En yaşlı köpekler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Dünyanın en yaşlı köpekleri listesidir. Tüm dünyadaki 20 yaş ve daha büyük köpekler listeye dahil edilmiştir.

Sıra İsim Doğum Ölüm Yaşı Cinsi Ülke
1 Max[1] 9 Ağustos 1983 18 Mayıs 2013[2] Şablon:Number table sorting/error29 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Teriyer Amerika Birleşik Devletleri
2 Bella[3][4] 1982 6 Eylül 2008 Şablon:Number table sorting/error29 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Labrador Birleşik Krallık
3 Bluey[5][6][7] 7 Haziran 1910 14 Kasım 1939 Şablon:Number table sorting/error29 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Avustralya Çoban Köpeği Avustralya
4 Lady[8] 1908 6 Ağustos 1937 Şablon:Number table sorting/error28 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Kaniş Amerika Birleşik Devletleri
5 Minius[9] 16 Ocak 1985 Yaşıyor Şablon:Number table sorting/error31 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Melez Polonya
6 Bramble[6][10][11] 1 Eylül 1975 31 Mart 2003 Şablon:Number table sorting/error27 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Border Collie Birleşik Krallık
7 Adjutant[6][12] 14 Ağustos 1936 20 Kasım 1963 Şablon:Number table sorting/error27 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Labrador Birleşik Krallık
8 Butch[6][13] 1975 2003 Şablon:Number table sorting/error27 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Beagle Amerika Birleşik Devletleri
9 Smokey[14] 18 Ocak 1986 Yaşıyor Şablon:Number table sorting/error30 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Shih Tzu Amerika Birleşik Devletleri
10 Pusuke[15] 1 Nisan 1985 5 Aralık 2011 26 yaş, 248 gün Cross-breed Japonya
11 Sugar[6][16] 18 Ağustos 1952 13 Ağustos 1977 Şablon:Number table sorting/error24 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" ? Amerika Birleşik Devletleri
12 Bricciola[17] Mart 1989 Yaşıyor >24 yaşında Melez İtalya
13 Piccolo[6][18] 1 Ekim 1987 26 Aralık 2010 Şablon:Number table sorting/error23 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Melez İtalya
14 Kathy T. Dog[6][18] 8 Ocak 1991 6 Şubat 2013[19] 22 yıl, 29 günlük Melez Amerika Birleşik Devletleri
15 Chanel[5][6][20][21][22][23] 6 Mayıs 1988 28 Ağustos 2009 Şablon:Number table sorting/error21 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Dachshund Sri Lanka
16 Smokey "Strong as Death" Conover Bilinmeyen ve belgesiz tarih Öldü (Muhtemelen Kuduz) Şablon:Number table sorting/error24 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Melez Amerika Birleşik Devletleri
17 Winston Rha[6][24] 12 Aralık 1992 15 Mayıs 2013 Şablon:Number table sorting/error20 yıl, Şablon:Age in days/day günİfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri "[" Schnauzer Kaniş karışımı Amerika Birleşik Devletleri

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Max the terrier becomes 'world's oldest dog' as he celebrates 26th birthday". Londra: Daily Mail. 2009-08-10. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1205517/Max-terrier-worlds-oldest-dog-celebrates-26th-birthday.html#ixzz0R12TpHoB. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  2. ^ "Max misses ‘World’s Oldest Dog’ title". Yeni Iberia, LA: The Daily Iberian. 2013-05-21. http://www.iberianet.com/news/max-misses-world-s-oldest-dog-title/article_a432c462-c251-11e2-96b5-001a4bcf887a.html. Erişim tarihi: 2013-05-23. 
  3. ^ =Knapton, Sarah (2008-09-08). "Oldest dog Bella the Labrador dies – aged 29". Londra: Telegraph. http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2707307/Oldest-dog-Bella-the-Labrador-dies-aged-101.html. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  4. ^ "The world's oldest dog dies at the age of 203 (in canine years)". Londra: Daily Mail. 2009-09-09. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1053471/The-worlds-oldest-dog-dies-age-203-canine-years.html. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  5. ^ a b Shackle, Eric, World's Oldest Dog Fight, OhMyNews.com, 13 Haziran 2009. Erişim 9 May 2011.
  6. ^ a b c d e f g h i Guinness World Records. Erişim on 2012-09-08.
