FC Bayern München futbolcuları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

FC Bayern München oyuncuları listesi Almanya'nın en üst düzey futbol ligi olan Bundesliga'da FC Bayern München forması ile 40 maç ve üzeri forma giyen oyuncuların listesidir.

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

İsim Pozisyon Ülke Bayern kariyeri Maç Gol Not
Altıntop, HamitHamit Altıntop Ortasaha  Türkiye 2007–2011 63 7
Andersson, BjörnBjörn Andersson  İsveç 1974–1977 47 1
Augenthaler, KlausKlaus Augenthaler  Almanya 1976–1991 404 52 Kaptan 1984–1991.
Aumann, RaimondRaimond Aumann Kaleci  Almanya 1982–1994 216 0 Kaptan 1991–1994.
Babbel, MarkusMarkus Babbel  Almanya 1991–2000 182 5
Badstuber, HolgerHolger Badstuber  Almanya 2009– 56 1
Ballack, MichaelMichael Ballack  Almanya 2002–2006 107 44
Basler, MarioMario Basler  Almanya 1996–1999 78 18
Beckenbauer, FranzFranz Beckenbauer  Batı Almanya 1963–1977 396 44 Kaptan 1970–1977.
Başkan 1994–2009.
T.direktör 1994 ve 1996.
Beierlorzer, BertramBertram Beierlorzer  Batı Almanya 1981–1986 73 0
Bender, ManfredManfred Bender  Almanya 1989–1992 77 9
Brehme, AndreasAndreas Brehme  Batı Almanya 1986–1988 59 7
Breitner, PaulPaul Breitner  Batı Almanya 1970–1974
1978–1983
255 83 Kaptan 1980–1983.
Brenninger, DieterDieter Brenninger  Batı Almanya 1962–1971 190 59
Butt, Hans-JörgHans-Jörg Butt  Almanya 2008– 62 0
Deisler, SebastianSebastian Deisler Ortasaha  Almanya 2002–2007 62 8
Del'Haye, KalleKalle Del'Haye  Batı Almanya 1980–1985 74 7
Demichelis, MartínMartín Demichelis Defans  Arjantin 2003–2011 174 13
Dorfner, HansHans Dorfner Ortasaha  Almanya 1983–1991 111 17
Dremmler, WolfgangWolfgang Dremmler Defans  Batı Almanya 1979–1986 172 6
Dürnberger, BerndBernd Dürnberger  Batı Almanya 1972–1985 375 38
Effenberg, StefanStefan Effenberg

