Flower of Evil

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Flower of Evil
Tanıtım posteri
FormatTelevizyon dizisi
TürAksiyon
Gerilim
Gizem
Romantik
Suç
GeliştirenStudio Dragon
SenaristYoo Jung-hee
YönetmenKim Cheol-kyu
BaşrolLee Joon-gi
Moon Chae-won
Jang Hee-jin
Seo Hyun-woo
Bitiş müziği"Feel You" - Shin Yong-jae
BesteciKim Jun-seok
Jung Se-rin
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı16
Yapım
Yönetici yapımcıYoo Sang-won
YapımcıJung Hae-ryong
Jang Shin-ae
Kim Dae-ho
KurgucuKim Young-joo
Görüntü yönetmeniPark Sung-yong
Choi Byung-hoon
Jung Jae-ah
Gösterim süresi60-80 dakika
Yapım şirketiMonster Union
Yayın bilgileri
KanaltvN
Yayın tarihi29 Temmuz 2020 (2020-07-29) - 23 Eylül 2020 (2020-09-23)
Kronoloji
İlişkili programlarFlower of Evil (Filipinler)
Duranga (Hindistan)
Dış bağlantılar

Flower of Evil (Korece악의 꽃, romanizeAgui kkot) başrollerini Lee Joon-gi, Moon Chae-won, Jang Hee-jin ve Seo Hyun-woo'nun paylaştığı 2020 Güney Kore yapımı bir televizyon dizisidir.[1][2][3] 29 Temmuz'dan 23 Eylül 2020'ye kadar her Çarşamba ve Perşembe tvN'de yayınlandı ve uluslararası olarak Netflix, iQIYI, Viki ve ViuTV'de çok dilli altyazılı olarak yayınlandı.[4] Lee Joon-gi ve Moon Chae-won daha önce Criminal Minds'ta rol aldılar ve bu, Lee'nin iki yıl sonra televizyona dönüşüydü.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Baek Hee-sung (Lee Joon-gi), kimliğini ve geçmişini bir dedektif olan eşi Cha Ji-won'dan (Moon Chae-won) gizleyen bir adamdır. Yüzeyde, mükemmel bir aile gibi görünüyorlar: Ailesine tapan altı yaşında güzel bir kızı olan sevgi dolu bir çift.

