Galmo Williams

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Galmo Williams
2. Turks ve Caicos Adaları başbakanı
Görev süresi
23 Mart 2009 - 14 Ağustos 2009
Yerine geldiği Michael Misick
Yerine gelen Makam kaldırıldı 2009–2012
Rufus Ewing
Long Bay Hills Bölgesi Meclis Üyesi
Görev süresi
9 Ağustos 2006 - 14 Ağustos 2009
Kişisel bilgiler
Partisi İlerici Ulusal Parti
Evlilik(ler) Althea Williams

Galmo "Gilley" Williams (d. ?), Turks ve Caicoslu siyasetçi. Williams, Karayipler'de Britanya Denizaşırı Toprakları'na dâhil edilen Turks ve Caicos Adaları'nda 23 Mart 2009 - 14 Ağustos 2009 tarihleri arasında Turks ve Caicos Adaları'nın 2. başbakanı olarak görev yapmıştır.

Erken dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Bottle Creek İlkokulunda (şimdi Adelaide Oemler İlkokulu) ve ardından Bottle Creek Lisesinde (şimdi Raymond Gardiner Lisesi) eğitim gördü. Daha sonra Miami Lakes Teknik Enstitüsü'ne devam etti ve buradan Konaklama ve Mutfak İşletmeciliği diplomasıyla mezun oldu.[1]

Siyasi kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Williams, Michael Misick yönetimi içinde İçişleri ve Kamu Güvenliğinden sorumlu Kabine bakanı olarak görev yaptı. Bu nedenle Williams, Göçmenlik, Çalışma, İtfaiye Hizmetleri, Hapishaneler, Doğal Afet, Yol Güvenliği, Doğum ve Ölümlerin Kaydı, Acil Durum Hizmetleri, Arama ve Kurtarma, Harbiyeli Programı ve Kıyı Petrolü ile ilgili işlevlerin çoğunu denetledi.[2]

19 Şubat 2009'da Williams, Misick yönetiminden istifa etti ve onu İlerici Ulusal Parti'nin (PNP) lideri olarak devirmek için kampanya başlattı. 28 Şubat 2009'da Williams, PNP'nin liderliği için üçlü bir savaşı kazandı.

İlerici Ulusal Parti üyelerinin yoğun baskısı üzerine Misick, 23 Mart 2009'da istifa etti. Öğleden sonra Williams, başbakanlık yemini etti ve Turks ve Caicos Adaları'nın ikinci başbakanı oldu.[3] Ancak 14 Ağustos'ta başbakanlık görevi askıya alındı ve PNP'nin isteği dışında valiye devredildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Profile: Hon. Galmo W. Williams, MP Premier and Minister of Development & District Administration". 11 Nisan 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2009. 
  2. ^ "Government". 11 Ekim 2000 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ New Turks and Caicos premier sworn in Webarşiv şablonunda hata: |url= value. Boş., 23 March 2009, Jamaica-Gleaner daily newspaper; PNP SHAKE-UP: Hon. Boyce recalled, Hon. Hall and Hon. Williams resign Webarşiv şablonunda hata: |url= value. Boş.; UK imposes Turks and Caicos direct rule 5 Mart 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]