Hüseyin Demirli

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hüseyn Demirli
DoğumHüseyn
4 Ağustos 1993(1993-08-04)
Bilesuvar Rayonu, Azerbaycan SSC, SSCB
Ölüm2 Nisan 2016 (22 yaşında)
Azerbaycan
Defin yeriAzerbaycan
Rütbesikomutan
Çatışma/savaşlarıKarabağ savaşı
Ödülleri"Askeri Hizmette Farklandığı" için III derece madalyası

Hüseyn Demirli (Hüseyn Zeynal oğlu Demirli; 4 Ağustos 1993; Bilesuvar, Azerbaycan - 2 Nisan 2016, Azerbaycan), Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Komutanı’dır. Nisan savaşları sırasında 2016 yılında öldü ve ölümünden sonra "Askeri Hizmette Farklandığı" için III derece madalyası ile teltif edildi.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Hüseyin Demirli 4 Ağustos 1993'te Bilasuvar'da doğdu. Hüseyin Demirli, 6 Ekim 2011 tarihinde Bilasuvar İlçe Askeri Komiserliği'nden askerlik görevine çağrıldı ve birkaç kez askerî birlik yönetiminde örnek bir asker olarak ödüllendirildi. Hüseyin Demirli, 2013 yılında askerlik görevine başladı ve 2014 yılında Beylagan ilçesinden askerî birliğine gönüllü olarak katıldı.

Askerlik hizmeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Genç Çavuş Hüseyin Demirli, Nisan 2016'da Azerbaycan-Ermenistan hattındakı çatışmada öldü. 5 Nisan'da Hüseyin Demirli, doğduğu yer olan Bilasuvar'dakı son evine yollandı. Cenaze törenine binlerce bölge sakini yanı sıra askerler ve askerlerin subayları da katıldı. Cenaze töreninin sonunda bir yaylım ateşi açıldı ve komutan Demirli uğrunda öldüğü toprağa emanet edildi.

Hüseyn Demirli, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in emriyle "Askerlik Hizmetinde Farklandığı" için III derece madalyası ile teltif edilmiştir.