Cha Ji-won ve meslektaşları bir dizi açıklanamayan cinayeti araştırmaya başlar ve görünüşte mükemmel olan kocasının ondan bir şeyler saklıyor olabileceği gerçeğiyle karşı karşıya kalır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Metal sanatçısı. Bir aile babası ve sevgi dolu bir baba olarak normal bir hayat yaşayan bir adam. Ancak kimsenin bilmesini istemediği bir geçmişi vardır. Ne zaman parçalanacağını ve alabora olacağını bilmediği bir hayattı. Ancak sebat etti ve bir kadınla tanıştı ve onunla tanıştıktan sonra hayatı "sakinliğe" döndü. O kadın artık eşi Cha Ji-won'dur. Ji-won hiçbir şey bilmiyor. Hee-sung'un 18 yıl önceki seri cinayet davasına karışan ana kişi olduğu da biliniyor. Ayrıca bir cinayet davasında şüpheli olarak aranıyor. Hee-sung, Ji-won'u son ana kadar kandırmaya çalışır ve hiçbir suçluluk hissetmez.
Seul Kangsoo Polis Karakolunun Ekip 3 dedektifi. Çalıştığı suç mahallinde, keskin duygusu ve soruşturma becerileriyle vakaları çözebilen şiddetli bir dedektiftir, ancak sadece kocasının önünde silahsızlandırılır. Kocasının geçmişinden şüphe etmeye başladığında, kocasının üst üste yığılmış sırlarını araştırır. Ya kocasının geçmişi ve bildiği kimliği sahteyse? Ya kocası şu anda meydana gelen tuhaf ve korkunç suçlarla bağlantıysa? Kendine sorabileceği en sert soruları cevaplamalıdır.
Özel makyaj sanatçısı. Hyun-soo'nun ablasıdır. Rüzgarla sallanıyormuş gibi görünen narin bir görünüme sahiptir, ancak yaklaşması zor ağır bir atmosferi vardır. Annesi babası tarafından öldürülmüştür ve erkek kardeşi bir kaçaktır. Böylesine garip bir aile geçmişinin halkın dikkatini çekmesi doğaldı. Nereye giderse gitsin, televizyon kameraları ve muhabirler onu bulacağından emindi ve geçmişiyle ilgili sorularla onu taciz ettiler. Babasının yaptığı şeyi neden yaptığını, cinayeti işlediğinde nasıl hissettiğini, kurbanlarını nasıl seçtiğini veya nasıl bir insan olduğunu bilmiyor. 18 yıl önceki o acımasız gecede, o günün gerçeğini kimse bilmiyor. Ayrıca, Hae-soo'nun ilk aşkı Moo-jin onu tekrar bulur.
Haftalık dergi Hanjoogan'ın muhabiri. Özgür ruhlu, benmerkezci ve manipülatif bir adamdır. Bir gazeteci olarak gazetecilik, kariyerinin sadece bir yılında tutkuyla dalgalandı. Moo-jin, izlenme sayısını artırabilecek uyarıcı bir olay aramak için her yeri gözetliyor. Moo-jin psikopati ile ilgileniyor. Ne için? Çünkü kışkırtıcı. 18 yıl önce, memleketinde bir dizi cinayetin faili bir metal işçisiydi. Kızı Moo-jin'in ilk aşkı, Do Hae-soo'ydu.
Mi-ja ve Man-woo'nun biyolojik oğlu. Gerçek Baek Hee-sung. Şu anda komada. On beş yıl önce, beklenmedik bir kaza onu komaya soktu ve yataktan kalkamadı. Parmağını bile kıpırdatamadan 15 yıl geçti.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Baek Hee-sung çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Baek Hee-sung'un annesi. Eczane işletiyor. Kişinin kontrolü dışında olan herhangi bir şey, ister bir kişi ister bir durum olsun, dayanılmazdır ve histerik bir tepkiye neden olur. On beş yıl önce, oğlu Baek Hee-sung'un adını Do Hyun-soo'ya ödünç verdi ve sanki bir anne-çocuk ilişkisiymiş gibi uzun, uzun oyunlar oynuyor. Bazen saldırgandır, ama aslında, aşırı bağlılığı nedeniyle Hee-sung'a karşı bilinmeyen bir sahiplenme hisseder. Böylece, Hee-sung soğuk bir şekilde bir çizgi çizdiğinde, aniden üzücü bir duygu ortaya çıkar.
Üniversite Hastanesi rektörü. Baek Hee-sung'un babası. Cerrah ve Acil Tıp Uzmanı. Bir üniversite hastanesinin başkanı olarak saygı görüyor ve takdir ediliyor. Nazik ve sıcak kişiliği ve üstün becerileri ile genç doktor arkadaşlarına örnek teşkil ediyor. Ancak, hiç kimse diğer tarafını görmedi. Dünyada kimsenin hayal bile edemeyeceği bir aile sırrı. On beş yıl önce, Man-woo hayatının en büyük kriziyle karşı karşıya kaldı. Bir kazaydı. Utancını açığa vurmamak için bir uzlaşma yaptı. O zaman, bunun en iyisi olduğunu düşündü. Ancak, zevk alması gereken normal hayattan mahrum bırakılmış gibi hissediyor ve Hee-sung'u her gördüğünde sinirleniyor.

Cha Ji-won çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Cha Ji-won'un annesi. Ji-won'un çocukluğundan beri bir süpermarket işletiyor. Kızının yanında yaşıyor ve sık sık torunu Eun-ha'yı görüyor. Damadı Hee-sung'u kendi oğluymuş gibi seviyor ve önemsiyor.
Hee-sung ve Ji-won'un kızı, anaokuluna gidiyor. Çalışan annesi Ji-won'dan daha fazla zaman geçirdiği babası Hee-sung'a güçlü bir bağlılığı var. Ji-won ve Hee-sung'u güldüren, Mi-ja ve Man-woo'yu bile silahsızlandıran bir mutluluk ve uyum simgesi.

Hanjoogan Dergisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Haftalık dergi Hanjoongan'ın takım lideri. Moo-jin'in doğrudan kıdemlisidir ve Moo-jin'e tavsiyelerde bulunur. Bir muhabir olarak, Moo-jin'in kepçe alma yeteneğini kabul eder. Ancak, insan Kim Moo-jin'i küçük bir erkek kardeş gibi önemseyen bir kalbi de var.
  • Joo Ye-eun - Muhabir Joo,[8] Haftalık dergisi Hanjoongan'ın muhabiri, Moo-jin'in meslektaşı.

