Dead Island 2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dead Island 2
GeliştiriciDambuster Studios[a]
YayımcıDeep Silver Vienna Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Yönetmen
  • David Stenton
  • James Worrall
TasarımcıAdam Duckett
SanatçıAdam Olsson
SenaristAyesha Khan
BesteciRyan Williams
SeriDead Island
MotorUnreal Engine 4[1]
Platformlar
Çıkış21 Nisan 2023
TürAksiyon rol yapma
ModlarTek oyunculu, çok oyunculu

Dead Island 2 Dambuster Studios tarafından geliştirilen ve Deep Silver tarafından yayınlanan 2023 aksiyon rol yapma oyunu. Dead Island 2011 video oyununun devamı ve Dead Island' serisinin üçüncü büyük bölümüdür. Dead Island ve Dead Island: Riptide oyunlarındaki olaylardan yaklaşık 15 yıl sonra geçen Dead Island 2, bir zombi salgını nedeniyle karantinaya alınan Los Angeles şehrinde geçmesiyle öncekilerden ayrılır. Oyun 21 Nisan 2023 tarihinde PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One ve Xbox Series X/S için piyasaya sürüldü.

2014 yılında duyurulan Dead Island 2 sekiz yıldan uzun bir süre geliştirme cehenneminde[2] üzerinde çalışan stüdyolardaki çoklu değişiklikler nedeniyle. Yager Development ilk olarak 2012 yılında oyunu geliştirmek için işe alındı, ancak 2015 yılında projeden çıkarıldı ve ertesi yıl Sumo Digital ile değiştirildi. Sumo Digital daha sonra görevden alındı ve Deep Silver'ın iç stüdyosu olan Dambuster 2019'da görevi devraldı.[3] Dead Island 2 eleştirmenlerden genel olarak olumlu yorumlar aldı ve Mayıs 2023'e kadar 2 milyondan fazla sattı.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Selefi gibi, birinci şahıs bakış açısı ile oynanan bir aksiyon rol yapma oyunu'dur. Dead Island 2 bir zombi kıyametinin ortasında Los Angeles'ta geçer. Oyunun başında, oyuncular avcı olarak adlandırılan oyuncu avatarları olarak altı oynanabilir karakterden birini seçmek zorundadır. Her birinin kendine özgü becerileri ve yetenekleri vardır.[4] Ayrıca iki savunma yeteneğinden birini seçmek zorundadırlar, ya düşman saldırılarını engellemeyi ya da onlardan kaçmayı öğrenirler.[5] Oyunun dünyası 10 farklı bölgeye ayrılmıştır. Oyuncu her bölgeyi açık dünya özgürce keşfedebilirken, Bölge Çıkışları aracılığıyla farklı bölgeler arasında seyahat etmelidir. Oyuncu oyunda ilerledikçe, farklı yerlere hızlı bir şekilde seyahat etmelerini sağlayan hızlı seyahat noktalarının kilidini de açacaktır.[6]

Oyuncular hem menzilli hem de yakın dövüş silahları alabilirler. Her silah, temel efektler ekleyen modlar ve oyuncunun statüsünü değiştirebilen perkler ile daha da özelleştirilebilir.[7] Oyunda "FLESH" adında, açılımı "Fully Locational Evisceration System for Humanoids" olan bir sistem bulunmaktadır. Bu bir prosedürel olarak oluşturulmuş Zombiler üzerinde silaha uygun yaralar oluşturabilen parçalama sistemi, oyuncuların zombilerin derilerini, kemiklerini ve iç organlarını kırmalarına olanak tanır.[8] Silahlar farklı nadirliklere ayrılmıştır, Nadir ve Üstün silahlar genellikle daha güçlüdür.[9] Buna ek olarak, oyuncular çevreyi kendi avantajlarına kullanabilirler. Örneğin, bir elektrik silahı bir su birikintisine atılabilir ve üzerinde duran tüm düşmanları elektrikle çarpabilir.[10] Silahlar yavaş yavaş bozulur ve sonunda kırılır, ancak oyuncular onları oyunun dünyasında bulunan tezgahlarda tamir edebilirler.[11]

Serinin önceki oyunlarının aksine, Dead Island 2 bir yetenek ağacına sahip değildir. Bunun yerine, oyuncuların karakterlerinin güçlü ve zayıf yönlerini değiştirmelerine olanak tanıyan bir deste oluşturma sistemi kullanıyor. Beceri Destesi kartları dört farklı kategoride sıralıyor: Yetenekler, Hayatta Kalan, Avcı ve Numen. Yetenek kartları oyuncular için yeni aktif yeteneklerin kilidini açar, bunlardan bazıları oyuncuların kısa bir süre için düşmanlara yıkıcı saldırılar yapmasına izin veren Öfke modu sırasında kullanılabilir; Hayatta kalma kartları oyuncunun sağlığını ve dayanıklılığını artırır; Avcı kartları oyunculara savaş yeteneklerini geliştiren pasif avantajlar verir; Numen kartları büyük bir hasar çıktısına sahip özel yeteneklerin kilidini açar. Oyuncular ayrıca "Autophage" kartlarını da kuşanabilirler. Bu kartlar oyuncuya avantajlar sağlarken, aynı zamanda onları zayıflatarak daha zayıf hale getirir. Kartlar görevleri tamamlayarak, seviye atlayarak ve özel düşmanları öldürerek kazanılabilir.[12]

Hikayenin konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

"Dead Island" olaylarından yaklaşık 14 yıl sonra,[13] ABD ordusu, yeni ve daha güçlü bir zombi salgını nedeniyle Los Angeles'ı tam bir karantina kısıtlı bölgesi altına almak zorunda kalır.

Los Angeles karantinaya alınırken, altı kişi ("Avcılar" olarak adlandırılır) şehirden son tahliye uçuşlarından birine biner: dolandırıcı Bruno, tamirci Carla, perakende çalışanı Dani, itfaiyeci temalı striptizci Ryan, atlet Amy ve dublör Jacob.

Karışıklık sırasında uçakta virüslü bir kişi bulunur ve ordu uçağı vurarak düşürür. Avcılar kazadan kıl payı kurtulur ancak hayatta kalan diğer bazı kişilere yardım etmeye çalışırken ısırılırlar. Kazadan kurtulanlardan biri olan aktris Emma Jaunt'un evine gitmeyi başarırlar ve enfeksiyon kapmış olmalarına rağmen isteksizce onlara ev sahipliği yapar. Emma'nın eski erkek arkadaşı Sam B, Emma'yı şehirden çıkarma niyetiyle malikaneye gelir ve enfeksiyona karşı bağışıklığı olduğunu ortaya çıkarınca, Avcılar kendilerinin de bağışıklığı olduğunu fark eder. Avcılar hâlâ şehirden kaçmaya niyetliyken, en yakın tahliye merkezi olan Halperin Oteli'ne giderler ancak burayı da enfeksiyonlularla istila edilmiş bulurlar. Bir telsiz bulurlar ve CDC doktoru Dr. Reuben Reed'le irtibata geçerler; Reed, bağışıklıklarını kullanarak bir tedavi sentezlemek üzere Santa Monica'daki güvenli sığınağına gelmelerini ister. Sam, avcıları Reed'e güvenmemeleri konusunda uyarır.

