Dubai'deki alışveriş merkezleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Dubai Mall Dünyanın en geniş alana sahip alışveriş merkezlerinden birisidir.

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri' nin Dubai Emirliğinde bulunan başlıca alışveriş merkezlerinin listesi aşağıda belirtildiği gibidir.

Dubai'deki tüm alışveriş merkezlerinin listsi[değiştir | kaynağı değiştir]

Deyra Kent Merkezi (Deira City Centre
Dubai Lemsi (Lamcy) Plaza
Mercato Mall
Mirdif Kent Merkezi (Mirdif City Centre
Deyra Kent Merkezi
Dubai Festival Kent
İbni Batuta Mall Fars Salonu
Mercato Mall
Suk El Bahar
Times Square Merkezi, Dubai
Alışveriş Merkezi Adı Yeri Alan Genişliği Mağaza Sayısı Yorum / Kaynakça
1 Dubai Mall Burj Dubai Merkezi Alanı 350,000 m² (3.77 million sq ft), Total retail floor area is 12.1 million square feet (112 ha). 1200 World's most-visited shopping and leisure destination, attracted more than 65 million visitors in 2012.[1][2]
2 Emirates Mall El Barşa 223,000 m² (2,400,000 sq ft) 520[3] Alışveriş yerinin tüm alanı 6,500,000 square feet (600,000 m2).
3 BurCuman Bur Dubai 300 [4]
4 Deyra Kent Merkezi Deyra 121,000 m² (1,300,000 sq ft) 340
5 Festival Waterfront Centre Dubai Festival Kent
6 İbni Batuta Mall Şeyh Zayid Caddesi
7 Lemsi (Lamcy) Plaza Dubai, BAE 37,000 m² (400,000 sq ft) 150
8 Mercato Alışveriş Merkezi Cumeyra 22,947 m² (247,000 sq ft) 90+
9 Vafi Mall Şeyh Zayid Caddesi 80,000 m² (861,113 sq ft) 200
10 Al Ghurair City Deyra +200
11 Century Mall Dubai El Mamzar 150,000 sq ft (14,000 m2)
12 Dragon Mart Dubai-Hatta road 150,000 sq m [5]
13 Dubai Marina Mall Dubai Marina
14 Dubai Outlet Mall Dubai Outlet City +240 [6][7]
15 Grand City Mall Al Quoz Industrial Area 4 75,000 sq ft (7,000 m2) 35
16 Grand Shopping Mall Al Quoz Industrial Area 1 40,000 sq ft (3,700 m2) 20
17 Cumeyra Plaza Jumeirah Beach Road
18 Cumeyra Sahil Merkezi Jumeirah Beach Road
19 Cumeyra Kasaba Merkezi Jumeirah Beach Road
20 Khan Murjan Wafi City
21 Magrudys Merkezi Jumeirah Beach Road
22 Oasis Merkezi Sheikh Zayed Road
23 Palm Strip shopping mall Jumeirah Beach Road
24 Safir Mall Dubai Al Mamzar
25 Suk Madinat Al Sufouh
26 Suk El Bahar Downtown Burj Dubai
27 Times Square Center Sheikh Zayed Road
28 Arabian Merkezi Al Khawaneej road 80,000 m² (861,000 sq ft) 175 [8]
29 Bin Hendi Caddesi Garhoud
30 Bolevoured Emirates kulesi Emirates Towers
31 The village Jumeirah Beach Road
32 Abraj shopping center Deira, Dubai
33 El Hail alışveriş merkezi Deyra
34 El Ziyafeh (Dhiyafah) merkezi El Dhiyafah Caddesi
35 El Futtaim Merkezi Deyra
36 El Hana center Satva
37 El Mamzar alışveriş merkezi Al Mamzar
38 Al Mamzar shopping center Deira
39 Al Manal centre Deira
40 El Meydan alışveriş merkezi Deira
41 El Musalla kulesi Bur Dubai
42 El Rais alışveriş merkezi Bur Dubai
43 El Twar alışveriş merkezi
44 Beach merkezi Jumeirah Beach Road
45 Bin Sougat shopping center Raşidiye
46 Dana alışveriş merkezi Deira
47 Dubai alışveriş merkezi Deira
48 Dune merkezi El Dhiyafah Caaddesi
49 Altın ve Elmas Park Deira
50 Hamarain Alışveriş Merkezi Deira [9]
51 Holiday merkezi Holiday Inn crown plaza hotel
52 Karama Alışveriş Merkezi Karama
53 Lu Lu Merkezi Karama
54 Lu Lu Hipermarket El Kuseys (Qusais)
55 Lu Lu Köy Deira
56 Magrudy Yatırım Jumeirah Beach Road
57 Mazaya Alışveriş Merkezi Şeyh Zayid Caddesi
58 Nakheel Merkezi Deira
59 Reef Mall Deira
60 Safest way alışveriş kompleksi Şeyh Zayid Caddesi
61 Galleria Hyatt Regency Hotel
62 Intercontinental plaza Inter-Continental hotel
63 Town centre Cumeyra Jumeirah Beach Road
64 İkiz Kuleler Alışveriş Merkezi Deira
65 Villa Mod Şeyh Zayid Caddesi
66 Warba centre Deira
67 Mirdiff Kent Merkezi Mirdif 3,116,451 sq ft (289,527.8 m2) 430-450
68 El İttihat Mall Muhaisnah [10]
69 Sunset Mall Jumeirah Beach Road 1,000,000 sq ft (93,000 m2) 100 Aralık, 2011' de açıldı.[11][12]

