Microsoft Imagine

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(DreamSpark sayfasından yönlendirildi)

Microsoft Imagine, eski adıyla DreamSpark veya MSDN-AA, öğrencilere ücretsiz yazılım tasarlama ve geliştirme araçları sağlamayı amaçlayan bir Microsoft hizmetidir. Proje 120'den fazla ülkede üniversite ve lise öğrencilerini kapsamaktadır.[1] Hizmetten faydalanmak isteyen öğrenciler Microsoft Imagine internet sayfasını ziyaret etmeli ve öğrencilik durumlarını teyit etmelidir. Eğer öğrencinin bağlı olduğu öğretim kurumu listelenmemişse, öğrenci belgesinin kopyası ile teyit yapılabilmektedir.

O zamanki adıyla DreamSpark projesi Bill Gates tarafından 20 Şubat 2008'de Stanford Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada duyurulmuştur.[1][2] Bu proje kapsamında 35 milyona yakın öğrencinin bu yazılımlara ücretsiz olarak erişeceği öngörülmektedir.[3] 7 Eylül 2016'da Microsoft tarafından her yıl düzenlenen Imagine Cup yarışmasıyla daha uyumlu olması için bu hizmetin adı Microsoft Imagine olarak güncellenmiştir.

Sunulan ürünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu hizmetle birçok geliştirme aracı sunulmaktadır. Bunlardan bazıları:[4]

Imagine ile ücretsiz verilen ürünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sadece Imagine Premium ile verilen ürünler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "PC World - Microsoft Gives Software to Nurture Future Coders". 6 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2017. 
  2. ^ "Microsoft Gives Students Access to Technical Software at No Charge to Inspire Success and Make a Difference". 29 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2017. 
  3. ^ "Microsoft DreamSpark Ignites Interest | WebProNews". 27 Şubat 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2017. 
  4. ^ "Software and services catalog | Imagine". 29 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Aralık 2017.