Ortasaha

 Almanya 1990–1992
1998–2002
160 35 Kaptan 1999–2002.
Eder, NorbertNorbert Eder  Batı Almanya 1984–1988 132 6
Elber, GiovaneGiovane Elber  Brezilya 1997–2003 169 92
Fink, ThorstenThorsten Fink Ortasaha  Almanya 1997–2004 122 4
Flick, Hans-DieterHans-Dieter Flick Ortasaha  Batı Almanya 1985–1990 104 5
Gómez, MarioMario Gómez Forward  Almanya 2009– 71 50
Grahammer, RolandRoland Grahammer Defender  Almanya 1988–1994 102 2
Grobe, WolfgangWolfgang Grobe Orta saha  Batı Almanya 1982–1986 58 10
Gruber, PeterPeter Gruber Defender  Batı Almanya 1976–1980 41 2
Hamann, DietmarDietmar Hamann Ortasaha  Almanya 1993–1998 106 6
Hansen, JohnnyJohnny Hansen Defender  Danimarka 1970–1976 164 7
Hargreaves, OwenOwen Hargreaves Ortasaha  İngiltere 2000–2007 145 5
Helmer, ThomasThomas Helmer Defender  Almanya 1992–1999 191 24 Kaptan 1997–1999.
Hoeneß, DieterDieter Hoeneß Forward  Batı Almanya 1979–1987 224 102
Hoeneß, UliUli Hoeneß Ortasaha  Batı Almanya 1970–1979 239 86 General Manager from 1979–2009;
President since 2009.
Hoffmann, WilhelmWilhelm Hoffmann Forward  Batı Almanya 1971–1974 55 14
Horsmann, UdoUdo Horsmann Defender  Batı Almanya 1975–1983 242 20
Jancker, CarstenCarsten Jancker Forward  Almanya 1996–2002 143 48
Janzon, NorbertNorbert Janzon Forward  Batı Almanya 1977–1981 84 20
Jeremies, JensJens Jeremies Ortasaha  Almanya 1998–2006 163 6
Jorginho Defender  Brezilya 1992–1995 67 6
Junghans, WalterWalter Junghans Goalkeeper  Batı Almanya 1977–1982 67 0
Kahn, OliverOliver Kahn Goalkeeper  Almanya 1994–2008 429 0 Kaptan 2002–2008;
Kapellmann, JuppJupp Kapellmann Ortasaha  Batı Almanya 1973–1979 165 17
Klinsmann, JürgenJürgen Klinsmann Forward  Almanya 1995–1997 65 31 Coach from 2008–2009.
Klose, MiroslavMiroslav Klose Forward  Almanya 2007–2011 98 24
Kögl, LudwigLudwig Kögl Ortasaha  Batı Almanya 1984–1990 149 8
Kohler, JürgenJürgen Kohler Defender  Almanya 1989–1991 55 6
Koppenhöfer, HerwartHerwart Koppenhöfer Defender  Batı Almanya 1969–1972 71 0
Koulmann, DieterDieter Koulmann Ortasaha  Batı Almanya 1963–1968 99 15
Kraus, WolfgangWolfgang Kraus Ortasaha  Batı Almanya 1979–1984 138 17
Krauthausen, FranzFranz Krauthausen Ortasaha  Batı Almanya 1971–1973 57 9
Kovac, RobertRobert Kovac Defender  Hırvatistan 2001–2005 100 0
Kreuzer, OliverOliver Kreuzer Defender  Almanya 1991–1997 153 8
Kroos, ToniToni Kroos Orta saha  Almanya 2007– 46 1
Kuffour, Samuel OseiSamuel Osei Kuffour Defender  Gana 1994–2005 175 7
Kupferschmidt, PeterPeter Kupferschmidt Defender  Batı Almanya 1960–1971 135 4
Labbadia, BrunoBruno Labbadia Forward  Almanya 1991–1994 82 28
Lahm, PhilippPhilipp Lahm Defender  Almanya 2002– 172 7 Kaptan 2011.
Laudrup, BrianBrian Laudrup Forward  Danimarka 1990–1992 53 11
Lell, ChristianChristian Lell Defender  Almanya 2003–2010 65 1
Lerby, SørenSøren Lerby Orta saha  Danimarka 1983–1986 89 22 Coach from 1991–1992.
Linke, ThomasThomas Linke Defender  Almanya 1998–2005 165 2
Lizarazu, BixenteBixente Lizarazu Defender  Fransa 1997–2004
2005–2006
182 7
Lucio Defender  Brezilya 2004–2009 145 7
Maier, SeppSepp Maier Goalkeeper  Batı Almanya 1962–1980 473 0 1977–1979.
Makaay, RoyRoy Makaay Forward  Hollanda 2003–2007 129 78
Mathy, ReinholdReinhold Mathy Forward  Batı Almanya 1980–1987 100 21
Matthäus, LotharLothar Matthäus Orta saha  Almanya 1984–1988
1992–2000
303 77 1994–1996.
Mazinho Forward  Brezilya 1991–1994 49 11
McInally, AlanAlan McInally Forward  İskoçya 1989–1992 40 10
Mrosko, Karl-HeinzKarl-Heinz Mrosko Forward  Batı Almanya 1969–1971 50 13
Müller, GerdGerd Müller Forward  Batı Almanya 1964–1979 427 365 1979.
Müller, ManfredManfred Müller Goalkeeper  Batı Almanya 1980–1984 43 0
Müller, ThomasThomas Müller Forward  Almanya 2008– 72 25
Münch, MarkusMarkus Münch Defender  Almanya 1990–1997 49 0
Nachtweih, NorbertNorbert Nachtweih Orta saha  Doğu Almanya 1982–1989 202 20
