Gerakan Pramuka Indonesia

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Endonezya'da izcilik sayfasından yönlendirildi)
Endonezyalı izciler

Gerakan Pramuka Indonesia (Endonezya Pramuka Hareketi), Endonezya'nın ulusal izcilik örgütüdür. Endonezya'da İzcilik, 1912'de Hollanda Doğu Hint Adaları'nda kurulmuş ve Endonezya, 1953'te Dünya İzcilik Teşikatı'na (WOSM) üye olmuştur. Üyeliği öğrenciler için zorunludur.[1] 2011 itibarıyla 21.599.748 üyesi vardır,[2] bu da onu dünyanın en büyük izci derneği yapar.

2013 eğitim müfredatı yürürlükte olduğundan, izcilik resmi olarak müfredattaki çalışma birimlerinden biri olduğu için tüm Endonezyalı öğrencilerin izci hareketine katılmaları zorunludur. Bu, hareketin dünyanın en büyüğü olarak tanınmasına katkıda bulunur.

Pramuka adı "Praja muda karana" (Sanskritçe : çalışmak isteyen gençler)'in kısaltmasından türemiştir. Endonezya'daki Pramuka kelimesi şu anda genellikle izcilik için bir terim olarak kullanılmaktadır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

1937'de Hollanda Doğu Hint Adaları pulu

İzcilik, 1912'de Hollanda İzcilik Organizasyonu'nun bir şubesi olarak Endonezya'ya geldi. 1916'dan sonra buna Nederland Indische Padvinders Vereeniging adı verildi. Diğer İzcilik kuruluşları 1916'da Endonezya İzcileri tarafından kuruldu. Hollanda Doğu Hint Adaları olarak Endonezya, Hollanda İzci Derneği'nin bir şubesiydi, ancak İzcilik çok popülerdi ve büyük sayılara ve standartlara ulaşmıştı. [kaynak belirtilmeli]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Pramuka Menjadi Ekskul Wajib". KOMPAS.com (Endonezyaca). 1 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2020. 
  2. ^ "Triennal review: Census as at 1 December 2010" (PDF). World Organization of the Scout Movement. 18 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Ocak 2011.