Eskişehirspor sezonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Eskişehirspor sezonları listesi, Türk futbol kulübü Eskişehirspor'un profesyonelliğe geçtiği 1965 yılından, günümüze kadarki lig, Avrupa kupaları ve ulusal kupalardaki sezonlarının listesini içermektedir. Kulüp, 1965'te Samsun'un üç mahalli takımının birleşmesi sonucunda profesyonelliğe merhaba demiştir.

Aşağıdaki listede kulübün her sezonu için katıldığı turnuvada elde ettiği dereceler ve takımın en golcü oyuncuları belirtilmiştir. Koyu yazılan oyuncular, aynı zamanda ligde de gol kralı olmuştur.

Sezonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Profesyonellik öncesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulübün, resmî kuruluş yılı olan 1965'ten önce de var olduğu ve futbol organizasyonlarında yer aldığı bilinmekte fakat bu konu hakkında detaylı bilgiler bulunmamaktadır.

Profesyonellik sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Lig[1] Türkiye
Kupası
[2]
TSYD
Kupası
[3]
Gençlik ve Spor
Bakanlığı Kupası
[4]
Avrupa Gol kralı[5]
Lig O G B M A Y P Pz Oyuncu Gol
1990-91 2. Lig 34 15 8 11 46 36 53 3. Katılamadı ? ?
1991-92 2. Lig 34 9 13 12 36 45 40 16. Katılamadı ? ?
1992-93 3. Lig 30 23 4 3 65 18 73 1. Katılamadı ? ?
1993-94 2. Lig 32 15 6 11 52 38 28 2. Katılamadı ? ?
1994-95 2. Lig 18 9 7 2 14 13 34 3. ÇF ? ?
1995-96 1. Lig 34 10 2 22 40 68 32 17. 6. Kademe ? ?
1996-97 2. Lig 14 8 3 3 20 7 27 2. 3. Kademe ? ?
1997-98 2. Lig 18 3 4 11 11 10 13 10. 3. Kademe ? ?
1998-99 2. Lig 18 1 8 9 18 34 22 9. 3. Kademe ? ?
1999-00 2. Lig 14 7 1 6 20 21 22 4. Katılamadı ? ?
2000-01 2. Lig 14 5 2 7 17 28 17 7. Katılamadı ? ?
2001-02 Lig A 16 5 2 9 16 28 17 7. Katılamadı ? ?
2002-03 Lig B 34 12 5 17 48 46 41 10. Katılamadı ? ?
2003-04 Lig B 32 12 10 10 40 41 46 6. Katılamadı ? ?
2004-05 Lig B 32 17 8 7 59 31 59 5. Katılamadı ? ?
2005-06 Lig B 18 8 5 5 25 19 29 3. Katılamadı Mustafa Sevgi 6
2006-07 Lig A 34 10 10 14 33 39 40 13. Grup Asaması Mustafa Sevgi 6
2007-08 BA1L 34 16 9 9 52 35 57 4. 2. Kademe Coşkun Birdal 20
2008-09 Süper Lig 34 10 10 14 45 49 40 11. 2. Kademe Souleymane Youla 13
2009-10 Süper Lig 34 15 10 9 44 34 55 7. Grup Asaması Adem Sarı 11
2010-11 Süper Lig 34 14 12 11 41 40 47 7. Play-off Sezer Öztürk 8

Açıklamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Şampiyon İkinci Üçüncü ya da Play-Off şampiyonu Küme düştü

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Türkiye'deki en üst seviye futbol ligi 1963-64 ile 2000-01 sezonları arasında 1. Lig, 2001-02 sezonundan günümüze kadar ise Süper Lig adını almıştır. İkinci seviye futbol ligi ise 1963-64 ile 2000-01 sezonları arasında 2. Lig, 2006-07 sezonunda Lig A, 2007-08 sezonundan günümüze kadar ise 1. Lig adını almıştır.
  2. ^ Türkiye Kupası ilk olarak 1962-63 sezonunda düzenlendi.
  3. ^ İlk olarak 1968-69 sezonunda düzenlenen TSYD Kupası, 1999-2000 sezonunda üç büyüklerin isteğiyle son buldu.
  4. ^ İlk olarak 1970'te düzenlenen turnuvaya 1981'de son verildi.
  5. ^ Yalnızca ligde atılan golleri kapsamaktadır.