Gianfranco Goria

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gianfranco Goria

Gianfranco Goria, 3 Ağustos 1954'te Bruneck (Güney Tirol, İtalya)'da doğmuş bir İtalyan karikatürist, senaryo yazarı, Disney çizgi romanları yaratıcısı,[1] blog yazarı ve gazeteci. Ailesiyle birlikte Roma'ya ve ardından Torino'ya taşındı. Üniversite çalışmalarını Torino Üniversitesi'nde, oryantalist Oscar Botto'nun rehberliğinde yürüttü.

İtalyan karikatürcüler derneği olan Anonima Fumetti, günlük haber servisi olan afNews, Franco Fossati Vakfı ve Çizgi Roman Sanatı Müzesi ve Ulusal Çizgi Roman Sanatçıları Birliği'ni )Sindacato italiano lavoratori fumetto) kurdu. Scott McCloud]], Will Eisner ve Benoit Peeters tarafından çizgi roman sanatı hakkında yazılan önemli makalelerin İtalyanca baskılarının editörüdür. Goria aynı zamanda Hergé (Rizzoli Lizard için The Adventures of Tintin'in yeni İtalyanca baskısının filolojik denetiminden de sorumluydu) ve Edgar Pierre Jacobs (Blake and Mortimer) eserlerinde uzmanlaşmış bir Grafik Edebiyat öğretmeni ve öğretim görevlisidir. Disney öyküleri arasında, Kurosawa'nın Yedi Samuray filmine göndermeler de bulunur. 2023 Ocak ayından beri Syldavia'nın İtalya'daki ilk Fahri Konsolosudur.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Goria in the I.N.D.U.C.K.S." 20 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2023. 
  2. ^ "Syldavia'nın İtalya'daki ilk Konsolosu bugün atandı, afNews 2023-01-09". 19 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]