Disenchantment

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Disenchantment
Tür
Proje tasarımcısıMatt Groening
Geliştiren
Seslendiren(ler)
BesteciMark Mothersbaugh
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Diliİngilizce
Sezon sayısı5
Bölüm sayısı50
Yapım
Yönetici yapımcı
Yapımcı
Gösterim süresi22–36 dakika
Yapım şirketiULULU Company
Rough Draft Studios
Dağıtımcı firmaNetflix
Yayın bilgileri
Görüntü formatı4K (Ultra HD)
Ses formatıStereo
Yayın tarihi17 Ağustos 2018 (2018-08-17) - Günümüz
Dış bağlantılar
Dizinin ana karakteri, sarhoş bir prenses olan Bean'dir. Bean, sevimli bir elf olan Elfo ve şeytani bir arkadaşı olan Luci ile birlikte Dreamland krallığını keşfederken birçok maceraya atılır. Bir yandan da babasının baskısı altında olan Bean, kendisi olmak ve kendi hayatını yaşamak için mücadele etmektedir.

Disenchantment, Netflix için Matt Groening tarafından yaratılan bir animasyon durum komedisidir. Yapım içerisinde tarihsel fantezi ve kara mizah ögeleri bulunur. Dreamland'in Orta Çağ fantezi krallığında geçen dizi, asi ve alkolik bir prenses olan Bean, saf elf arkadaşı Elfo ve yıkıcı "kişisel şeytan" Luci'nin hikâyesini anlatır.

İlk on bölüm 17 Ağustos 2018'de, sonraki on bölüm 20 Eylül 2019'da yayınlandı. Ekim 2018'de Netflix, diziye 20 bölüm ekleyerek yeniledi. Bunlardan ilk onu 15 Ocak 2021'de yayınlandı.

Seslendirme ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Bean, Abbi Jacobson tarafından canlandırılan Dreamland'den genç bir prensestir. Tam adı Prenses Tiabeanie Mariabeanie de la Rochambeau Grunkwitz'dir.[1] Prenses karakteri içmekten hoşlanır.3.sezonda, Bean bir deniz kızını öperek biseksüel ya da panseksüel olabileceğini ortaya çıkarır.[2]
  • Luci, Bean'in kişisel şeytanıdır. Eric Andre tarafından canlandırılmaktadır.
    • Kral Zog'un şövalyelerinin başı Pendergast olarak.
  • Elfo, Elfwood'dan 18 yaşında bir elftir. Nat Faxon seslendirir. Elfo iyimser bir karakterdir ve şekerlemeyi sever. "To Thine Own Elf Be True" da Elfo'nun sadece yarı elf ve başka bir şey olduğu ortaya çıkar. Annesinin kim olduğu açıklanmadı, ancak bir dev olduğu ima edildi.
  • Kral Zøg, Bean'in babası ve Grunkwitz Kraliyet Evi'nin Dreamland hükümdarıdır. John DiMaggio tarafından canlandırılmaktadır.
  • Kraliçe Oona, Kral Zøg'un ikinci ve eski karısı ve Bean'in üvey annesidir.Tress MacNeille tarafından canlandırılmaktadır. Krallıklar arasındaki ittifakın bir parçası olarak ailesiyle evlenen Dankmire'den bir amfibi yaratıktır. "The Very Thing" de Zøg'dan boşanır ve Dreamland'i Korsan Kraliçe olmak için terk eder.
    • Bonnie Prince Derek, Zøg ve Oona'nın oğlu ve Bean'in üvey kardeşidir. Onların krallığı erkek tercihi ilkelleşmesini takip eder, bu yüzden Derek ablasının önündeki tahtın varisidir - Bean'in özellikle umursadığı değil. Bir önceki bölümde Zøg'un Bean tarafından yanlışlıkla vurulmasının ardından "Tiabeanie Falls" da fiili Kral olur.
  • Prens Merkimer, Bean'le evlenmek üzere düzenlenen, ancak bir domuza dönüşen Bentwood krallığındandır. Matt Berry tarafından canlandırılmaktadır.
  • Odval, Dreamland'ın üç gözlü başbakanıdır. Maurice LaMarche tarafından canlandırılmaktadır.
  • Kraliçe Dagmar, Zøg'un daha sonra Oona ile yeniden evlenmesiyle sonuçlanan, zehirle bir heykele dönüştürülen, Bean'in annesi ve Kral Zøg'un ilk karısıdır. Sharon Horgan tarafından canlandırılmaktadır. Bir büyücü olduğu ve kocasını zehirle öldürmeyi planladığı ortaya çıkar. Bean, onu daha kötü olmaya zorlarken onunla gergin bir ilişki yaşar.[3]

Bölümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm 1[değiştir | kaynağı değiştir]

1. "Bir Prenses, Bir Elf ve Bir Bara Bir İblis Yürüyüşü"

Bunty Prenses Bean'in odasına girer ve prensesi uyandırmaya çalışır. Hızlı bir şekilde gardını bağladığını ve benekli karaciğer Ale evinde içki içmek ve kumar oynamak için kaçtığını öğrenir. Barda, Bean bir kavgaya girer ve bir süre sonra kaçar, nedeni ise dışarıda Odval'a çarpmak içindir. Odval ona evlenme zamanının geldiğini söyler ve onu Kraliyet çöpüne bağlar ve onu Dreamland'dan kaleye taşır. Birçok yerli, düğün gününde ona iyi dileklerini diler, ancak Bean, bazılarıyla yer değiştirmeyi teklif ediyor ve ölüm için umut ediyor.

Kale taht odasında, Kral Zøg düğün pastasını inceler. Memnun değildir ve Odval'ı Bean ile geri döndüğü gibi pastayı tamir için geri gönderir. Bean ile davranışları hakkında tartışıyor ve değişmesini emrediyordur. Hemen itaat eder, üstünü Odval'a fırlatır ve Zøg'un sıkıntısına kadar salondan tamamen üstsüz çıkar.

Bean'in odasında Bunty, bean'in düğün için hazırlanmasına yardımcı olur. Sıkıntısını ve hayal kırıklığını ifade eden Bunty, nazikçe her şeyin iyi olacağını garanti etmeye çalışır, ancak başarısız olur.

Avluda, Sorcerio, Odval, Zøg, Kraliçe Oona ve Prens Derek Bentwood delegasyonunun gelişine tanık olurlar. Bentwood'un kardeş hükümdarları olan Kral Lorenzo I ve Kraliçe Bunny'yi sıcak bir şekilde selamlar. Daha sonra," oğlu-slash-yeğeni " Prens Guysbert, arabadan, kalabalığın birkaç üyesinin zevkine ve Zøg'u büyük ölçüde rahatsız eden Oona'ya adım atar.

Odasına geri döndüğünde, Bean ne yazık ki pencereden dışarı bakar, Bunty'ye hayatının sona erdiğini hissettiğini ve Bunty'ye olan girişimini gösteren bir gülümseme bile yapamayacağını söyler. Bunty yine her şeyin yoluna gireceğini garanti eder, ancak Bean ikna olmaya devam eder. Bunty'nin insanların "gerçekten, gerçekten mutlu"olduğu bir yerde yaşamak isteyip istemediğini sorar.

Elfwood'da, tüm Elfler mutlu bir şekilde şarkı söyler ve çalışırlar, biri hariç şeker yapar: Elfo. Her zaman mutlu olmak zorunda kalmaktan bıkan Elfo, kız arkadaşı Kissy'yi diğer elflerin, özellikle de Superviso'nun şokuna ve dehşetine öpmek için işi bozar. Her zaman mutlu olmadığını ve insanların mutsuz olduğu bir yere gitmek istediğini ortaya koyar.

Dreamland Kalesi'ne geri döndüğünde, Bean yemek salonundan geçer ve düğün hediyeleriyle dolu bir masadan geçer. Bir hediye onu takip ediyor gibi görünür ve içinden bir ses onu açmasını emreder. Kendisini Luci olarak adlandıran bir İblis içerdiğini keşfetmek için hediyeyi açar. Luci, bean'in kişisel iblisi olduğunu, dehşetine çok şey olduğunu açıklar. Gardiyanları çağırmaya çalışır, ancak Lucy onu susturmak için ağzına atlar ve sonsuza dek bağlandıkları için ona alışması için yalvarır. Bean, Lucy’i ağzından çıkarmak için karnına vurur. Uzak bir ülkede, bir kadın ve bir erkek Bean ve Lucie arasındaki buluşmayı memnuniyetle izler.

Elfwood'a geri döndüğünde, Elfo ve Kissy öpüşmeye devam eder ve etrafta dolaşmaya başlar. Kissy yaramaz olduğunu söylediğinde, her zaman mutlu olmamanın onu garipleştirmediğinden şikayet eder ve elflerin çok gergin olduğundanda şikayet eder. Elfo'nun şikayeti Kissy'yi daha da heyecanlandırır, ama babası Elf Kralı içeri girer. Kissy'ye Elfo ile dalga geçtiği için bağırır ve Elfo'yu Gumdrop ağacından asmak için cümleler kurar. Gumdrop ağacında, birkaç elf toplanır ve asılı Elfo hakkında bir şarkı söyler. Elfo'nun boynuna bir ilmik koyarlar ve zamanı gelene kadar ayakta durması için bir sandalye verirler. Elfo'nun babası Pops, Elfo'nun çıkmazındaki rolünden dolayı özür dileyerek, Elfo'nun annesiyle tanıştığı, elfo'nun altından sandalyeyi alıp oğlunu boğmaya başladığı hikâyesini anlatmaya başlar.

Dreamland Kalesi'ne geri döndüğünde, Bean Lucy'ye bir topuzla saldırır. Lucy, darbelerin çoğunu atlatabilir ve Bean'in hayal kırıklığına uğraması için onu kızdırır, ama sonunda ona vurur ve göğsüne sokar. Bununla birlikte, birkaç merdivenden aşağı indiğinde bile ondan kurtulamayacağını çabucak keşfeder ve sakinleşmeye söz verir.

Gumdrop ağacına geri döndüklerinde, Elfler Elfo'yu asmaya çalışırken izlerler, ancak asmak için çok hafif olduğunu çabucak keşfederler. Elf kralı bir gardiyana onu bıçaklamasını emreder, ancak Kissy müdahale eder ve Elfo'yu serbest bırakır. Bu iki kral ve muhafızlar dışarıya açılan kapıdan gelir. Elfo, Kissy'yi ona katılmaya çalışır, ancak reddeder. Elfo ayrılmaya gider, ama Kral boşuna ayrılmasını engellemeye çalışır. Elfo, "küçük bir hayat yaşamaktansa büyük bir ölümle ölmeyi tercih eder" ve ayrılmak için döner. Son adımlarını attığında, Elf Kralı onu terk ederse asla geri dönemeyeceği konusunda uyarır. Geriye son bir bakışla, dışarı çıkar ve Elfwood'un kapandığı kapıyı izler. Şaşkınlığını ifade ederek, büyük bir kuş içeri girdiğinde ve onu gökyüzüne taşıdığında yakında kesilir.

