Godfrey de Saint-Omer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kudüs Kralı II. Baudouin, ele geçirilen Mescid-i Aksa'yı karargah olarak kullanmak üzere Hugo de Payens ve Godfrey'e devretmiştir. Haçlılar yapıya Süleyman Mabedi adını verdiler ve Tarikat da Tapınakçılar olarak adını buradan almıştır.

Godfrey de Saint-Omer (aynı zamanda Gaufred, Godefroi veya Geoffrey de St Omer, Saint Omer olarak da bilinir) bir Flaman şövalyesi ve 1119'da Tapınak Şövalyeleri'nin kurucu üyelerinden birisidir.

Onun, Saint-Omer Lordları ailesinden (bugünkü kuzey Fransa'da), muhtemelen Saint Omer Lordu I. William ve Melisende de Piquigny'nin oğlu olduğu rivayet edilir.

Godfrey'in Falkenbergli Hugh ile olan ilişkisine dair çelişkili raporlar var. Kronolojik olarak Godfrey Hugh'un kardeşi olabilir ama aynı zamanda Hugh'un oğlu olduğu da söylenir. Haçlılar listesinde bir Gauthier de Saint-Omer listeleniyor ki bu Gaufred için bir hata olabilir (Gauthier de Saint-Omer henüz doğmamıştı). Bu nedenle Godfrey muhtemelen 1099'da I. William ve Hugh ile birlikte Kudüs'e gelmiştir.

Efsaneye göre, Hugo de Payens (Tapınakçıların ilk Büyük Üstadı) ve Godfrey o kadar fakirdiler ki aralarında sadece bir at vardı ve bu da Tapınakçıların mühründeki tek ata binen iki adam içeren ünlü resmin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]