Santa Monica'ya ulaşmak için kanalizasyondan geçen Avcılar, ordunun kanalizasyona attığı zombi cesetlerinin birleşerek şehrin altına yayılan devasa, tümör benzeri bir büyümeye dönüştüğünü keşfeder. Lola Konradt liderliğindeki bir başka hayatta kalan grup tarafından durdurulurlar; Konradt, Avcıları zombilerle dolu bir çukura düşürerek geçici olarak içlerindeki hayvani öfkeyi tetikler ve bu öfkeyi tüm zombileri öldürmek için kullanırlar. Avcılar, Reed'in Serling Otel'deki sığınağına ulaşmayı başarır ve burada Reed onlara, bağışıklıklarını kanıtlamadıkları sürece ordunun onları çıkarmayacağını, bunun da Reed'in CDC merkezindeki test ekipmanını kullanmak anlamına geldiğini bildirir. Avcılar ekipmanı kurtarır ve Reed ile Konradt'ın tanıdık olduklarını keşfetmek için geri dönerler. Avcılar daha sonra, CDC tarafından paylaşılan gizemli şifreli verileri araştıran bir hacker ekibiyle birlikte çalışan Reed'in kayıp kızı Tisha'yı bulmaya gönderilir. Tisha, CDC'yi araştırması için kendisine daha fazla zaman vermeleri karşılığında Avcılara Konradt'la doğrudan iletişime geçmenin bir yolunu verir.

Konradt, Avcılar'a Reed'in diğer bağışık denekleri gönderdiği gizli bir laboratuvar hakkında bilgi verir. Enfekte olmuş bir denekle savaşırken, Avcılar vahşi içgüdülerine yenik düşer ve görünüşe göre onları öldüren Tisha'ya saldırır, ancak Konradt tarafından yeniden canlandırılırlar. Kendisinin, takipçilerinin ve Avcıların "Numen" adı verilen yeni bir insan türü olduğunu, zihinlerini korurken Otofaj adı verilen enfeksiyonu özümseyebildiklerini, artan güç, hız veya öfke nöbetine girme yeteneği gibi olağanüstü yetenekler kazandıklarını ve diğer Numenlerle telepatik bir kovan zihni oluşturduklarını açıklar. Ayrılmadan önce, Avcıları Reed'in aslında bir tedavi aramadığı konusunda uyarır. Avcılar Reed'le yüzleşmek için Serling Oteli'ne geri döndüklerinde, onun Tisha'yla birlikte Hollywood Bulvarı'ndaki bir laboratuvara kaçtığını ve şehir genelindeki Otofaj salgınından sorumlu olduğunu öğrenirler.

Kendilerine sürekli yalan söylenmesine öfkelenen avcılar Emma, Sam ve helikopter pilotu Patton'ı bir araya getirerek Reed'in helikopterini çalıp şehri terk etmek niyetindedir. Hollywood Bulvarı'na ulaştıklarında Sam Otofaj'a yenik düşmeye başlar ve bağışıklığı zayıflar. Avcılar yola devam eder ve Numen'leri filtrelemek için Otofaj'ı şehre saldığını itiraf eden Reed'le yüzleşir ve Otofaj'ın bir veba olmadığını, insan genomuna bağlı bir "saat" olduğunu, önceden belirlenmiş bir zamanda hepsini yok etmek ve zombiye dönüştürmek üzere kodlandığını, ancak aynı zamanda her milyon İnsandan 1'ini Numen'e dönüştürdüğünü açıklar. Otofajın anomalileri ya da "kuklaları" olarak gördüğü Numenler ve onların "tanrı kanı", onu etkisiz hale getirmek için bir yöntem bulmasının tek yoluydu, bu yüzden günlüklerine göre, salgını ve Numenleri yaratmak için sıfır saat durumunu daha küçük ölçekte taklit etmek için orijinal Pathogen HK'nin bir retro-virüs taşıyıcısını kullandı. Avcılara tek bir doz Otofaj tedavisi verir ve Tisha'nın da bu tedaviyi vücudunda taşıdığını, çünkü hayatının geri kalanında tedaviyi almak için doğumdan önce ona gizlice Numen kanı enjekte ettiğini açıklar. Reed Otofaj'a yenik düşer ve Tisha kaçarken Avcıları onu öldürmeye zorlar.