Dreamland Kalesi'ne geri döndüğünde, Bean Lucy’yi yetenekleri hakkında test ediyor. Lucy kendini kafasındaki bir sese benzetir, ona kötü şeyler yapmasını söyler ve bu şeyleri yaparken kendini iyi hissettirir. Bean düğünde hayal kırıklığını ifade eder ve Lucy onu pastayla uğraşmaya zorlar. Buzlanmayı, Zøg'un hoşnutsuzluğuna kadar "bükülmüş Baba" okumak için yeniden düzenler.

Ormanın üzerinde uçan Elfo, kuşla konuşur, ama onu o kadar çok rahatsız eder ki onu bir alana bırakır. Kısa bir süre sonra kendini Cüceler ve devler arasındaki bir savaşın ortasında bulur. Korkunç savaş hayatta kalırsa, sevdiği yorum, ama aşk, savaş değil. Hayatta kalan bir dev ona saldırmaya çalışır, ancak yanlışlıkla devi kör eder ve yanlışlıkla yere vurduktan sonra kaçar.

Dreamland Kalesi'nde, Bean ve Lucy kaçarken, Oona'ya koşarlar. Oona, bean'in iğrenmesine kadar üvey kızıyla doğaçlama bir seks konuşması yapma fırsatını yakalar. Oona, Bean'in gerçekleştirmesi beklenen "eşin görevlerini" tartışır, ancak Tentacles’e yapılan bir referans Bean'i şaşkına çevirir ve Oona'nın hayal kırıklığı içinde ayrılmasına neden olur ve Bean'e "Yumurtalarını komodinde bırak ve çık!" diyor.O gece daha sonra Şaşkın, fasulye clanging bells tarafından gerçeğe geri sarsılır.

Elfo ormandan çıkar ve bir erkekle arkadaş olur. Kendisini çiftçi olarak adlandıran fakir, basit bir adam olan Adam, Elfo’yu evine davet ediyor ve karısı Elfo'ya yiyecek veriyor. Ancak, çiftin pişirme ürperttiği olan Elfo bu övgü ve birkaç angers, evden kov onları, hayatlarını mahvediyor şikayet neden. Elfo yakında büyülü ormandan çıkar ve onun zevkine göre Dreamland'a tanık olur.

Dreamland'a geri döndüğünde, Guysbert ve Bean'in düğününe tanık olmak için birkaç devlet adamı geliyor. Bean'in ailesi, Bean'in Luci ile birlikte bir yan odada oturduğu zaman gelir. Luci için acısını sıkıcı fasulye, tüm durum tarafından karamsar, şarap içer, cemaat. Gerçek annesinin orada olmadığı ve sevmediği insanlarla çevrili olduğu üzüntüsünü ifade eder. Luci ona daha fazla şarap vererek onu neşelendirmeye çalışır. Tören başladığında, Zøg sadece onu tamamen sarhoş keşfetmek için, Bean getirmek için gider. Kızı tarafından alay edildikten sonra, Guysbert ile evlenmek ve Dreamland ile Bentwood arasındaki ittifakı sağlamlaştırmak için onu sürükler.

İkisi evlendiğinde, Guysbert ve Bean'e evlilikte birbirlerinin ellerini alıp almadıkları sorulur. Guysbert kolayca kabul eder, ancak Bean'in kabul etme zamanı geldiğinde, öfkeyle teklifi reddeder ve yüzüğü Guysbert'in elinden çıkarır. Onu almaya gider, ama tahttaki bir kılıcın üzerine, cemaatin dehşetine kadar kendini kazığa geçirir. Düğünü kurtarmaya çalışan Zøg, Lorenzo I ve Bunny ile görüşür ve Bean'in Lorenzo I ve Bunny'nin ikinci oğlu Prens Merkimer ile evleneceğini ilan eder. Öfkeli, Bean reddediyor, ama zøg iki evli emreder. Ancak, o anda, Elfo endişeyle kendini tanıtan kiliseye girer. İlgisini çeken Zøg, Elfo’yu yakalayan ve bir çılgınlık başlatan kişiye bir ödül sunacaktır. Karışıklık içinde, Bean kayar ve kaçar, yanlışlıkla Elfo'yu onunla birlikte getirir. Lucy ile birlikte, üç şehre kaçar. Uzak topraklarda, Enchantress ve Cloyd, Bean ve Luci'nin kaçtığını zevkle izlerler, ancak Elfo'nun varlığı hakkında endişelerini dile getirirler.

Sir Pendergast, Sir Turbish ve Sir Mertz: Zøg Zog Tablo Şövalyeleri üç yanında, Bean sonra Merkimer’ı gönderir. Onları şehirde kovaladıktan sonra, Bean, Elfo ve Lucy’yi bir sokakta köşeye sıkıştırırlar, ancak Lucy Merkimer'in ve Şövalyelerin atlarını korkutur ve kaçmalarına yardımcı olur. Sonunda büyülü ormana kaçarlar ve Merkimer ve Şövalyelerden Zøg’un hayal kırıklığına uğramasına kadar yakalanmaktan kaçarlar.

Ormanda iken, Bean, Elfo ve Luci, herhangi bir dilek verebilecek bir adam olan Wishmaster'ın varlığını keşfederler. Onun inini arararlar, ama çok karanlık olduğundan gece için kamp yapmak zorunda kalırlar. Üçlü, birlikte uykuya dalmadan önce ortak umutlarını ve hayallerini birbirine bağlar. Ertesi sabah uyanırlar ve Asansörden Wishmaster'ın inine sadece birkaç metre uzakta yattıklarını keşfederler.

Üçlü, inine ulaşmak için asansörü kullanır. İçeri girdikten sonra, hızlı bir şekilde yanıldıklarını keşfederler: buldukları adam Washmaster'dır ve wishmaster'a değil, inine ulaşmışlardır. Merkimer ve Şövalyelerin gelişi Bean, Elfo ve Luci'yi kaçmaya zorlar. Yol ileri Elfo önceki kör eden aynı canavar tarafından engellenmiş olan asansörü gelen öğrenirler. Merkimer ile düzenlenmiş bir evlilik ya da ölümle karşı karşıya kalan Bean, Elfo ve Lucy’i yakalar ve uçurumdan geriye düşer. Düşerken, Lucy ya da Elfo'nun onları kurtarmak için büyülü yeteneklere sahip olma umudunu ifade eder, ancak her ikisi de yapmadıklarını iddia eder ve üçlünün ölümüne düştüklerinde çığlık atmasına neden olur.

2. "Domuz Oinks Kimin İçin"

Prenses Bean, Elfo ve Luci'nin uçurumdan düşmesi gibi görünüşe göre Prens Merkimer gelininin kayıplarının yasını tutarak ağlayarak bağırıyor. O ve Zog Masası Şövalyeleri kör bir canavar tarafından karşılanırlar ve şiddetli bir savaşa girerler. Washmaster kavgayı bölüyor, savaşmamaları için yalvarıyor ama dev tarafından uçurumdan aşağı düştü ve dövüş devam ediyor. Bu arada, uçurumun aşağısında, Bean ve arkadaşları bir dal tutunurken, o ölmek ya da Prens Merkimer'la evlenmek arasında seçim yapmakla mücadele ederken, bu da daha zor bir karar olmalı. Luci onu düşmeye zorlar, Elfo ona yalvarırken. Ancak Bean, dalın konuşurken koptuğunu ve grup, ölümlerine doğru düşerken çığlık attığını gösteriyor. Dilek ustası platosunun dibinde Merkimer ve Şövalyeler canavardan kaçtıkları için kendilerini kutluyorlar. Bean ve arkadaşlarının cesetlerini araştırıyorlar. Öldüklerini varsayarak. Ancak, Bean, Elfo ve Luci doğrudan Merkimer'ın kafasına düşerek düşüp, şaşkınlık ve şaşkınlık içinde Merkimer'ın kafasına düşerler. Elfo'nun yüzünü kendi bozukluğu için karıştırdıktan sonra Elfo'nun yüzünü Elfo'nun dehşetine karşı, dev Merkimer'ın üzerine yıkılıp onu yere yıktı. Daha sonra, Merkimer ve Şövalyeler, Bean ve arkadaşlarını esir aldıktan sonra, suçlamalarıyla Dreamland'e geri döndüler. Merkimer, büyük ihtimalle büyük bir hikâyeyle yolculuk sırasında Bean'i çok kızdırıyor. Taht odasına giren Merkimer, Bean ve Elfo'yu Kral Zog'a sunar. Zog, Elfo'ya hemen ilgi duyuyor, onu selamlayıp, kafese atmadan önce yağ çekiyor. Fasulye protestoları, elflerin zıplayıp dans etmesi gerektiğini söylüyor. Zog da kafesin dibinde iki delik açıyor. Sonra Elfo'nun kendisine gösteri yapmasını istiyor ki, düşene kadar merdivenlerden yuvarlanana kadar. Odval, Elfo'nun nakavt edildiğini ve Zog'un hala hayatta olduğunu bildiriyor. Sonra dikkatini Bean ve Merkimer arasındaki düğüne veriyor. Kızının iğrençliğine. Daha sonra, Kraliyet Banyosu'nda, Bean Bunty tarafından yıkılır. Bunty'nin oğlunun ölümüyle ilgili korkunç neşeli hikâyesini görmezden gelmek, Merkimer'la evlenmek için yapıldığı Bean üzüntüsü. Odval, ayrıca banyo yaptırmak için prenses olarak görevi olduğunu söylüyor. Kraliyet kahvelerini doldurmak için Bentwood'la ittifak kurmaları gerektiğini söylüyor. Banyo arkadaşı, güzel, uzun saçlı bir adam, ona alay ediyor, kimseyi görmediğini söylüyor, şu anda "Kaleye baskın yapan" bir kale gibi, soluk bir bakış açısı. Büyücü büyücü, Büyücü kitaplarına bakarken Zog izler. Büyücü, elflerin kanının güçlü büyülü özellikleri olduğunu açıklar. Zog heyecanla soruyor ki bu, sonunda Sorcerio'nun onayladığı Hayat Elixir'e erişim sağlayabileceği anlamına geliyor. Odasında Bean saçını kurutuyor ve değişmeye hazırlanıyor. Elfo saatleri, Bean'i çıplak görme olasılığından heyecanlı ta ki Luci, Bean'in varlığını yüksek sesle hatırlatan zamanı mahvedene kadar. Durdurur ve onu şapka askısına bağlar, yüzünü ondan uzaklaştırır. Değişirken, Merkimer'ı öldürmekten bahsediyor düğünden kaçınmak için. Luci onu buna zorladı, ama Elfo protesto ediyor. Prens Guysbert'i öldürdüğünü itiraf ediyor. Ancak Guysbert'in hala hayatta olduğu görülüyor. Çok acı içinde olsa da kılıç tahtına yapışmış. Elfo, Bean şiddet içeren bir alkolikken katil olmadığını söylüyor. Bozulmuş, Bean da kabul ediyor, düğünden çıkmanın bir yolunu düşünürken birkaç içki içeceğini söylüyor. Büyücü, sonra Elfo'yu almak istiyor, böylece "beynini burun deliklerinden seçebilecek", ki bu da Bean ve Luci tarafından fark edilmeyecek. Yakında, Bean ve Luci Dreamland sokaklarında dolaşıyor ve Luci Merkimer'ı nasıl öldürmeyi planladığını soruyor. Zehir içeren ve küçük nöbetler içeren Zehir Dükkânına girer ama bir karar veremez. Dükkândan çıkıyorlar ve Bean, Merkimer'ın yüzüne hasta bir tavuğu ovalamayı ve "en iyisini umut etmek" öneriyor. Birden saat kulesi çan çanı çalıyor, Bean'in dikkatini çekiyor. Otomaton saatini görüyor, denizcilerin figürlerini denizkızlarını kovalıyor ve aniden bir tezahürat haline geldi. O, hasta tavuğu tamamen yiyen Luci'ye geri dönüyor. Büyücüler'ün laboratuvarında, Sorcerio deneyleri için Elfo'dan kan almaya hazırlanıyor. Zog'un görmesi için gururla gösteren küçük bir kan örneği elde ediyor. Sonra Lord Lingonberry'yi laboratuvarına davet etti ve Zog'un emriyle onu masaya bağladı. Sonra Lord Lingonberry'nin kafasına kan damlasını koyup Tanrı'nın saçını yeniden yetiştirmek için. Ancak tek damla bir şey yapmaz ve aşağılanmış bir büyücü Lord Lingonberry'yi serbest bırakır. Sadece masada öldüğünü görmek için. Büyücüler kısa sürede ölümüne yas tutuyor, onu aşağıdaki domuz kalemlerine göndermeden önce, Lord Lingonberry'nin cesedini yemeye başlayan domuz kalemlerine göndermeden önce. Deneylerine geri dön, başarısızlığı, elde edilen miktarda kan üzerine yıkımını suçluyor ve hizmetçisine ondan daha fazla kan almasını emrediyor. Kan için Elfo'yu sağmaya başlıyor, baş döndürücü bir Elfo'yu yorumlamaya başlıyor, "Beyni kurumuş gibi hissediyor". Bentwood Düğün Delegasyonu'nun kamp alanında Bean ve Luci Merkimer ile buluşup denizkızları tarafından kaçırılması için onu kandırmaya çalışıyorlar. Bean tarafından, denizlerde, denizlerde deniz kızı gezisi planladığı için bekarlığa veda partisi vermesi gerektiğine ikna ediyorlar. Merkimer, deniz kızlarının siren şarkısı tarafından tuzağa düşürülmekten korkarak planı ifade ediyor. Ama Bean ona sadece zayıf adamların buna kanacağını, Bean'in, bu zevke katılmasına ve çok fazla, Bean'in, bu Büyücülerin laboratuvarında, Büyücü ve Zog deneylerine devam ediyor, Elfo'dan daha fazla kan alıyorlar ve sırları elflerin kanındaki büyüye ulaştırmaya çalışıyorlar. Fasulye giriyor ve emaited Elfo'yu görüyor. Korkunç, Elfo'nun bu kadar öfkeli olmasına izin verdiği için babası ve Büyücüye karşı öfkeyle karşıya. Zog endişelerini siliyor, Bean'in iğrenmesine çok fazla. Büyücünün önerisinde Zog bir ültimatom yayınladı: Elfo, ertesi gün güneş doğmadan şişeyi kan ile dolduramazsa Elfo'yu yapıştırıp yapıştırır, bunun yerine işe yarayıp yaramadığını görmek için ezici yapıştırır. Sonra Elfo, Luci ve Bean Zog'un tehdidi için endişeleniyor. Bir plan yapmaya çalışıyorlar ama boş geliyorlar. Bean avluda birkaç domuzu fark edip, bir epifani oluşturana kadar. Bir domuzu laboratuvara götürüyor ve domuzu kan makinesine bağlayıp yaratıktan büyük miktarda kan alıyor. Ertesi sabah Zog ve Sorcerio laboratuvara dönüp şişeyi doyurdular ve laboratuvar birkaç santim kan ile doluydu. Luci, Elfo ve Bean sinir bozucu bir şekilde odada durup Elfo'nun