Halil Koçak

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Halil Koçak
Doğum12 Nisan 1983 (41 yaşında)
Adana, Türkiye
TarzlarPop
MesleklerŞarkıcı-şarkı yazarı, mimar
ÇalgılarVokal
Etkin yıllar2005-
Müzik şirketiErol Köse Prodüksiyon (2009-)
İlişkili hareketlerNeşe Erşanlı Koçak

Halil Koçak (d. 12 Nisan 1983, Adana) Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.

Biyografi[değiştir | kaynağı değiştir]

1983 yılında Adana'da dünyaya gelen Halil Koçak, ilköğretimi Ankara'da, liseyi ise Adana'da ve üniversite eğitimini de İstanbul Yeditepe Üniversitesi Mimarlık bölümünde bitirmiştir. Babası serbest eczacı, emekli parlamenter ve eski devlet bakanı Ersin Koçak, annesi ev hanımıdır.[1] Müzik hayatına ise ilk defa 2005 yılında Sezen Aksu'nun albümüne dahil edip seslendirdiği ve epeyce ses getiren şarkısı "İkili Delilik"in bestecisi olarak adım atmış ve o tarihten itibaren Gülşen, Murat Boz, Sevda, Bengü, Özcan Deniz, Sibel Can, Levent Yüksel, Zeynep Dizdar, Emel Müftüoğlu gibi birçok isime bestelerini vermiştir. Gülşen’e ‘Yurtta Aşk Cihanda Aşk’ ve ‘Canın Sağolsun’, Bengü’ye ‘Taktik’, Murat Boz’a ‘Üzüleceksin’ gibi şarkıları vermiştir.[2]

Albümün basına açıklanan ilk ismi "Ana Kuzusu" olmasına rağmen, Ajda Pekkan'ın "Nikah" isimli parçayı çok beğenmesi ve bu parçada genç şarkıcıyla düet yapmak istemesi üzerine albümün hem adı değişmiş hem de çıkış tarihi ertelenmiştir.[3] Böylelikle albüm 5 Mayıs 2009[4] tarihinde "Kibar İsyan" isimini alarak, Erol Köse Production etiketiyle piyasaya sürülmüştür. Albümün müzik yönetmenliğini Murat Yeter yapmıştır ve tüm düzenlemeler akustik olarak gerçekleştirilmiş, tüm enstrümanlar canlı olarak Ozan-Kenan Doğulu kardeşlerin stüdyosunda kaydedilmiştir. İlk video klip ise, Gürcan Keltek yönetmenliğinde "Doğudan Doğanım" isimli parçaya Haliç ve Karaköy'de çekilmiştir. Bu parça Billboard Türkçe Top 20 Listesi'nde en yüksek olarak 7 numara olmuştur. Bu ilk parçanın akabinde radyolarda oldukça sık çalınmaya başlayan Ajda Pekkan düetli "Nikah" kısa bir zaman içerisinde bu listelere girmeyi başarmış ve en yüksek olarak 14 numara olmuştur.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Albümleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kibar İsyan (2009)
  • Nerde Kaldın (2012)

Düetleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Video klipleri[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Doğudan Doğanım

Liste başarıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Albüm Single En yüksek
Türkiye Türkiye![5] width="60"|Avrupa Birliği Avrupa[6]
"Kibar İsyan" "Doğudan Doğanım" 7
"Nikah" (Ajda Pekkan ile düet) 14

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 4 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2014. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 28 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Eylül 2014. 
  3. ^ "Ajda Pekkan & Halil Koçak - "Nikah"". 24 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2009. 
  4. ^ Seyhan Müzik'te "Kibar İsyan" albümü[ölü/kırık bağlantı]
  5. ^ Billboard Türkçe Top 20 14 Nisan 2009 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. 25 Mayıs 2009 tarihinde erişilmiştir.
  6. ^ "Euro Airplay Hot 100". 13 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2009. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]