Seul Kangsoo Polis Karakolu[değiştir | kaynağı değiştir]

Seul Kangsoo Polis Karakolu'nun Ekip 3 lideri. Ji-won'un ait olduğu Ekip 3 lideri. Makul ve sabırlıdır. İlk bakışta, o kadar rasyonel ki bazen soğuk ve kalpsiz gibi görünüyor, bu yüzden o ve Jae-seob her zaman birbirleriyle çelişiyor. Ancak, ekip üyelerinin güvenliğini her şeyin üstünde tutan derin bir liderdir.
Ji-won'un kıdemlisi olan kıdemli bir dedektif. Bağlantılar söz konusu olduğunda, dedektif ekibinin en iyisidir. Bazen yasaları görmezden gelen ve içgüdüleriyle soruşturma yürüten "eski moda bir dedektif". Bir şeyler hakkında konuşmakta iyi olan tipik bir amca gibi görünüyor, ama aynı zamanda ekibin geri kalanının kamu görevlisi olarak haysiyetlerini korumak zorunda kaldıklarında söylemeleri gerekeni yapan bir dedektif.
Dedektif ekibindeki en genç dedektif. Cha Ji-won'un ortağı. Ji-won ile ne kadar çok zaman geçirirse, Ho-joon o kadar iyi bir adam olur. Ji-won'a saygı duyuyor ve onu takip ediyor.
Tüm takımı yöneten güçlü bir kaptan. İlk bakışta olaya ataletle yaklaşıyor ama önemli anlarda üç güçlü takımı destekliyor. Ateşli bir öfkesi var ve kaza yanlısı dedektiflere geri dönüş yapma konusunda uzmanlaşmış.

Gakyung-ri[değiştir | kaynağı değiştir]

Gakyung-ri köyünün başkanı Kwon Sung-bok'un yeğeni ve bir ilkokul öğretmenidir. Geçmişte, amcasının öğrenim ücretlerini ödemesi için ısrar etmesi üzerine, Do Hyun-soo hakkında sahte söylentiler yaydı. İlk başta, Do Hae-soo'nun duruşmasında tanıklık etmeyi reddeder, ancak Do Hyun-soo tarafından ifade vermeye zorlanır.
Gakyung-ri'deki (Do Hyun-soo'nun memleketi) Homi Köyü'nün bir sakinidir. Beş yıl önce Do Hyun-soo'nun fotoğrafının sahibiydi ve Çin restoranı olayının şüphelisi Do Hyun-soo ile ilgili haberleri gördükten sonra polise bildirdi. Gizlice dinleyen Park Kyung-chun'un elinde. Daha sonra Kim Moo-jin, düşen kayıt cihazını Kangsoo polis karakoluna bildirir.
  • Kim Ki-chun - Lee Hyun-seok, Gakyung-ri köyünde yerel bir doktordur.

