Guangdong Finans ve Ekonomi Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Guangdong Finans ve Ekonomi Üniversitesi
广东财经大学 (Geleneksel Çince)
Dosya:Logo of Guangdong University of Finance and Economics.png
Harita
Kuruluş1983’de kuruldu
TürDevlet
RektörWang Hua (2009--şimdi)
Lisans öğrencileri13.818
KonumGuangzhou, Çin
YerleşkeKentsel, 159.06 ha
Okul renkleriMavi ve Beyaz
Web sitesiwww.gdufe.edu.cn

Guangdong Finans ve Ekonomi Üniversitesi (Basitleştirilmiş Çince: 广东财经大学), Guangdong’un başkentinde 1983’de kurulmuş bir devlet üniversitesidir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Guangdong Finans ve Ekonomi Üniversitesi 1983 yılında kurulmuştur. Guangdong eyaletindeki yüksek öğrenimin kilit kurumlarından biri olan GUFE, ekonomi, yönetim, hukuk, İngiliz ve Çin edebiyatı, bilim ve mühendislik alanlarında lisans dereceleri verir.

GUFE, yüksek lisans programları veya hukuk öğrencilerine yüksek lisans dereceleri de sunar.

GUFE'nin yüksek lisans, denizaşırı çinli öğrenciler ve Hong Kong, Makao ve Tayvan'dan gelenler dahil 17.228'den fazla tam zamanlı öğrencisi vardır.

Kampüsleri[değiştir | kaynağı değiştir]

GUFE, Guangzhou ve Sanshui olmak üzere iki kampüsten oluşur.

Guangzhou kampüsü Guangzhou, Haizhu bölgesi (Çince海珠区), luntou yolu (Çince仑头路) veya chisha yolu (Çince赤沙路), no. 21 adresindedir.

Sanshui kampüsü, Sanshui, Foshan'daki Yundonghai Turizm Ekonomik bölgesindedir.

Guangzhou'daki üniversite ve Zengcheng Sun City Ltd., Huashang koleji adında bağımsız lisans kolejini yönetirler.

GUFE, 1.590.675 metrekare alanı kaplar. Öğretim ve bilimsel araştırma için tüm ekipmanların toplam değeri, multimedya öğretim ekipmanı, dil laboratuvarları, simüle hukuk mahkemeleri, adli teknik deney merkezi ve ticari bilim laboratuvarları dahil olmak üzere 91.4 milyon yuan'a ulaşır. Tüm öğretim binalarının dersliklerinde intranet kuruludur.

İdare[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversitenin işletme, hukuk, muhasebe, iktisat ve istatistik, vergilendirme ve kamu maliyesi idaresi, finans, yabancı diller, enformasyon, beşeri bilimler ve iletişim ve turizm ve çevre olmak üzere birçok fakültesi vardır.[1]

Fakülte yapısı[değiştir | kaynağı değiştir]

GUFE, aralarında anayasa ve idare hukuku ile işletme yönetimi, il öncelikli uzmanlıklar ve pazarlama, hukuk, muhasebe, enformasyon yönetimi ve enformasyon sistemleri, Finans, Uluslararası İktisat ve Ticaret ve Kamu Maliyesi il marka uzmanlık alanı sınıflandırılanlar dahil olmak üzere 16 yüksek lisans programı ve 36 lisans uzmanlığı sunan 14 okul ve bölüm kurmuştur.

GUFE, Guangdong E-ticaret pazarlama uygulamalı teknoloji laboratuvarı, ekonomi ve yönetim laboratuvarı ve kurumsal kaynak planlama deneysel merkezi dahil olmak üzere birçok laboratuvarı vardır. GUFE, hukuk geliştirme ve ekonomik kalkınma araştırma merkezinin ve "Guangdong İşletme Araştırmaları Üniversitesi dergisi" 'nin de sahibidir.

GUFE'de 135'i profesör, 228'i doçent olmak üzere 894'ün üzerinde profesyonel öğretmen, 180 doktoralı veya doktora eğitimi alan öğretmen ve 480 yüksek lisans mezunu öğretmen vardır. Üniversite ayrıca ekonomi, yönetim ve hukuk alanlarında 100'den fazla çinli ve yabancı uzmanı yarı zamanlı veya misafir profesör olarak görevlendirilmiştir.

GUFE'de sunulan dereceler için kredi sistemlerini uygulanır.

Kütüphane[değiştir | kaynağı değiştir]

GUFE'nin kütüphanesi 2,45 milyon öğelik bir koleksiyona sahiptir. Dijital kütüphanesi 300.000 kitaplık koleksiyona sahiptir. Tüm kampüslerdeki yurttaki her öğrenciye bir NIC sağlanır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "广东财经大学首页". 1 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi.