Dragons Forever

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dragons Forever
Dragons Forever filminin sinema afişi
YönetmenSammo Hung
Corey Yuen
YapımcıRaymond Chow
Leonard Ho
Barney Wu
OyuncularJackie Chan
Sammo Hung
Yuen Biao
KurguPeter Cheung
Joseph Chiang
CinsiSinema filmi
TürüAksiyon/Dövüş
RenkRenkli
Yapım yılı1988, Hong Kong
Çıkış tarih(ler)i10 Ocak 1988
Süre89 dak
DilKantonca

Dragons Forever, Sammo Hung'un yönettiği 1988 Hong Kong dövüş sanatları aksiyon komedi filmi. Eylül ve Kasım 1987 tarihleri arasında çekildi. Filmde Sammo Hung, Jackie Chan ve Yuen Biao, Deannie Yip, Pauline Yeung ve Crystal Kwok yer alıyor. Chan daha sonra solo film kariyerine odaklandığı için Hung, Chan ve Biao'nun birlikte göründüğü son filmdir.[1] Kickboks şampiyonu Benny Urquidez'de filmde kötü adam rolünde yer almaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir balıkçılık firması, suyu kirlettiği için yerel bir kimya fabrikasına karşı dava açmak ister. Gizemli kimya şirketi, balıkçılık firmasının itibarını sarsacak bilgiler bulmak için avukat Jackie Lung'u (Jackie Chan) işe alır. Silah satıcısı arkadaşı Wong'u (Sammo Hung) balıkçı firması sahibi Bayan Yip'i (Deannie Yip) mahkemeye yerleşmeye ikna etmesi için işe alır. Lung aynı zamanda aptal mucit ve profesyonel suçlu Tung'u (Yuen Biao) evini rahatsız etmesi için getirir. Ne yazık ki, Wong ve Tung birbirlerinin rollerinden habersizdir ve kısa süre sonra birbirleriyle yüzleşirken, Lung barışı korumaya çalışır.

Wong, Bayan Yip'e aşık olurken Lung, Bayan Yip'in adına tanıklık edecek olan kuzeni Bayan Wen'yi (Pauline Yeung) bulur. Üç adam, yanlışlıkla, kimya şirketinin Hua Hsien-Wu (Yuen Wah) tarafından yönetilen bir narkotik imparatorluğunun merkezi olduğunu keşfeder. Kısa süre sonra Hua'nın adamlarıyla karşı karşıya gelirler ve nihayetinde Hua'nın kendisi ve yardımcısı dövüş sanatları ustası (Benny Urquidez) ile bir hesaplaşma için fabrikaya gelirler.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmden bir sahne.

Ödüller[değiştir | kaynağı değiştir]

Gişe[değiştir | kaynağı değiştir]

Dragons Forever, Hong Kong sahnesinde 33.578.920 HK $ hasılat yaptı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Project A, Biography (DVD). Hong Kong Legends. 24 Haziran 2002. 
  2. ^ "The Spinning Image". Dragons Forever. 8 Kasım 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Şubat 2008. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]