İnşaatı devam etmekte olan alışveriş merkezlerinin listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Mall Location GLA Number of stores Remarks
1 Grand City Mall Jebel Ali Downtown Jebel Ali 50,000 sq ft (4,600 m2) 1200 Construction started in April 2007[13]
2 Nakheel Mall [14] Palm Jumeirah 2016[14]
3 India Mart[15] Dubai International City
4 Palm Mall[16] Palm Deira On-Hold
5 Great Dubai Mall[17] Dubai International City
6 SouqExtra Al Barsha, Muhaisnah, Al Quoz, Dubai World Central, Ewan Residences SouqExtra is a chain of smaller shopping centers, under construction in different locations of Dubai.[18]
7 Mall of Arabia Dubailand On-Hold
8 SM City Dubai Al Mamzar SM means Shoemart, The greatest mall from China and the Philippines will be constructed 106th (formerly Alexandria) Street in Dubai.[19]

Popüler kültürde[değiştir | kaynağı değiştir]

In September 2011, a music video about the Malls of Dubai by a Dubai resident Rohit Iyengar went viral on the video sharing site YouTube.[20][21]

Fotoğraf galerisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://www.ttgmena.com/Dubai-Mall-sees-65-million-visitors-in-2012/
  2. ^ http://www.ameinfo.com/dubai-mall-sets-global-milestone-welcoming-328988
  3. ^ http://www.malloftheemirates.com/en/article/global/about-moe.html
  4. ^ http://www.burjuman.com
  5. ^ http://yp.theemiratesnetwork.com/goto/bjgff/
  6. ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Dubai_Outlet_City
  7. ^ http://www.dubaioutletmall.com/
  8. ^ "Arabian Center". Arabiancenter.ae. 3 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120103175235/http://www.arabiancenter.ae:80/arabian_center.htm. Erişim tarihi: 27 September 2010. 
  9. ^ "Hamarain Shopping Center". yagulf.com. 19 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151219161523/http://yagulf.com/uae/Hamarain-Shopping-Center.html. 
  10. ^ http://www.dubaifaqs.com/shopping-malls-in-dubai.php
  11. ^ "Sunset Mall". Emporis Corporation. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=903968. Erişim tarihi: 27 September 2010. 
  12. ^ "Sunset Mall". Dubaifaqs.com. 11 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150611004502/http://www.dubaifaqs.com/sunset-mall-dubai.php. Erişim tarihi: February 12, 2013. 
  13. ^ "Grand City Mall Jebel Ali". Dubaifaqs.com. 21 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150521162804/http://www.dubaifaqs.com:80/shopping-malls-in-dubai.php. Erişim tarihi: 27 September 2010. 
  14. ^ a b "Palm Mall". Architecturerevived.blogspot.com. 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150610230622/http://architecturerevived.blogspot.com/2008/08/palm-mall-palm-jumeirah-dubai.html. Erişim tarihi: February 12, 2013. 
  15. ^ "India Mart". Dubai-Online.com. 24 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120224054337/http://www.dubai-online.com/news/nakheel-puts-mall-plans-on-hold/. Erişim tarihi: 27 September 2010. 
  16. ^ "Palm Mall". Dubai-Online.com. 24 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120224054337/http://www.dubai-online.com/news/nakheel-puts-mall-plans-on-hold/. Erişim tarihi: 27 September 2010. 
  17. ^ "Great Dubai Mall". Dubai-Online.com. 24 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120224054337/http://www.dubai-online.com/news/nakheel-puts-mall-plans-on-hold/. Erişim tarihi: 27 September 2010. 
  18. ^ "SouqExtra". Dubaifaqs.com. 17 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150717034930/http://www.dubaifaqs.com/souqextra.php. Erişim tarihi: 27 September 2010. 
  19. ^ http://www.mallsguide.com/ShoppingCenter.aspx?sc_id=2069
  20. ^ "Dubai teenager is a surprise hit on YouTube with Dubai malls rap". 10 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.thenational.ae/arts-culture/music/dubai-teenager-is-a-surprise-hit-on-youtube-with-dubai-malls-rap. Erişim tarihi: 16 December 2012. 
  21. ^ "New kid on the block". 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://gulfnews.com/arts-entertainment/music/new-kid-on-the-block-1.866569. Erişim tarihi: 16 December 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]