Elif Esen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Elif Esen
Türkiye Büyük Millet Meclisi
28. dönem milletvekili
Görevde
Makama geliş
2 Haziran 2023
Seçim bölgesi 2023 - İstanbul
Kişisel bilgiler
Doğum 1969 (54-55 yaşında)
İstanbul, Türkiye
Partisi Demokrasi ve Atılım Partisi
Çocuk(lar) 2
Bitirdiği okul İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi
Mesleği Siyasetçi, İş insanı

Elif Esen (d. 1969, İstanbul) Türk siyasetçi. 2023 Türkiye genel seçimlerinde Demokrasi ve Atılım Partisi'den İstanbul'dan milletvekili seçilmiştir.

İlk yılları ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

1969 yılında İstanbul'da doğdu.Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji kürsüsü Sivil Toplum ve Sosyal Sorumluluk Yönetimi alanında tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi'nde bilgisayar programcılığı, AB Proje yönetimi, Girişimcilik sertifika eğitimlerini aldı. KADEM ve ÇOGEL gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği yaptı. Dezavantajlı çocuk ve gençlerin toplumsal uyumu ve istihdam edilebilirlikleri, göç ve toplumsal etkileri konusunda çalışmalar yaptı.

Siyasi Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

2002 yılından itibaren aktif olarak siyaset ve sivil toplum alanlarında çalışmalar yaptı. 9 Mart 2020 tarihinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin kurucu üyesi oldu. 29 Aralık 2020 tarihine kadar partinin sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev aldı. Büyük kongreden sonra kadın politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi. İstanbul Sözleşmesi, kadın cinayetleri ve ekonomik sıkıntılar konusunda gündeme gelen açıklamalarda bulundu. 2023 yılı genel seçimlerinde İstanbul 1. bölge milletvekili olarak seçildi.

Özel yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Evli ve iki çocuk annesidir.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Elif Esen". Demokrasi ve Atılım Partisi. 10 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]