İçeriğe atla

Dexter: New Blood

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dexter: New Blood, Dexter serisinin devamı olan Amerikan suç, drama ve gizem mini serisidir. Showtime için orijinal serinin yaratıcısı Clyde Phillips tarafından geliştirildi ve Marcos Siega tarafından yönetildi.[1] Şovda, orijinal serideki Michael C. Hall, Dexter Morgan karakterine hayat verirken Jennifer Carpenter ise Debra Morgan karakterini canlandırıyor. Hikâye, 2013 yılında yayınlanan orijinal dizi finalinden (Remember the Monsters?) on yıl sonrasında geçiyor. İlk gösterimi 7 kasım 2021 tarihinde Showtime'da yapıldı.[2]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kendini "ölü" olarak gösterdikten sonra Jim Lindsay adı altında kimliğini gizlemeyi başaran Dexter Morgan, kurgusal küçük bir kasaba olan Iron Lake, New York'a taşınır. Burada, kasabanın polis şefi Angela Bishop ile ilişkisi olan ve bir silah mağazasında tezgahtarlık yaparak geçimini sağlayan sıradan bir insan olarak yaşamaya devam eder ve öldürme içgüdülerini bastırır. Ancak, oğlunun kendisini bulması ve bir takım olayların yaşanması, bazı eski iç güdüleri tekrar canlanmasına neden olacaktır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Detay
Micheal C. Hall Dexter Morgan / Jim Lindsay Sahte ismi "Jim Landsay"
Jack Alcott Harrison Morgan Dexter'ın Oğlu
Julia Jones Angela Bishop Polis Şefi, Dexter'ın Sevgilisi
Clancy Brown Kurt Caldwell
Jennifer Carpenter Debra Morgan Sadece Dexter'ın Zihninde

Konuk Yıldızlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Detay
David Zayas Angel Batista
John Lithgow Arthur Mitchell / Trinity Killer Flashback

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Porter, Rick. "Dexter' Revival Unveils First Trailer". The Hollywood Reporter. 28 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: Aralık 26, 2021. 
  2. ^ Cordero, Rosy; Cordero, Rosy (25 Temmuz 2021). "Showtime Sets 'Dexter' Limited Series Premiere Date At Comic-Con@Home". Deadline (İngilizce). 2 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Aralık 2021.