İçeriğe atla

Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi 1980-81 sezonu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Fenerbahçe
1980-1981 sezonu
BaşkanTürkiye Razi Trak
Teknik direktörTürkiye Reşat Aydın
İstanbul ŞampiyonasıŞampiyon
Türkiye Şampiyonasıİkinci
Federasyon Kupasıİkinci

Fenerbahçe Masa Tenisi Şubesi erkek takımı 1980-81 sezonunda İstanbul şampiyonu oldu. Sarı-lacivertliler Türkiye Şampiyonası ve Federasyon Kupası'nda ise ikinci oldular.

Erkek Takım[değiştir | kaynağı değiştir]

Kadro[değiştir | kaynağı değiştir]

Ad Doğum Yılı
Türkiye Gürhan Yaldız
Türkiye Can Ergir
Türkiye Turgay Altınok

Federasyon Kupası (Kasım 1980)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sarı-lâcivertliler Eskişehir'de düzenlenen Federasyon Kupası'nın 10 Kasım 1980 tarihindeki finalinde Eczacıbaşı'ne 5-2 yenilerek ikinci oldu.

İstanbul Masatenisi Şampiyonası (Nisan 1981)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sarı-lâcivertliler İstanbul Şampiyonası'nda en büyük rakipleri Eczacıbaşı'nı finalde mağlup ederek 10 yıl sonra yeniden İstanbul şampiyonluğuna ulaştılar.

Türkiye Şampiyonası (5-6 Haziran 1981)[değiştir | kaynağı değiştir]

Türkiye Masatenisi Şampiyonası 5-6 Haziran 1981 tarihlerinde Manisa'da düzenlendi. Şampiyonu belirleyecek maçta Eczacıbaşı'na 5-4 yenilen Sarı Kanaryalar Türkiye ikincisi oldular.

Sıra Takım
1 Eczacıbaşı
3 Fenerbahçe
3 Şekerspor

Uluslararası Varna Turnuvası[değiştir | kaynağı değiştir]

Fenerbahçe masa tenisi takımı 20 Haziran 1981’de Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen 13. Uluslararası Varna Turnuvası’na davet edildi. Davete icabetle turnuvaya katılan Fenerbahçe bu spor dalında uluslararası seyahat yapan ilk Türk takımı oldu.

Reşat Aydın'ın çalıştırdığı takım Bulgaristan'dan üç taskımın yanısıra, SSCB, Romanya, Yugoslavya, Çekoslavakya, Polonya, Macaristan, Cezayir, Yunanistan ve Avusturya'dan 13 takımın katıldığı turnuvada önemli başarılara imza atarak takım halinde dördüncü oldu.

Çift erkeklerde ise Fenerbahçe'nin Gürhan Yaldız-Turgay Altıok ekibi grubunda Bulgar A, Yunan ve Polonya takımlarını yenerek yarı finale kaldı. Bu turda Romen takımını 3-1, finalde ise SSCB takımını da 3-1 mağlup eden Fenerbahçe çiftlerde şampiyon oldu. Teklerde ise finalde Romen rakibine 2-1 yenilen Gürhan Yaldız gümüş madalya kazandı.

Milli Takım[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]