Esra Erol

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Esra Erol Özbir
Esra Erol-TOFD.jpg
2017 yılında Esra Erol
Doğum Esra Erol
12 Mayıs 1982 (1982-05-12) (40 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Meslek Sunucu
Etkin yıllar 2003-günümüz
Evlilik
Ali Özbir (e. 2010)
Çocuk(lar) İdris Ali (d. 2011)
Ömer Erol (d. 2017)
Ebeveyn(ler) Necla ve Seyfi Erol
Resmî site esraerol.com.tr

Esra Erol Özbir (d. 12 Mayıs 1982, İstanbul), Türk sunucu ve televizyon programcısı.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

12 Mayıs 1982 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Annesi Necla Sinoplu, babası Seyfi göçmendir. Polis olan babanın 5 kız çocuğundan ortancasıdır. Kardeşleri Pervin, Filiz, Eda ve Bihter'dir.[1] Kız lisesi çini seramik mezunudur. Açık öğretim fakültesinden mezun oldu. Altın Kelebek En İyi Kadın Sunucu ödülünü almıştır. Ali Özbir ile evlidir. 2 çocuk annesidir.

Televizyon programları[değiştir | kaynağı değiştir]

Sunucu
Yıl Yapım Notlar Kanal
2003 Siemens Mobile Kuşak Sunucu Teknoloji TV
2005-2007 Turkuaz Kanal D
2007-2008 Dest-i İzdivaç Flash TV
2008-2009 Esra Erol'la İzdivaç Star TV
2009-2013 Esra Erol'la Evlen Benimle atv
2013-2015 Esra Erol'la FOX
2015-günümüz Esra Erol'da atv

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmografi
Yıl Yapım Rol Notlar
2004 Kalp Gözü TV dizisi
2004 Cennet Mahallesi Hayat Kadını TV dizisi
2005 Çemberimde Gül Oya[2] Muhabir TV dizisi
2005 Başkan Banu TV filmi
2005 Tuzak Banu TV dizisi
2009 Kanal-İ-Zasyon Kendisi Sinema filmi
2010 Kamerayla İzdivaç Kendisi Sinema filmi
2012 Alemin Kıralı Kendisi TV dizisi
2012 Yalan Dünya Kendisi TV dizisi
2015 Yapışık Kardeşler Kendisi Sinema filmi

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödüller
Yıl Ödül veren organizasyon Kategori
2011 38. Altın Kelebek Ödülleri[3] En İyi Kadın Sunucu
2012 1. Kristal Fare Medya Ödülleri En İyi Kadın Sunucu
11. Magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) Sosyal Sorumluluk Ödülü (Evlen Benimle)
39. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Sunucu
2013 Karadeniz Vakfı (KarVak) Ödülleri Yılın En İyi Program Sunucusu
2. Kristal Fare Medya Ödülleri En İyi Kadın Programı (Esra Erol'da Evlen Benimle)
MGD 19. Altın Objektif Ödülleri En İyi Kadın Program Sunucusu
2014 13. magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) Yılın Sosyal Sorumluluk Ödülü (Umut Evleri)
5. Quality Of Magazine Dergisi Ödülleri En Quality Tv Program Sunucusu
3. Kristal Fare Medya Ödülleri En İyi Kadın Programı (Esra Erol'la)
41. Magnum Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Sunucu[4]
2016 2. Elele Avon Kadın Ödülleri Yılın Sosyal Sorumluluk Sahibi
16. Magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) Yılın Kadın Kuşak Programı (Esra Erol'da)
MGD 22.Altın Objektif Ödülleri En İyi Kadın Sunucu
2018 18. Magazinci.com İnternet Medyası (En İyiler) Yılın TV Programı (Esra Erol'da)
2020 8. Ayaklı Gazete Ödülleri En İyi Gündüz Kuşağı Programı (Esra Erol'da)[5]
2021 9. Ayaklı Gazete Ödülleri En İyi Kadın Sunucu
En İyi Gündüz Kuşağı Programı
İstanbul Üniversitesi 7. Altın 61 Ödülleri Yılın En İyi Kadın Sunucusu
2022 The Best Of Time Ödülleri En İyi Kadın Kuşak Programı (Esra Erol'da)
MGD 26. Altın Objektif Ödülleri En İyi Gündüz Kuşağı Programı (Esra Erol'da)
İstanbul Üniversitesi 8. Altın 61 Ödülleri Yılın En İyi Kadın Sunucusu

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 14 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Aralık 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Aralık 2019. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mayıs 2020. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2020. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Temmuz 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]