İş ve İşçi Bulma Kurumu[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kim Ki-moo - Yeom Sang-chul, Bir iş bulma kurumunun sahibi ve bir insan kaçakçısıdır. Do Min-seok ve suç ortaklarına kişiler sağladı.
  • Kim Mi-hwa - Hwang Jung-soon, İş bulma kurumunun bir çalışanı ve bir cazibe merkezidir. Kaçarken polis tuzağına düşüp yaralandı ve hastanede tedavi görürken öldü.
  • Choi Young-woo - Lee Tae-seob, Bir Viski Barı'nda barmen, Yeom Sang-chul'un iş bulma kurumunda irtibat görevlisidir.
  • Park Kwang-jae - Sung Jae-goo, İş bulma kurumunun bir çalışanı.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir metal işçisi. Do Hae-soo ve Do Hyun-soo'nun babası. 18 yıl önce ülke çapında heyecan yaratan "Müzikli Seri Cinayet Davası"nın faili. Sadece yedi kurbanın kimliği tespit edildi. Polis tarafından yakalanmadan önce kendi canına kıydı.
Kim Sang-jin'in eşi ve Kim In-seo'nun annesi. Katı ve açık sözlü bir kişiliğe sahipti, ancak kocası ona besin takviyesi olarak gizlenmiş sinir stimülasyon blokerleri verdi. Daha sonra, kaçak oğlunun ortadan kaybolduğunu Kangsoo Polis Karakoluna bildirir.
Kim Sang-jin ve Go Hye-young'un oğlu, bir ilkokul öğrencisidir. Apartmanının merdivenlerinde bir kazanın kurbanıdır ve babasını suçlu olarak tanımlamaya kararlıdır. Bunun nedeni, geçmişte babasıyla yürüyüşe çıkmış olması ve ona eşlik eden Bae Eun-seok'un babasıyla bir ilişkisi olduğunu ve annesine sinir stimülasyon engelleyici verdiğini öğrenmesiydi. Babası tutuklandıktan sonra evden kaçtı. Para kazanmak için Yeom Sang-chul'un iş bulma kurumuna gider, ancak insan kaçakçılığı kurbanı olarak hapsedilir. Daha sonra Do Hyun-soo'nun ihbarı üzerine polis tarafından kurtarılır.
Bir restoranın şefi, üç yıl boyunca Çin restoranında Do Hyun-soo ile çalıştı. 10 milyon won'a ihtiyacı vardı ama Do Hyun-soo'yu öldürmeye ve parayı almaya çalıştı. Do Hyun-soo'dan korkmaya devam etti ve Do Hyun-soo'nun varlığını dünyaya getirmek isteyen Park Kyung-chun tarafından öldürüldü.
Bir taksi şoförü, Yeonju'deki bir seri cinayet davasının son kurbanı olan Jung Mi-sook'un kocasıdır. Bir Çin lokantasında işlenen cinayetin suçlusu, karısını kaybetmenin üzüntüsünü Do Min-seok ve oğlu Do Hyun-soo'ya karşı delilikle doldurur. Do Hyun-soo'yu dünyaya göstermek için, Do Hyun-soo gibi davranan Nam Soon-gil'i öldürür ve Nam Soon-gil'in hayatına tanık olarak Kangsoo polis karakoluna tanıklık eder ve soruşturma sürecini gizlice dinlemek için bir dinleme cihazıyla donatılmış bir bardak kullanır. Do Hyun-soo'nun bir resmi olan Oh Bok-ja'yı bağlayıp dışarı çıkarken, Do Hyun-soo'ya rastlar ve onunla balık tutma yerinin yakınındaki bir misafirhanede buluşmasını ister.
  • Han Mi-jin - Lee Kang-ok, Nam Soon-gil'in hamile karısı.
  • Shin Hyun-jong - Nam Soon-gil ve Do Hyun-soo'nun son üç yıldır çalıştığı bir Çin restoranının şefi ve sahibi, Do Hyun-soo'nun yüzünü tanıyan birkaç kişiden biri.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Yoon Hee-seok - Kim Sang-jin, Bir avukat. Bae Eun-seok ile ilişkisi var. Karısı Go Hye-young'u sakatlama ve yaralama suçlamasıyla tutuklandı. Oğlu Kim In-seo için iyi bir babaydı.
  • Park Soo-yeon - Bae Eun-seok, Bir çocukluk çağı obezite kliniğinde doktor, Kim Sang-jin'in boşanması, velayeti ve mülkü için sinir stimülasyon blokerleri vermek gibi yasadışı eylemlerde bulunur.
  • Lee Yoon-seol - Park Seo-young
Bir sosyal hizmet uzmanı ve bir psikopat. Kangsoo-gu'da yalnız yaşayan yaşlı bir adamın öldürülmesinin suçlusudur. Tüm mülkünü refah merkezine bağışlayan büyükannesini yanlışlıkla öldürdü, çünkü hayatının geri kalanında ona bakmak için çok fazla merdiven çıkması gerektiğini düşündü. Suçu gizlemek için, o sırada Kim Moo-jin'in makalesini okuduktan sonra aklına gelen Yeonju seri cinayet davasının bir kopyası kılığına girdi.
  • Heo Jae-ho - Ahn Jong-goo, Kangsoo-gu'da yalnız yaşayan yaşlı bir adamın cinayetinin kurbanının oğlu, katil olduğundan şüpheleniliyor.
  • Han Soo-yeon - Jung Mi-sook, Yeonju'daki bir seri cinayet davasının son kurbanı.
  • Park Mi-yeon - Jang Young-hee, O bir üniversite çevre temizleme işçisi ve Jung Mi-sook olayının tanığıdır. Kim Moo-jin'in ısrarlı iknasıyla, haftalık bir dergide görgü tanığı hakkında ifade vermek zorunda kalır.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

14 Ocak 2020'de Lee Joon-gi ve Moon Chae-won'un erkek ve kadın kahramanlar olarak rol aldığı bildirildi.[10] 27 Şubat 2020'de Jang Hee-jin ve Seo Hyun-woo'nun ek olarak rol aldığı bildirildi ve kadro onaylandı.[11][12]

