Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Did You Know That There's A Tunnel Under Ocean Boulevard?
Lana Del Rey stüdyo albümü
Yayımlanma24 Mart 2023
Süre77:43
Did You Know That There's A Tunnel Under Ocean Boulevard? albümünden çıkan single'lar
  1. "Did You Know That There's A Tunnel Under Ocean Boulevard?"
    Yayımlanma: 7 Aralık 2022
  2. "A&W"
    Yayımlanma: 14 Şubat 2023
  3. "The Grants"
    Yayımlanma: 14 Mart 2023
  4. "Candy Necklace"
    Yayımlanma: 24 Mart 2023

Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd, Lana Del Rey'in 24 Mart 2023 tarihinde, Interscope ve Polydor Records albüm şirketleri tarafından yayınlanan dokuzuncu stüdyo albümüdür.Lana Del Rey bu albümde Judah Smith, SYML, Father John Misty, Bleachers, Tommy Genesis gibi isimlerle birlikte çalışmıştır.

Albüm bir "alternatif pop" albümüdür. Albüm üzerinde çalışmalara Lana Del Rey'in sekizinci stüdyo albümü olan “Blue Banisters“ albümü çıktıktan hemen sonra başlanmıştır. Albümde ilk olarak “Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd“ isimli single yayınlanmıştır ve bu şarkı hayranları üzerinde yeni albüm çıkacak heyecanını uyandırmıştır. İkinci single olarak“A&W“ yayınlanmıştır ve bu şarkıda “Jimmy, Jimmy, cocoa puff, Jimmy, Jimmy ride“ sözleri sosyal medyada çok popüler olmuştur ve Spotify'da bu şarkı Lana Del Rey'in en popüler şarkılarında 2. sıraya ulaşmıştır. Albüm, yayınlandıktan sonra iTunes Türkiye listesine birinci sıradan başlamıştır.A&W'den sonra sonra ise 3.single olarak “The Grants“ yayınlanmıştır. Bu şarkıda Lana Del Rey ailesinden bahsetmektedir. 4.single Candy Necklace ise 24 Mart 2023 tarihinde yayınlanmıştır.Ayrıca Del Rey, albüm yayınladıktan sonra 19 Mayıs 2023 tarihinde “Say Yes To Heaven“ şarkısını 2023 versiyonu olarak,albümden ayrı olarak resmi olarak yayınlamıştır.Aynı zamanda bu albüm Lana Del Rey'in yapmış olduğu en uzun süreli albümdür.

Albüm Yayınlandıktan Sonra[değiştir | kaynağı değiştir]

Albüm yayınlandıktan sonra birçok hayran tarafından beğenilmiştir. İlk single'dan sonra, ikinci olarak Youtube'da “A&W“ yayınlanmıştır Ve bu şarkıda “Jimmy, Jimmy, cocoa puff, Jimmy, Jimmy ride“ Sosyal medyada çok popüler olmuştur ve Spotify'da bu şarkı Lana Del Rey'in en popüler şarkılarında 2. sıraya ulaşmıştır.Albüm yayınlandıktan sonra iTunes Türkiye listesine birinci sıradan başlamıştır.Taylor swiftThe Eras Tour“ kapsamında konserinde Lana Del Rey'in yeni albümüne destek için hayranlarına seslenmiştir.Lana Del Rey, albümün yeni yayınlandığı zamanda Taylor swift'e imzalı ve ona özel sözlerle yeni albümünün plakını ve kendi markası kapsamında üretilen ceketini hediye etmiştir. Buna karşılık Taylor swift, Lana Del Rey'in hediye ettiklerini sosyal medyada paylaşıp teşekkür etmiştir.

“Candy Necklace“ Yeni Klip[değiştir | kaynağı değiştir]

Candy Necklace “Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd“ Albümünün 6.şarkısıdır ve Del Rey bu şarkıda Jon Batiste ile düet yapmıştır.Lana Del Rey “Candy Necklace“ şarkısına yeni bir klip çekeceğini Youtube hesabında “Lana Del Rey - Candy Necklace (feat. Jon Batiste) [Official Visualizer]“ videosunu paylaşarak açıkça belirtmiştir. Ayrıca İnstagram hesabında klibin Marilyn Monroe temalı olacağına dair fotoğraflar paylaşmıştır.Video klibi "10 Mayıs 2023" tarihinde yayınlanmıştır. [1] Siyah beyaz renkli klip, 10 dakika 57 saniye uzunluğundadır.

Şarkı 5:14 saniyedir ve Lana Del Rey'in sesi bu şarkıda piyano eşliğinde yumuşak, sakinleştirici bir ton almıştır.

Albüm müzik türleri ve Feat isimleri[değiştir | kaynağı değiştir]

"Did You Know There's A Tunnel Under Ocean Blvd?", "psychedelic americana" olarak tanımlanan on altı parçalık bir set albümdür ve bir alternatif pop albümüdür.

Lana Del Rey; Judah Smith, SYML, Father John Misty, Bleachers, Tommy Genesis“ gibi isimlerle birlikte çalışmışlardır.

Çalma listesi[değiştir | kaynağı değiştir]

No. Başlık Süre
1. "The Grants"   4:55
2. "Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd"   4:45
3. "Sweet"   3:36
4. "A&W"   7:13
5. "Judah Smith Interlude"   4:36
6. "Candy Necklace"   5:14
7. "Jon Batiste Interlude"   3:33
8. "Kintsugi"   6:18
9. "Fingertips"   5:48
10. "Paris, Texas"   3:26
11. "Grandfather please stand on the shoulders of my father while he's deep-sea fishing"   4:00
12. "Let The Light In (featuring Fahter John Misty)"   4:38
13. "Margaret (featuring Bleachers)"   5:39
14. "Fishtail"   4:02
15. "Pepers (featuring Tommy Genesis)"   4:08
16. "Taco Truck × VB"   5:53
Toplam süre:
77:43