Görevimiz Tehlike (film serisi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Görevimiz Tehlike, Bruce Geller tarafından yaratılan aynı adlı televizyon dizisinden uyarlanan ve devamı olan bir seri Amerikan aksiyon casus filmidir. Serinin yapımcılığını ağırlıklı olarak Mission: Impossible'nın (IMF) bir ajanı olan Ethan Hunt olarak Tom Cruise üstleniyor. Filmler, çeşitli film yapımcıları ve ekip tarafından yönetildi, yazıldı ve puanlandı, aynı zamanda Lalo Schifrin'in orijinal serisinden müzikal temalar kullanıldı.

1996'da başlayan filmler (önceki devam filmi dizisindeki olaylardan altı yıl sonra başlıyor), Hunt liderliğindeki IMF'nin ana saha ekibinin bir düşman kuvvetini durdurmak ve bir yandan da yaklaşmakta olan bir küresel felaketi önlemek için görevlerini konu ediyor. Luther Stickell (Ving Rhames tarafından oynanan) ve Benji Dunn (Simon Pegg tarafından oynanan) gibi bazı karakterlerin filmlerde tekrar eden rolleri olmasına rağmen, dizi, televizyon dizisinin topluluk kadrosu yapısının aksine baş karakter olarak Hunt'a odaklanıyor.

Seri, hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden olumlu bir resepsiyon aldı ve bugüne kadar dünya çapında 3,5 milyar doları aşan hasılatla[1] tüm zamanların en yüksek hasılat yapan 16. film serisi oldu ve genellikle bugüne kadarki eylem serileri en iyilerden biri olarak gösteriliyor. Altıncı ve en yeni film olan Görevimiz Tehlike 6 27 Temmuz 2018'de vizyona girdi. Sırasıyla Görevimiz Tehlike 7 ve Görevimiz Tehlike 8 başlıklı iki yeni filmin 14 Temmuz 2023 ve 28 Haziran 2024'te vizyona girmesi planlanıyor.

Tüm Görevimiz Tehlike filmleri Paramount Pictures tarafından ortaklaşa üretilir ve yayınlanır ve Motion Picture Association tarafından PG-13 olarak derecelendirilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mission Impossible Movies at the Box Office". Box Office Mojo. 1 Aralık 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2018.