"Flower of Evil" başlığının belirsiz anlamı, Charles Baudelaire'in "kötülükle kaplı yerlerde bile çiçekler açar" anlamına gelen Kötülük Çiçekleri adlı şiir koleksiyonundan alınmıştır ve değerlerin sınırlarının belirsizliği konusundaki kafa karışıklığını ve endişeyi ifade eder. Başlık Do Hyun-soo'ya atıfta bulunuyor ve çiçeğin büyümesini sağlayan iyi faktörün Cha Ji-won olduğu söylenebilir.[13]

Müzikler[14][değiştir | kaynağı değiştir]

Flower of Evil OST
soundtrack'i
Yayımlanma23 Eylül 2020 (2020-09-23)
TarzSoundtrack
Dil
Şirket
  • Genie Music
  • Stone Music Entertainment

Parça 1[15][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Dr. Sohn tarafından yazıldı, tüm müzikler DOKO ve Dr. Sohn tarafından bestelendi.

6 Ağustos 2020'de (2020'de-08-06) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Psycho"  DOKO 3:07
2. "Psycho" (Inst.)  3:07
Toplam süre:
6:14

Parça 2[16][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Kim Min tarafından yazılıp bestelendi. 

19 Ağustos 2020'de (2020'de-08-19) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "In My Heart"  Lim Yeon 3:49
2. "In My Heart" (Inst.)  3:49
Toplam süre:
7:38

Parça 3[17][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kim Min tarafından yazıldı, tüm müzikler Kim Min ve Taylor tarafından bestelendi.

3 Eylül 2020'de (2020'de-09-03) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Feel You"  Shin Yong-jae (2F) 3:28
2. "Feel You" (Inst.)  3:28
Toplam süre:
6:56

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Flower of Evil : Güney Kore bölüm başı izleyicileri (bin)
sezonBölüm numarasıOrtalama
12345678910111213141516
180664075291275279793293780385188712121092121012121349947
Kaynak: Nielsen Korea tarafından ülke çapında gerçekleştirilen izleyici ölçümü.[18]
Ortalama TV izleyici reytingleri
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
Nielsen Korea
Ülke çapında Seul
1 29 Temmuz 2020 3.357% 4.248%
2 30 Temmuz 2020 2.860% 3.155%
3 5 Ağustos 2020 3.116% 3.570%
4 6 Ağustos 2020 3.735% 4.357%
5 12 Ağustos 2020 2.973% 3.060%
6 13 Ağustos 2020 3.615% 4.030%
7 19 Ağustos 2020 3.526%
8 20 Ağustos 2020 3.863% 4.358%
9 26 Ağustos 2020 3.539% 4.142%
10 27 Ağustos 2020 3.659% 4.701%
11 2 Eylül 2020 3.844% 4.250%
12 9 Eylül 2020 4.729% 5.234%
13 10 Eylül 2020 4.456% 4.853%
14 16 Eylül 2020 4.767% 5.246%
15 17 Eylül 2020 5.083% 5.536%
16 23 Eylül 2020 5.715% 6.639%
Ortalama 3.927% 4.463%
Özel 3 Eylül 2020 2.342% 2.797%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • Bu dizi kablo kanalında/ödemeli TV'de yayınlanmaktadır bu yüzden daha küçük bir izleyici kitlesine sahip.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2020 5. Asya Sanatçı Ödülleri Asya Ünlüsü Lee Joon-gi Kazandı
En İyi Sanatçı Ödülü Kazandı
Popülarite Ödülü, Kadın Oyuncu Moon Chae-won Adaylık
2021 7. APAN Yıldız Ödülleri KT Seezn Yıldız Ödülü Adaylık
Lee Joon-gi Adaylık
Popüler Yıldız Ödülü, Erkek Oyuncu Adaylık
Popüler Yıldız Ödülü, Kadın Oyuncu Moon Chae-won Adaylık
57. Baeksang Sanat Ödülleri[19] En İyi Dizi Flower of Evil Adaylık
En İyi Yönetmen Kim Cheol-kyu Kazandı
En İyi Senaryo Yoo Jung-hee Adaylık
En İyi Erkek Oyuncu - Televizyon Lee Joon-gi Adaylık
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Televizyon Kim Ji-hoon Adaylık

Listeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yayıncı Yıl Liste Yer
Forbes 2020 2020'nin En İyi 13 Kore Dizisi[20] Var
GQ Korea 2020'nin En İyi 5 Draması[21] Var

Uyarlama[değiştir | kaynağı değiştir]

16 Eylül 2021'de ABS-CBN, dizi için bir Filipin yeniden çevrimini duyurdu.[22] 23 Haziran 2022'de Viu'da, 25 Haziran 2022'de prömiyeri yapılan Kapamilya Channel ve A2Z'deki televizyon yayınıyla birlikte yayınlandı.