  7. ^ =Fickling, David (2004-07-12). "'Oldest' dog heads for 27th birthday". Londra: Guardian. http://www.guardian.co.uk/world/2004/jul/12/australia.davidfickling. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  8. ^ "New Orleans – August 7". Pittsburgh Post-Gazette. 1937-08-07. http://news.google.co.uk/newspapers?id=PCEbAAAAIBAJ&sjid=20sEAAAAIBAJ&pg=5100,4494667&dq=oldest+dog&hl=en. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  9. ^ "Poland's Oldest Dog Celebrates Birthday". Poznan Life. 2010-01-18. 27 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121027025841/http://www.poznan-life.com:80/news/news/53-Poland's_Oldest_Dog_Celebrates_Birthday. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  10. ^ "Vegetable-Eating Dog Lives to Ripe Old Age of 27". The Scoop. 2009-09-18. 5 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120505060323/http://dogsinthenews.com/issues/0209/articles/020918a.htm. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  11. ^ "Dog dies aged 26.". The Mirror. 2003-04-01. http://www.highbeam.com/Search.aspx?q=Bramble+oldest+dog+died+yesterday. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  12. ^ "Adjutant". The Famous Dogs Image-n-Info Bank. 2001. 31 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150131091243/http://www.citizenlunchbox.com/famous/dogs/adjutant.html. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  13. ^ =Ewing, Samara (2009-05-06). "World's Oldest Dog Turns 21". WUSA9. 22 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130522164124/http://www.wusa9.com/news/local/story.aspx?storyid=85468. Erişim tarihi: 2011-04-01. 
  14. ^ =Jaeger, Stefan (2009-05-30). "St. Petersburg man says he owns the world's oldest dog". St. Petersburg Times. 13 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110113092909/http://www.tampabay.com:80/news/humaninterest/article1005572.ece. Erişim tarihi: 2009-08-10. 
  15. ^ =Bond, Anthony (2011-12-06). "World's oldest living dog dies at 26 – the equivalent to more than 125 human years". Daily Mail (Londra). http://www.dailymail.co.uk/news/article-2070637/Worlds-oldest-living-dog-Pusuke-dies-26--thats-125-human-years.html?ito=feeds-newsxml. 
  16. ^ "Oldest dog to turn 25". Associated Press. Herald-Journal. 1977-08-13. http://news.google.com/newspapers?id=iXAsAAAAIBAJ&sjid=wMsEAAAAIBAJ&pg=5501,2247868&dq=sugar+25+oldest+dog&hl=en. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  17. ^ =Salvato, Cristina (2012-05-18). "Bricciola ha 23 anni, vive a Limena il cane più vecchio" (Italian). Il Mattino di Padova. 25 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140325233826/http://mattinopadova.gelocal.it/cronaca/2012/05/18/news/bricciola-ha-23-anni-e-cane-da-record-1.4676492. Erişim tarihi: 2012-07-28. 
  18. ^ a b =Zampieri, Maria (2010-12-26). "Belluno: Morto Piccolo: aveva 23 anni ed era il cane più vecchio del mondo" (Italian). Il Gazzettino. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150610203915/http://www.ilgazzettino.it/articolo.php?id=132127&sez=NORDEST. Erişim tarihi: 2011-01-04. 
  19. ^ http://www.facebook.com/pages/Kathy-T-Dog/200743520020661
  20. ^ =Nichols, Adam (2009-05-06). "OLDEST DOG'S A SENIOR WIENER". New York Post. http://www.nypost.com/seven/05062009/news/regionalnews/oldest_dogs_a_senior_wiener_167831.htm. Erişim tarihi: 2009-08-10. 
  21. ^ =Everett, Cristina (2009-08-31). "World's oldest dog record holder, Chanel, dies at age 21". New York Daily News. http://www.nydailynews.com/lifestyle/2009/08/31/2009-08-31_worlds_oldest_dog_chanel_dies_at_age_21.html. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  22. ^ "HEIDI – 19 And Still A Party Animal". South County Times. 2010-01-29. http://www.southcountytimes.com/Articles-i-2010-01-29-168553.113118. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  23. ^ =Jones, Brent (2009-09-04). "New world's oldest dog? German woman claims hers is 25". Paw Print Post. http://content.usatoday.com/communities/pawprintpost/post/2009/09/whose-dog-is-the-oldest-german-woman-claims-hers-is-25/1. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  24. ^ "Winston Rha, a very good dog.". The Family Rha. 2013-05-15. 13 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140313044347/http://i.imgur.com/WAmO5tK.jpg. Erişim tarihi: 2013-05-15.