En yaşlı köpekler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

Dünyanın en yaşlı köpekleri listesidir. Tüm dünyadaki 20 yaş ve daha büyük köpekler listeye dahil edilmiştir.

Sıra İsim Doğum Ölüm Yaşı Cinsi Ülke
1 Max[1] 9 Ağustos 1983 18 Mayıs 2013[2] 700893953520000000029 yıl, 282 gün Teriyer Amerika Birleşik Devletleri
2 Bella[3][4] 1982 6 Eylül 2008 700893184560000000029 yıl, 193 gün Labrador Birleşik Krallık
3 Bluey[5][6][7] 7 Haziran 1910 14 Kasım 1939 700892899440000000029 yıl, 160 gün Avustralya Çoban Köpeği Avustralya
4 Lady[8] 1908 6 Ağustos 1937 700890244800000000028 yıl, 218 gün Kaniş Amerika Birleşik Devletleri
5 Minius[9] 16 Ocak 1985 Yaşıyor 700910265184000000032 yıl, 193 gün Melez Polonya
6 Bramble[6][10][11] 1 Eylül 1975 31 Mart 2003 700887028560000000027 yıl, 211 gün Border Collie Birleşik Krallık
7 Adjutant[6][12] 14 Ağustos 1936 20 Kasım 1963 700886052240000000027 yıl, 98 gün Labrador Birleşik Krallık
8 Butch[6][13] 1975 2003 700885214160000000027 yıl, 1 gün Beagle Amerika Birleşik Devletleri
9 Smokey[14] 18 Ocak 1986 Yaşıyor 700899478800000000031 yıl, 191 gün Shih Tzu Amerika Birleşik Devletleri
10 Pusuke[15] 1 Nisan 1985 5 Aralık 2011 26 yaş, 248 gün Cross-breed Japonya
11 Sugar[6][16] 18 Ağustos 1952 13 Ağustos 1977 700878848640000000024 yıl, 360 gün ? Amerika Birleşik Devletleri
12 Bricciola[17] Mart 1989 Yaşıyor >24 yaşında Melez İtalya
13 Piccolo[6][18] 1 Ekim 1987 26 Aralık 2010 700873325520000000023 yıl, 86 gün Melez İtalya
14 Kathy T. Dog[6][18] 8 Ocak 1991 6 Şubat 2013[19] 22 yıl, 29 günlük Melez Amerika Birleşik Devletleri
15 Chanel[5][6][20][21][22][23] 6 Mayıs 1988 28 Ağustos 2009 700867255920000000021 yıl, 114 gün Dachshund Sri Lanka
16 Smokey "Strong as Death" Conover Bilinmeyen ve belgesiz tarih Öldü (Muhtemelen Kuduz) 700882205280000000026 yıl, 18 gün Melez Amerika Birleşik Devletleri
17 Winston Rha[6][24] 12 Aralık 1992 15 Mayıs 2013 700864445760000000020 yıl, 154 gün Schnauzer Kaniş karışımı Amerika Birleşik Devletleri
18 Willie[6] 28 November 1991 26 October 2013 700869139440000000021 yıl, 332 gün Shepherd mix Amerika Birleşik Devletleri
19 Otto[6][25] 14 February 1989 14 January 2010 700866000960000000020 yıl, 334 gün Dachshund-Terrier cross Birleşik Krallık
20 Seamus[6] 24 July 1993 18 May 2014 700865689920000000020 yıl, 298 gün Toy Poodle Amerika Birleşik Devletleri
21 Sotirakis[6] 11 April 1993 16 January 2014 700865534400000000020 yıl, 280 gün Stray Yunanistan
22 Megabyte[6] 11 April 1993 1 January 2014 700865404800000000020 yıl, 265 gün Chihuahua Amerika Birleşik Devletleri