gitmekte özgür olup olmadığını soruyorlar. Zog'un bugün sandalet giymekten önce, şimdilik istemeye razı olduğu bir anda. Odadan çıkıp, Sorcerio'yu takip ediyor, Bean'i ve arkadaşlarını kutlamak için bırakıyor, Elfo'yu kafesinden kurtarıyorlar. Rüya Ülkesi İskelesi'nde Merkimer Bekar Bekar Partisi'nde, Bean, Elfo ve Luci'de, ayrılmaya hazırlanın. Kaptan'ın karşılanmasını bekliyorlar ve gemiye binmeye başlıyorlar. Bean, ilk başta Sör Pendergast tarafından girmekten men edildi ama karnına yumruk atıp, onu geçmiş. Onu öpen Merkimer onu çağırıyor ve Bean'in ona katıldığı için minnettarlığını ifade ediyor. Bean gizemli bir tepkiyle aynı fikirde. Kaptan yelken açar ve yolcularını deniz kızı adasının tehlikeleri konusunda uyararak, sorumlu olarak içmeleri için uyarır. Gece devam ederken parti gorilleri genelde Elfo'nun masraflarında çok içerler. Kaptan, iki adayı birbirine karıştırmamaları için, deniz kızı adasına ve deniz ayısına ulaştıklarını duyurmak için kesinti yapıyor. Bean, adamların direklere vurulacağını duyuruyor. Alaycı bir şekilde kimsenin kontrolünü kaybedip denize atlamasını umuyor. Elfo ve Kaptan'ın yardımıyla üçlüler diğer konukları bağlayıp kendi kulaklarını tıkarlar. Adalara doğru yelken açarken Bean ve Elfo misafirleri bağlamak için son hazırlıkları yapıyorlar. Merkimer'ın düğümlerini sabote etmekle görevli Elfo, Bean ve Luci'ye bunu yapamayacağını söylüyor, çok fazla rahatsız ediyor. Ondan son bir öpücük istemenin bahanesi altında Bean gidip Merkimer'i direğe bağlayan ipleri çiğner ve onları çok zayıflatır. Kaptan, herkesin kulaklarını tıkamasını emrediyor, Bean ve Elfo'yu kulaklarına tıkamalarını emrediyor. Birden, güzel bir siren şarkısı uzaktan duyulur. Büyülenmiş adamlar, özgür kalmak için mücadele ediyorlar. Merkimer başarılı oldu, Bean'in ve Luci'nin heyecanına ve Elfo'nun korkusuna. Denize atlayıp şarkının kaynağına doğru yüzer. Sis temizlenir ve denizkızları deniz aygırı olarak ortaya çıkar. Bot yanlışlıkla Walrus Adası'na doğru sürüklenmiş. Merkimer deniz kızı deniz kızı deniz kızı gibi hata yapar, güzelliklerine iltifat ederler ve onları "gemiye tırmanmaya" davet eder, ki mutlu ederler. Merkimer deniz aygırlarının derinliklerine sürüklenir ve şarkı biter. Kaptan, genelde herkesi kaybeder, reklam yapmaz diye sadece bir adamı kaybetme konusunda tatmin edici bir şekilde ifade ediyor. Diğer konuklar ve Kaptan güvertede toplanıp, Merkimer'a kadeh kaldırıyorlar. Ölümü için kısmen. Ama aynı zamanda parti mavnasının parasını da ödediği için. Bean grubun Dreamland'a geri dönmesini öneriyor. Parti mavnası kalın bir sis içinde seyahat ediyor. Fasulye uzaktaki birkaç ışık görür ve bağırır ve onu Dreamland'le karıştırır. Pendergast onu düzeltiyor, Borc savaş gemisi olduğunu ve herkese sessiz kalmasını emrediyor. Ancak Elfo, kulaklarında hala ağda var, yüksek sesle soruyor, "Ne?" ve gemiyi parti mavnasının varlığına alarma geçiriyor. Geminin amirali, geminin gemiyi yok etmesi için parti mavnasına saldırı emri verdi. Parti mavnası karşı saldırıya geçmeye çalışıyor, ama gemi silahları işe yaramaz havai fişek olduğunu kanıtladı. Gemi etraflarında dağılırken, Bean arkadaşlarını yakın tutuyor ve sona hazırlanıyor. Birden Merkimer bir tabur deniz aygıtı ile geldi düşman gemisini yok edip parti mavnasını kurtardı. Yolcular Merkimer döndüğünde izliyor, zafer kazanıyor. Bean, dehşete düşmüş, Luci'yi kızgınlığıyla suya atıyor. Kocası ile "30 deniz aygırı" diye alay ediyor. Parti mavnası Rüya Ülkesi'ne sağ salim ulaşıyor. Merkimer ve birkaç Şövalye taht odasına dönüyor. Merkimer düşman gemisinin amiralinin başkanını Zog'a sunarak Borc Amiralinin başında olduğunu bildiriyor. Ancak Zog bunu inceliyor ve üzüntüyle tepki veriyor, Bozak Amirali'nin başkanı olduğunu bildirerek Bozaklar'ın en yakın müttefikleri olduğunu belirtiyor. Odval, Zog'a Bozak düğün heyetinin hiç gelmediğini hatırlattı, ama hediyeleri bir süredir kıyıda bulunuyor. Merkimer çabucak kendini düzeltiyor, başının diğer müttefiklerine uyarı olarak hizmet ettiğini ve kazığa yerleştirdiğini söylüyor. Bean'in odasında Bean'in düğününden önce arkadaşlarıyla vakit geçiriyor, depresyonda ve ağlarken. Elfo ve Luci sessizce onu rahatlatmaya çalışıyorlar ama hiçbir şey işe yaramıyor. Annesinin gelinliğini giydiğini ve annesinin düğün gününde yaptığı resmi portresinde mutlu olmayacağından emin olduğunu söylüyor. Düğün çanları çalarken, Bean çelik kendi kendine kiliseye gidiyor. Elfo ona son bir sarılma verdi ama Bean onu silkip gitti. Kalbi kırık, Elfo düğünü izleyemeyeceğini söylüyor ve Luci'nin peşinden gittiği gibi Sorcerio'nun laboratuvarına gitmek için ayrılıyor. Bean yavaşça kiliseye varır ve Zog'la dışarıda buluşur. Gururla sunağa kadar eşlik ediyor. Bu arada, Sorcerio'nun laboratuvarında Elfo Luci'yle kafesinde oturuyor. Birden Merkimer laboratuvara girdi ve Elfo'yu selamladı. Onunla olan sıkıntısına karşı habersiz. Düğün için gergin olduğunu kabul ediyor ve Elfo'nun daha sonra Bean'le seks yapamayacağından endişelendiğini söylüyor. Elfo'nun kanının şişesini domuz kanıyla karıştırıp dayanıklılığını kurtarmak için içmeyi öneriyor. Luci onu uyarmaya başladı ama Elfo onu sertleştiriyor ve tüm iksiri içmeye çağırıyor. Kilisede, Zog, Merkimer'ın getirilmesini emrediyor. Kilisenin kapıları açıldı ve Derek, çiçekçi gibi davranarak Merkimer'a eşlik etti, Elfo ve Luci'nin izlediği. Merkimer koridorda yürürken inlemeye başladı ve aniden bir domuza dönüşmeye başladı. Sirkerio'nun laboratuvarında domuz Merkimer'ın formuna dönüştüğü görülüyor. Şimdi tam bir domuz, Merkimer mihrapta gelir ve hiç şüphesiz selam veren fasulye. Cemaat nefesini tutuyor, Bean'i öfkeyle cezalandırıyor. Gerçek bir domuzla evlenmesi konusunda bir sorunu olmadığı için babasına azap ediyor. Onu bencilce davrandığı için ve ona değer vermemesi için ceza veriyor. Merkimer'la evlenmeyeceğini, ne domuz olarak, ne de Merkimer'a dönüşen domuz olarak pencereden içeri girdiğinde. Zog şaşırtıcı bir şekilde kabul etti, düğünü iptal etti, cemaatin şokuna ve Kral Lorenzo'nun hoşnutsuzluğuna çok da. Zog, Lorenzo'yu yumruk dövüşüne, cemaatin zevkine ve ikisi kavga etmeye başlar. Bean, kiliseyi gözden kaçıran bir balkona gizlice girdi, Elfo ve Luci ile oturuyor ve düğün gününü yaptığı için teşekkür ediyor, "Bir gün olsun, diğerlerini her şeyi unutana kadar içmesine yardım etmesi için her zaman hatırlayacaktır" diye. Luci her iki şişeyi de içki ve Elfo grubu kadeh kaldırırken Luci kendini kadeh kaldırır. Üç içki, kralın savaşını izlerken.

