Erotik aşağılama

Vikipedi, özgür ansiklopedi
ABD'deki Folsom Caddesi Fuarı'nda sopayla vurulan bir adamın diz çökmeye ve dominatrix'in çantasını ağzıyla tutmaya zorlanmasının aşağılanması

Erotik aşağılama, erotik heyecan veya cinsel uyarılma yaratmak amacıyla yapılan rızaya dayalı psikolojik aşağılamadır.[1] Bu, aşağılanan ve küçük düşürülen kişi(ler) için veya aşağılanan kişi(ler) için veya her ikisi için de olabilir. Bazen pornografi ve web kamerası modellemesi de dahil olmak üzere seyircilerin önünde gerçekleştirilir. BDSM'nin ve diğer cinsel rol oyunlarının bir parçası olabilir veya aktivitedeki taraflardan birinin veya her ikisinin cinsel organlarının (veya diğer erotik bölgelerinin) cinsel uyarılmasıyla birlikte olabilir.

Aşağılama subjektif bir konudur ve bağlama bağlıdır. Doğası gereği cinsel olması gerekmez; diğer birçok cinsel aktivitede olduğu gibi, gerçek aktivitenin doğası ne olursa olsun, arzu edilen, deneyimden elde edilen duygulardır. Genellikle aşağılanan kişide teslimiyet, aşağılamayı uygulayan kişide ise hakimiyet duygusu vardır.

Erotik aşağılama sözlü, fiziksel veya her ikisi birden yapılabilir ve özel veya kamuya açık olabilir. Bazı kişiler rol üstlenirken, diğerleri kendileriyle aşağılayıcı bir şekilde konuşulmayı tercih ediyor. İtaatkârı alt zihin alanına yerleştirmek için kullanılabilecek klasik bir teknik, onları küçük düşürürken aynı zamanda onlara cinsel uyarı sağlamaktır. Bu tür aşağılanmayı arzulayan seçilmiş bireyler aynı zamanda bunu duygusal rahatlama elde etmek için de kullanırlar. Aşağılama ritüelleştirilebilir ve bazı cinsel varyasyonların aksine, uzun mesafelerde (çevrimiçi gibi) kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Erotik aşağılama fantezisi ve hayranlığı BDSM'nin ve diğer cinsel rol yapma uygulamalarının yaygın bir parçası olmasına rağmen, bu konuda nispeten az şey yazılmıştır.[2] Ancak aşağılama oyunu, özellikle de toplum önünde aşağılama söz konusu olduğunda, partnerlerden biri veya diğeri için duygusal veya psikolojik olarak sıkıntı verici hale gelecek bir noktaya getirilebilir. Erotik aşağılama, bazılarının önceden pazarlık yaparak ve güvenli bir kelime kullanarak yaklaşmanın en iyi yolu olduğu düşünülen, bir çeşit oyun olarak kabul edilecek kadar aşırı hale gelebilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Master Marc (22 Nisan 2015). "Erotic Humiliation and Degradation". Deviance and Desire. 7 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2022. 
  2. ^ Midori (美登里) (2005). Wild Side Sex: The Book of Kink. Educational, Sensual, And Entertaining Essays. Daedalus Publishing. s. 48. ISBN 978-1-881943-22-8.