Duranga, Studio Dragon'dan hakları satın aldıktan sonra akış ortağı ZEE5 ile Rose Audio Visuals tarafından üretilen Hintçe yeniden çevrimdir. Gösteri 19 Ağustos 2022'de yayınlandı. Aynı zamanda Hindistan'da bir Kore dramasının ilk resmi versiyonudur.[23]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c Lee, Ge-eun (14 Ocak 2020). "이준기X문채원, tvN '악의 꽃' 출연 확정...부부로 호흡[공식]". 스포츠서울 (Korece). 4 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  2. ^ a b Song, Seung-jin (18 Mayıs 2020). "장희진, 드라마 '악의 꽃' 출연 확정". 일요서울i (Korece). 26 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  3. ^ a b Choi, Jin-sil (19 Mayıs 2020). "서현우, '악의 꽃' 주연 합류…'믿보배'가 온다". 스포츠서울 (Korece). 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  4. ^ Lee, Soo-ji (3 Temmuz 2020). "문채원·이준기 '악의 꽃', 1주일 미룬 29일 첫 방". Newsis (Korece). 11 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  5. ^ Jo, Yoo-kyung (22 Mayıs 2020). "정택현, tvN 새 수목 드라마 '악의 꽃' 캐스팅". 스포츠동아 (Korece). 10 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  6. ^ Yoon, Yong-seop (30 Mayıs 2020). "[드라마] 배우 손종학, tvN 새 수목드라마 `악의꽃` 신스틸러 활약". 영남일보 (Korece). 5 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  7. ^ Kim, Hee-seo (21 Mayıs 2020). "조경숙, tvN 새 드라마 '악의 꽃' 문채원 엄마役 출연 확정 [공식]". www.celuvmedia.com (Korece). 10 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  8. ^ Jo, Yoo-kyung (5 Haziran 2020). "'샤이니 키 뮤즈' 주예은, tvN '악의 꽃' 캐스팅…주간지 기자 역할". 스포츠동아 (Korece). 2 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  9. ^ Yoo, Byung-chul (20 Mayıs 2020). "최병모 tvN 악의 꽃 출연이준기와의 특급 만남". www.wowtv.co.kr (Korece). 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  10. ^ Kim, Jin-seok (14 Ocak 2020). "[단독]이준기·문채원, tvN 드라마 '악의 꽃' 주인공". 일간스포츠 (Korece). 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  11. ^ Park, So-young (27 Şubat 2020). "[단독] 장희진, '악의꽃' 이준기 누나 役 캐스팅..'밤선비' 이후 5년만에 호흡". OSEN (Korece). 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  12. ^ Park, So-young (27 Şubat 2020). "[단독] 이준기·문채원·장희진·서현우, tvN '악의 꽃' 믿보 라인업 확정 (종합)". OSEN (Korece). 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  13. ^ Lee, Min-ji (1 Eylül 2020). "'악의 꽃' 유정희 작가 직접 밝힌 제목의 의미". entertain.naver.com (Korece). 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  14. ^ "악의 꽃 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  15. ^ "악의 꽃 OST Part 1 - DOKO (도코)". 멜론 (Korece). 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  16. ^ "악의 꽃 OST Part 2 - 임연". 멜론 (Korece). 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  17. ^ "악의 꽃 OST Part 3 - 신용재 (2F)". 멜론 (Korece). 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  18. ^ "Nielsen Korea" (Korece). 16 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2020. 
  19. ^ Kim, Ji-hye (12 Nisan 2021). "제57회 백상예술대상, TV·영화·연극 부문 최종 후보 발표..13일 생방송[공식]". n.news.naver.com (Korece). 12 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  20. ^ MacDonald, Joan (11 Aralık 2020). "The 13 Best Korean Dramas Of 2020". Forbes (İngilizce). 3 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  21. ^ Park, Hee-ah (17 Aralık 2020). "2020년을 빛낸 드라마 5". GQ korea (Korece). 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  22. ^ "Piolo Pascual, Lovi Poe to star in Pinoy version of K-drama 'Flower of Evil'". ABS-CBN News (İngilizce). 16 Eylül 2021. 17 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 
  23. ^ Lee, Gyu-lee (17 Ağustos 2022). "Thriller series 'Flower of Evil' becomes first K-drama to be remade in India". The Korea Times (İngilizce). 14 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]