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Max the terrier becomes 'world's oldest dog' as he celebrates 26th birthday". Londra: Daily Mail. 2009-08-10. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1205517/Max-terrier-worlds-oldest-dog-celebrates-26th-birthday.html#ixzz0R12TpHoB. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  2. ^ "Max misses ‘World’s Oldest Dog’ title". Yeni Iberia, LA: The Daily Iberian. 2013-05-21. http://www.iberianet.com/news/max-misses-world-s-oldest-dog-title/article_a432c462-c251-11e2-96b5-001a4bcf887a.html. Erişim tarihi: 2013-05-23. 
  3. ^ =Knapton, Sarah (2008-09-08). "Oldest dog Bella the Labrador dies – aged 29". Londra: Telegraph. http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2707307/Oldest-dog-Bella-the-Labrador-dies-aged-101.html. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  4. ^ "The world's oldest dog dies at the age of 203 (in canine years)". Londra: Daily Mail. 2009-09-09. http://www.dailymail.co.uk/news/article-1053471/The-worlds-oldest-dog-dies-age-203-canine-years.html. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  5. ^ a b Shackle, Eric, World's Oldest Dog Fight, OhMyNews.com, 13 Haziran 2009. Erişim 9 May 2011.
  6. ^ a b c d e f g h i j k l m n Guinness World Records. Erişim on 2012-09-08.
  7. ^ =Fickling, David (2004-07-12). "'Oldest' dog heads for 27th birthday". Londra: Guardian. http://www.guardian.co.uk/world/2004/jul/12/australia.davidfickling. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  8. ^ "New Orleans – August 7". Pittsburgh Post-Gazette. 1937-08-07. http://news.google.co.uk/newspapers?id=PCEbAAAAIBAJ&sjid=20sEAAAAIBAJ&pg=5100,4494667&dq=oldest+dog&hl=en. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  9. ^ "Poland's Oldest Dog Celebrates Birthday". Poznan Life. 2010-01-18. 27 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121027025841/http://www.poznan-life.com:80/news/news/53-Poland's_Oldest_Dog_Celebrates_Birthday. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  10. ^ "Vegetable-Eating Dog Lives to Ripe Old Age of 27". The Scoop. 2009-09-18. 5 Mayıs 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120505060323/http://dogsinthenews.com/issues/0209/articles/020918a.htm. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  11. ^ "Dog dies aged 26.". The Mirror. 2003-04-01. http://www.highbeam.com/Search.aspx?q=Bramble+oldest+dog+died+yesterday. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  12. ^ "Adjutant". The Famous Dogs Image-n-Info Bank. 2001. 31 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150131091243/http://www.citizenlunchbox.com/famous/dogs/adjutant.html. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  13. ^ =Ewing, Samara (2009-05-06). "World's Oldest Dog Turns 21". WUSA9. 22 Mayıs 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130522164124/http://www.wusa9.com/news/local/story.aspx?storyid=85468. Erişim tarihi: 2011-04-01. 
  14. ^ =Jaeger, Stefan (2009-05-30). "St. Petersburg man says he owns the world's oldest dog". St. Petersburg Times. 13 Ocak 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110113092909/http://www.tampabay.com:80/news/humaninterest/article1005572.ece. Erişim tarihi: 2009-08-10. 
  15. ^ =Bond, Anthony (2011-12-06). "World's oldest living dog dies at 26 – the equivalent to more than 125 human years". Daily Mail (Londra). http://www.dailymail.co.uk/news/article-2070637/Worlds-oldest-living-dog-Pusuke-dies-26--thats-125-human-years.html?ito=feeds-newsxml. 
  16. ^ "Oldest dog to turn 25". Associated Press. Herald-Journal. 1977-08-13. http://news.google.com/newspapers?id=iXAsAAAAIBAJ&sjid=wMsEAAAAIBAJ&pg=5501,2247868&dq=sugar+25+oldest+dog&hl=en. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  17. ^ =Salvato, Cristina (2012-05-18). "Bricciola ha 23 anni, vive a Limena il cane più vecchio" (Italian). Il Mattino di Padova. 25 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140325233826/http://mattinopadova.gelocal.it/cronaca/2012/05/18/news/bricciola-ha-23-anni-e-cane-da-record-1.4676492. Erişim tarihi: 2012-07-28. 
  18. ^ a b =Zampieri, Maria (2010-12-26). "Belluno: Morto Piccolo: aveva 23 anni ed era il cane più vecchio del mondo" (Italian). Il Gazzettino. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150610203915/http://www.ilgazzettino.it/articolo.php?id=132127&sez=NORDEST. Erişim tarihi: 2011-01-04. 
  19. ^ http://www.facebook.com/pages/Kathy-T-Dog/200743520020661
  20. ^ =Nichols, Adam (2009-05-06). "OLDEST DOG'S A SENIOR WIENER". New York Post. http://www.nypost.com/seven/05062009/news/regionalnews/oldest_dogs_a_senior_wiener_167831.htm. Erişim tarihi: 2009-08-10. 
  21. ^ =Everett, Cristina (2009-08-31). "World's oldest dog record holder, Chanel, dies at age 21". New York Daily News. http://www.nydailynews.com/lifestyle/2009/08/31/2009-08-31_worlds_oldest_dog_chanel_dies_at_age_21.html. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  22. ^ "HEIDI – 19 And Still A Party Animal". South County Times. 2010-01-29. http://www.southcountytimes.com/Articles-i-2010-01-29-168553.113118. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  23. ^ =Jones, Brent (2009-09-04). "New world's oldest dog? German woman claims hers is 25". Paw Print Post. http://content.usatoday.com/communities/pawprintpost/post/2009/09/whose-dog-is-the-oldest-german-woman-claims-hers-is-25/1. Erişim tarihi: 2010-11-03. 
  24. ^ "Winston Rha, a very good dog.". The Family Rha. 2013-05-15. 13 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140313044347/http://i.imgur.com/WAmO5tK.jpg. Erişim tarihi: 2013-05-15. 
  25. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; dailymail.co.uk isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)