "Mutlu Otel" adında bir otel açma yönündeki imkansız gibi görünen hayalini gerçekleştirmeye çalışmasını konu alıyor. Aşırı nüfus nedeniyle Cehennem, yılda bir kez, meleklerin Cennetten inip şeytanları öldürdüğü yıllık bir tasfiyeden geçer. Charlie bunu üzücü buluyor ve aşırı nüfus sorununa daha barışçıl bir çözüm bulmak istiyor. Amacı, müşterilerinin kurtarılmış ruhlar olarak Cehennemden "çıkış yapmasını" ve Cennete kabul edilmesini sağlamaktır.

Sadık menajeri ve kız arkadaşı Vaggie'nin ve isteksiz ilk patronları olan pornografik film oyuncusu Angel Dust'ın yardımıyla hayalini gerçeğe dönüştürmeye kararlıdır. Ancak canlı yayın teklifi ters gidince planı güçlü "Radyo Şeytanı" Alastor'un dikkatini çeker; Alastor, kurtuluşa olan inancını gülünç bulsa da Charlie'nin kendi eğlencesi için oteli yönetmesine yardım etmek ister.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "HAZBIN HOTEL (PILOT)". YouTube. VivziePop. 5 Kasım 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Soon, we'll all be in Hell. No, seriously!!". Hazbin Hotel Twitter. 28 Eylül 2023. 28 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2023.