Ferahevler, Sarıyer

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Ferahevler sayfasından yönlendirildi)
Ferahevler
Ferahevler Mahallesi
Sarıyer'in İstanbul'daki konumu
Sarıyer'in İstanbul'daki konumu
ÜlkeTürkiye Türkiye
BölgeMarmara
İlİstanbul
İlçeSarıyer
Nüfus
 (2014)
 • Toplam15,638 [1]
Zaman dilimiUTC+03.00 (UDAS)
Posta kodu
34450
Alan kodu212
Plaka kodu34

Ferahevler, İstanbul ilinin Sarıyer ilçesine bağlı mahalledir. 1984 yılında mahalle olmuştur.[1] Adnan Kahveci Caddesi'nin kuzeyinde lüks siteler, güneyinde ise gecekondu yerleşimleri bulunmaktadır. Mahalle kuzeyde Tarabya, doğuda Çamlıtepe (Derbent), Darüşşafaka, güneyde İstinye, doğuda ise Yeniköy ilçesi ile komşudur. Mahalleyi Tarabya ile Tarabya Bayırı Caddesi, Çamlıtepe ile Adnan Kahvesi Caddesi böler.

Başlangıçta küçük bir mahalle olan Ferahevler zamanla gelişme göstermiş, birçok mağazanın ve bankanın bulunduğu merkezi bir ilçe konumuna gelmiştir. Sarıyer Nüfus Müdürlüğü ve Sarıyer Kaymakamlığı'nın mahalleye taşınması ile mahalle bu özelliğini pekiştirmiştir. Mahallede aynı zamanda Atsushi Miyazaki Parkı bulunmaktadır. Hemen yanında ise Bağlar Mevkii bulunmakta, bir nevi küçük Ferahevler denilebilir. Bağlar Mevkii'de bulunan çatalın sağ tarafı doğrudan İsinye mah. öbür tarafı iste direkt olarak Yeniköy mahallesine kolaylıkla geçiş sağlar.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dünden bugüne İstanbul ansiklopedisi. Kültür Bakanlığı. 1994. s. 208. ISBN 9757306002. 16 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2020.