3. "Karanlığın Prensesi"

Bir geceden sonra, Bean, Elfo ve Luci Leydi Lingonberry'nin arabasını kullanarak gezmeye çıkıyorlar. Bu da polisin dikkatini, eşekleri siren olarak kullanırken yakalar. Servis köprüsünden atladıktan sonra Leydi Lingonberry'yi boğmaya bırakırlar. Uyuyamıyorken Luci Bean'i ertesi gün ayakta kalmaya teşvik ediyor. Bu yüzden Kraliçe Oona'nın yılanını çalıp yiyorlar. Ki bu yüzden "sinirlerini yatıştırmak için" kullanıyor. Üçlü etki altında, üçlünün bir günü bozgunculuk geçirirken, bu da bir grup suçluyla birlik olup Kraliyet mezarından emanet çalmak için toplanıyor. Serseriler Bean'i terk edip sonra tutuklanıp saraya götürülüp, bilinmeyen babasından ceza olarak cezalandırılan Bean'i terk eder. Hüsrana uğrayan Kral Zog'un yaptığı asi yöntemlerini iyileştirmek için büyücüye dönüşü. Bean odasında kilitli kaldığı için, Sorcerio, Kral'ın avukatının geri kalanını Bean'in bir iblis tarafından ele geçirildiğine ikna ediyor. Kendilerine haberleri olmadan, İmparator Cloyd ve Büyücü tarafından, planlarının keşfedildiğine inanan Kahin Ateşi'ne bakınıyorlar. Bean'i kovmak için, Sorcerio üç mevcut bilimi de kullanıyor ama hiçbir faydası yok. Avukat sonunda, korkunç görünümlü şeytan çıkarma uzmanı Big Jo'yu yardım istemeye karar verdi. Büyücü'yü büyü yapmaya zorladı. Bu da Luci'nin bedenine Bean'in kaderinden kaçması için Bean'in bedenine girmesini sağladı. Koca Jo, şeytan onu serinlemek için Luci'yi kovmak için her aleti dener. Koca Joe şeytan çıkarma yıldızını sergiledikten sonra Luci kendini ağzından çıkarıp kuyruğuyla ateşe atıyor ve bu sırada Big Jo onu yakalayan birçok şeytanla birlikte şişenin içine hapsediyor. Bean ona ne olduğunu öğrendiğinde, ama ilk başta umursamıyor. Günü Luci'siz, Bean ve Elfo'nun onu ne kadar özlediklerini düşünmeye başlarken. Kral Zog ve Odval'a Koca Jo'nun şeytanlara ne yaptığını soruyorlar. Onları bir volkana götürdüğünü öğrendikten sonra, aşırı önyargılarla öldürüp, ikisi Luci'yi kurtarmaya çalıştı, yolda onlara ihanet eden çeteye rastladı. Bean ve Elfo onları dövüp ölü ailelerinin eşyalarını geri alıyor. Volkanda, Big Jo kadın bir iblis ve Luci'nin avukatını lavın içine düşürüyor. Sonra Luci'yi öldürmeye çalıştı ama mücadele ettikten sonra şeytan çıkarma bıçağını alıp götürdükten sonra Bean onu kurtardı. Elfo'nun rehin tutulduğunu ve başka seçeneği kalmadığını görünce Big Joe'nun kolunu koparan ve lavın içine düşen bıçağı fırlatıyor. İmparator Cloyd ve Büyücü Kahin Ateşi'ni izleyen, Bean'in çabalarından etkilendiler. Luci'yi serbest bıraktıktan sonra, Big Jo'nun arabasını ezerek birçok şeytan kaçar ve kaza yapar, şeytanları serbest bırakır. Luci buna "herkes için mutlu son" diyor.