Nafziger, RudolfRudolf Nafziger Forward  Batı Almanya 1964–1968 89 10
Nerlinger, ChristianChristian Nerlinger Orta saha  Almanya 1992–1998 156 28
Niedermayer, KurtKurt Niedermayer Defender  Batı Almanya 1977–1982 145 32
Oblak, BrankoBranko Oblak Orta saha  Yugoslavya 1977–1980 71 5
Ohlhauser, RainerRainer Ohlhauser Forward  Batı Almanya 1961–1970 160 64
Olk, WernerWerner Olk Defender  Batı Almanya 1960–1970 144 2 Kaptan 1965–1970.
Ottl, AndreasAndreas Ottl Orta saha  Almanya 2005–2011 92 5
Pizarro, ClaudioClaudio Pizarro Forward  Peru 2001–2007 174 71
Pflügler, HansHans Pflügler Defender  Almanya 1981–1992
1995
277 36
Podolski, LukasLukas Podolski Forward  Almanya 2006–2009 104 26
Pumm, PeterPeter Pumm Defender  Avusturya 1968–1971 84 2
Pfaff, Jean-MarieJean-Marie Pfaff Goalkeeper  Belçika 1982–1988 156 0
Pranjic, DanijelDanijel Pranjic Orta saha  Hırvatistan 2009– 48 1
Rausch, WolfgangWolfgang Rausch Defender  Batı Almanya 1977–1979 51 3
Rensing, MichaelMichael Rensing Goalkeeper  Almanya 2003–2010 53 0
Reuter, StefanStefan Reuter Defender  Almanya 1988–1991 95 4
Ribéry, FranckFranck Ribéry Orta saha  Fransa 2007– 97 31
Rizzitelli, RuggieroRuggiero Rizzitelli Forward  İtalya 1996–1998 45 12
Roth, FranzFranz Roth Orta saha  Batı Almanya 1966–1978 322 72
Rummenigge, Karl-HeinzKarl-Heinz Rummenigge Forward  Batı Almanya 1974–1984 310 162 Kaptan 1983–1984.
İkinci kaptan 1991–2002.
Başkan 2002.
Rummenigge, MichaelMichael Rummenigge Forward  Batı Almanya 1982–1988 152 44
Sagnol, WillyWilly Sagnol Defender  Fransa 2000–2009 184 7
Salihamidzic, HasanHasan Salihamidzic Orta saha  Bosna-Hersek 1998–2007 234 30
Santa Cruz, RoqueRoque Santa Cruz Forward  Paraguay 1999–2007 155 31
Schmidt, HelmutHelmut Schmidt Orta saha  Batı Almanya 1967–1970 49 2
Schneider, EdgarEdgar Schneider Forward  Batı Almanya 1970–1974 66 7
Scholl, MehmetMehmet Scholl Orta saha  Almanya 1992–2007 334 87
Schupp, MarkusMarkus Schupp Orta saha  Almanya 1992–1995 91 12
Schwabl, ManfredManfred Schwabl Orta saha  Almanya 1984–1986
1989–1993
87 4
Schwarzenbeck, GeorgGeorg Schwarzenbeck Defender  Batı Almanya 1966–1981 416 21 Kaptan 1979–1980.
Schweinsteiger, BastianBastian Schweinsteiger Orta saha  Almanya 2002– 249 26
Sergio, PauloPaulo Sergio Forward  Brezilya 1999–2002 77 21
Sforza, CiriacoCiriaco Sforza Orta saha  İsviçre 1995–1996
2000–2002
65 3
Sternkopf, MichaelMichael Sternkopf Orta saha  Almanya 1990–1995 94 4
Strunz, ThomasThomas Strunz Orta saha  Almanya 1989–1992
1995–2001
156 24
Tarnat, MichaelMichael Tarnat Orta saha  Almanya 1997–2003 122 8
Thon, OlafOlaf Thon Defender  Almanya 1988–1994 148 30
Toni, LucaLuca Toni Forward  İtalya 2007–2010 60 38
Torstensson, ConnyConny Torstensson Forward  İsveç 1973–1977 81 11
Tymoshchuk, AnatoliyAnatoliy Tymoshchuk Orta saha  Ukrayna 2009– 47 3
van Bommel, MarkMark van Bommel Orta saha  Hollanda 2006–2011 123 11 Kaptan 2008–2011.
Van Buyten, DanielDaniel Van Buyten Defender  Belçika 2006– 120 15
Wegmann, JürgenJürgen Wegmann Forward  Batı Almanya 1987–1989 58 26
Weiner, HansHans Weiner Defender  Batı Almanya 1979–1982 91 2
Willmer, HolgerHolger Willmer Defender  Batı Almanya 1984–1987 58 5
Winklhofer, HelmutHelmut Winklhofer Defender  Batı Almanya 1981–1982
1985–1990
50 3
Witeczek, MarcelMarcel Witeczek Forward  Almanya 1993–1997 97 9
Wohlfarth, RolandRoland Wohlfarth Forward  Almanya 1984–1992 254 119
Wouters, JanJan Wouters Orta saha  Hollanda 1991–1994 66 6
Wunder, KlausKlaus Wunder Forward  Batı Almanya 1974–1975 43 7
Zé Roberto Orta saha  Brezilya 2002–2006
2007–2009
169 14
Ziege, ChristianChristian Ziege Orta saha  Almanya 1990–1997 185 38
Zickler, AlexanderAlexander Zickler Forward  Almanya 1993–2005 214 51
Zobel, RainerRainer Zobel Orta saha  Batı Almanya 1970–1976 180 19

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]