Friedrich von Württemberg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Friedrich von Württemberg
Doğum1 Haziran 1961
Friedrichshafen, Baden-Württemberg
Ölüm9 Mayıs 2018 (56 Yaşında)
Ebenweiler, Baden-Württemberg
Eş(ler)iPrenses Marie
Çocuk(lar)ıWilhelm von Württemberg

Marie Amelie von Württemberg

Sophie Dorothea von Württemberg
Tam adı
Friedrich Philipp Carl Franz Maria von Württemberg
HanedanWürttemberg Hanedanı
BabasıCarl von Württemberg
AnnesiPrenses Diane d'Orléans

Friedrich von Württemberg (d. 1 Haziran 1961, Friedrichshafen, Baden-Württemberg; ö. 9 Mayıs 2018, Ebenweiler, Baden-Württemberg) bir Alman girişimci, Bundeswehr Albay'ı ve eski Württemberg Hanedan varisi ve veliahtı.

Hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

Friedrich von Württemberg ilk olarak Friedrichshafen'de okula gitti ve aile 1975'te Altshausen'e taşındığında, Abitur Saulgau Gymnasium'da tamamladı . Okuldan ayrıldıktan sonra Alman Silahlı Kuvvetleri'nde subay olarak eğitim gördü . Yedekte albay rütbesini tuttu. 1992'den itibaren Friedrich von Württemberg aile şirketi " Hofkammer Württemberg " için çalıştı, 1997'den itibaren Hofkammer'in varlık yönetiminin başındaydı. Yaklaşık 5500 hektar orman, 2000 hektar çayır ve tarla, 50 hektar bağ, Almanya ve yurtdışında 700'e yakın mülk, Kanada, Avusturya ve İspanya'da ormanların yanı sıra şirket yatırımlarını yönetiyorlar. Ayrıca, Friedrichshafen Sarayı, Monrepos Sarayı ve Altshausen Sarayı da dahil olmak üzere Württemberg Hanedanı'nın 70 kültürel anıtının bakımı sağlanmaktadır.[1] 9 Mayıs 2018'de Friedrich von Württemberg, Ravensburg bölgesinde Ebenweiler ve Fronhofen arasında bir trafik kazasında öldü . Spor otomobiliyle virajda römorklu bir traktöre yetişmeye çalışırken karşıdan gelen bir araçla kafa kafaya çarpıştı ve kaza yerinde hayatını kaybetti, karşıdan gelen araçta bulunan 3 kişi yaralandı.[2] Friedrich von Württemberg 56 yaşına kadar yaşadı ve arkasında karısı ve üç yetişkin çocuk bıraktı.[3] 25 Mayıs 2018'de Piskopos Gebhard Fürst tarafından yapılan bir cenaze töreninden sonra Altshausen Kalesi'ndeki aile mezarlığına gömüldü.[4] Akrabaların yanı sıra, cenaze töreni için Altshausen'e gelen soylular, siyaset ve sosyeteden 2000 davetli konuk, Belçika Kralı Philippe ile eşi Mathilde, eski Başbakan Erwin Teufel, Eyalet Parlamentosu Başkanı Muhterem Aras, İçişleri Bakanı Thomas Strobl ve Maximilian Andreas von Baden, oğlu Bernhard ve Franz von Bayern gibi konuklar geldi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Germany, Stuttgarter Zeitung, Stuttgart. "Nachruf auf Carl Herzog von Württemberg: Der „Glücksfall" für Württemberg ist tot". stuttgarter-zeitung.de (Almanca). 7 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2022. 
  2. ^ Germany, Stuttgarter Zeitung, Stuttgart. "Tödlicher Autounfall: Große Trauer um Friedrich Herzog von Württemberg". stuttgarter-zeitung.de (Almanca). 10 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2022. 
  3. ^ "Stuttgarter Zeitung'dan bir kaynak". 21 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Letzte Ehre für Friedrich Herzog von Württemberg | Friedrichshafen | SWR Aktuell Baden-Württemberg | SWR Aktuell | SWR". web.archive.org. 15 Mayıs 2019. 15 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2022.