4. "Kale Partisi Katliamı"

Bean, onunla bir şey yapamayacak kadar korktuğu ya da randevuya çıkmaya çalıştığı herkesten sıkıldı. Zog hastalanıp şehir dışına çıkarıldığında büyük bir parti düzenlemek için fırsat kullanıyor. Bu arada Elfo da bebek gibi davranmaktan bıktı. Bean'e olan aşığı ayrıca Bean'in bir talip bulma planlarına karışıp sevişmesini de sağladı. Bean'in ilgisini sarsmaya çalışırken Vikingleri işgal ederek yarıda kesilirler. Sven, Viking kabilesinin lideri, Charms Bean ve ikisi birbirinden hoşlanıyorlar. Kıskançlık, Elfo Bean'in prenses olduğunu ve kraliyete bağlanmaması umuduyla sır sakladığı bir şey olduğunu ortaya çıkardı. Bu Bean'i kızdırarken Sven onlara Bean'in durumunu zaten bildiğini ve Vikinglerin düşmanca bir devralma niyetiyle orada olduğunu söyledi. Elfo ve Luci Vikingleri kandırıp Zog'u hasta eden iğrenç suyu içmeye ikna ederek, buna "Hayat Elixar" diyorlar. Vikingler ciddi şekilde hasta olup Zog'un kapalı kapısından ölümlerine doğru düşüyor. Zog geri döndü ve her şey yerinde görünüyor. Görünüşe göre Bean bir an için baca açılana kadar gizli partisinden kurtulmuş ve vücut parçaları dökülene kadar.

5. "Daha hızlı, Prenses! öldürmek! Öldür!"

6. "Bataklık ve Koşullar"

7. "Aşkın Şefkatli Rampage"

8. "Ölümsüzlüğün Sınırları"

9. "Kendi Elf'ini İnceltmek Doğru Olsun"

10. "Dreamland Şelalesi"

Yayınlanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Başlangıçta, dizinin 20 bölümü Netflix tarafından sipariş edildi; ilk 10 bölümü 17 Ağustos 2018'de, kalan bölümleri ise 20 Eylül 2019'da yayınlandı.[4][5] 22 Ekim 2018'de Disenchantment, 20 bölümlük ikinci sezon için yenilendi.[6] İkinci sezonun ilk yarısı 15 Ocak 2021'de yayınlandı.[7]

Not listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c Credited as co-executive producer.
  2. ^ Credited as supervising producer.
  3. ^ a b c Credited as co-producer.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Weinstein, Josh [@Joshstrangehill] (3 Eylül 2018). "Bean's full name is Princess Tiabeanie Mariabeanie de la Rochambeau Grunkwitz, not "Drunkowitz" - she just called herself that while drunk. Grunkwitz is Zøg's family name from the House of Grunkwitz (like House of Windsor or House of Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg)" (Tweet). Erişim tarihi: 4 Eylül 2018Twitter vasıtasıyla. 
  2. ^ "Disenchantment just confirmed Bean is queer in groundbreaking episode". Digital Spy (İngilizce). 21 Ocak 2021. 21 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ocak 2021. 
  3. ^ "Disenchantment season 2: Everything you need to know". Digital Spy. 11 Eylül 2018. 14 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ "Abbi Jacobson to Lead Voice Cast for Netflix's Animated Matt Groening Comedy". The Hollywood Reporter (İngilizce). 25 Temmuz 2017. 25 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Temmuz 2017. 
  5. ^ "'Disenchantment' Part Two Gets Premiere Date On Netflix". Deadline Hollywood. 16 Mayıs 2019. 16 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Mayıs 2019. 
  6. ^ "Disenchantment Renewed for Season 2 at Netflix, Returning in 2019". TVLine. 22 Ekim 2018. 22 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ekim 2018. 
  7. ^ "Disenchantment: Part 3 Trailer and Release Date Revealed (EXCLUSIVE)". IGN. 16 Aralık 2020. 15 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2020. 
Kaynak hatası: <references> üzerinde tanımlanan "indiewire" adındaki <ref> etiketi önceki metinde kullanılmıyor. (Bkz: Kaynak gösterme)