Dinofroz

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dinofroz
FormatÇizgi dizi
TürMacera, Fantezi
Proje tasarımcısıOrlando Corrati
Ülkeİtalya
Sezon sayısı2
Bölüm sayısı52
Yapım
Gösterim süresi26 dakika
Yayın bilgileri
KanalK2
Yayın tarihi10 Eylül 2012 – 1 Aralık 2015

Dinofroz, Mondo TV stüdyoları tarafından yapılan Gormiti,DinoSquad ve Chaotic benzeri kahramanların farklı bir boyutta güçlü bir yaratığa dönüşmesini ve kötülere karşı mücadelesini anlatan çizgi dizidir. İtalya'da K2 kanalında başlayan dizi Türkiye'de ise Eylül 2014'ten itibaren Kidz TV'de yayınlanmaktadır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Tom 12 yaşlarında bir çocuktur. Babası arkeolojik bir çalışmada ejderhaların varlığına dair çeşitli şeyler bulur. Günün birinde ortadan kaybolan adam arkasında büyük bir gizem bırakmıştır. Bu gizemin peşinde onu araştırma yapması için yollayan bilim adamları ve oğlu Tom koşmaktadır.

Bu gizem peşinde koşan Tom, babasının ofisinde bir oyun bulur. Arkadaşlarını çağıran Tom ilk zarın atılmasıyla onlarla birlikte kendini tarih öncesi bir devirde buluverir. Burada yalnız olmadıklarını gören gençler kendilerini dünya'yı ele geçirmeye çalışan ejderhalara karşı mücadele verirken bulurlar. Bu mücadeleyi, onları dinozora dönüştüren ve çeşitli güçler veren Rockfroz adlı sihirli bir taşın yardımıyla gerçekleştirirler. Bir süre sonra bu savaşın onların kaderinin olduğunu öğrenir ve geleceği kurtarmak için geçmişte mücadele etmeye başlarlar.