Avcılar Sam, Emma ve Patton'ın yanına döner ve birincisine tedaviyi uygulayarak hayatını kurtarır. Avcılar, Tisha'yı bulmak ve şehirde mahsur kalan diğer hayatta kalanlara yardım etmek için geride kalmaya karar verir. Emma, Sam ve Patton Los Angeles'tan kaçarken, Konradt ve takipçileri başka bir zombi sürüsüyle savaşan Avcıları izler.

Gelişim[değiştir | kaynağı değiştir]

Techland başlangıçta Dead Island 2yi geliştirecekti, ancak bunun yerine Warner Bros. Interactive Entertainment ile Dying Light üzerinde çalışmaya karar verdi.[14] Deep Silver, Yager Development 2012'nin 3. çeyreğinde Deep Silver'a başarılı bir sunum yapana kadar bir geliştirici arayışına girdi.[15] Yager, oyunun geliştirilmesi için Yager Productions GmbH adında yeni bir bölüm kurdu.[16] Sony'nin E3 2014 medya brifinginde duyurulduğu gibi, Dead Island 2 öncekilerden daha canlı olacaktı.[17] Oyunun başlangıçta 2015'in 2. çeyreğinde çıkması planlanıyordu.[18]

Gamescom]] 2014'te, Deep Silver oyunun erken bir versiyonuna ait oynanış görüntülerini göstermiştir. Sunulan içeriğe göre oyun Kaliforniya'da geçecekti ve Santa Monica Pier ve Hollywood gibi simge yapıların yanı sıra San Francisco'daki birçok yeri de içerecekti. Ayrıca, Deep Silver oyunun dört oynanabilir karakter içereceğini belirtmiştir,[14] ancak Gamescom Demosunda sadece iki karakter gösterilmiştir. Başlangıçta sekiz oyunculu işbirliğine dayalı çok oyunculu olması planlanmıştı.[19]

Temmuz 2015'te Deep Silver, Yager'in bırakıldığını ve geliştirmenin adı açıklanmayan başka bir geliştiriciye devredileceğini duyurdu.[20] Yager Development'ın genel müdürü Timo Ullmann, daha sonra şirketin projeden ayrılmasının "Yager ve Deep Silver'ın projeye ilişkin vizyonlarının uyuşmaması" nedeniyle gerçekleştiğini belirtti.[21] Yager Productions Temmuz 2015'te iflas başvurusunda bulundu.[22]

Mart 2016'da, İngiltere merkezli stüdyo Sumo Digital geliştirmeyi devraldığını duyurdu.[23] Ağustos 2017'de Deep Silver oyunun hâlâ geliştirilmekte olduğunu yineledi ve Temmuz 2018'de benzer bir açıklama daha yaptı.[24][25] Ağustos 2019'da THQ Nordic, oyunun geliştirilmesinin Deep Silver'ın bir iç stüdyosu olan Dambuster Studios'a geçtiğini duyurdu.[26]

Halen geliştirilmekte olan oyunun 2015'ten kalma oynanabilir bir sürümü Haziran 2020'de sızdırıldı.[27]

Oyun Gamescom 2022'de gösterildi ve burada 3 Şubat 2023 çıkış tarihi duyuruldu. Kasım 2022'de, ek geliştirme süresi tanımak için oyunun 28 Nisan 2023'e erteleneceği duyuruldu.[28] Şubat 2023'te çıkış tarihi bir hafta öne çekilerek 21 Nisan 2023'e alındı.[29] Almanca sürüm sansürlenmiştir. Oyuncu düşen düşmanları daha fazla sakatlayamaz.[30]

Pazarlama[değiştir | kaynağı değiştir]

Dead Island 2nin lansmanına denk gelecek şekilde, İrlandalı içki fabrikası Echlinville ile işbirliği içinde Avrupa'da oyun için bir viski piyasaya sürüldü.[31]

Tepki[değiştir | kaynağı değiştir]

İnceleme toplayıcı Metacritic'e göre, "Dead Island 2" PC ve Xbox Series X/S sürümleri için "genel olarak olumlu" yorumlar alırken, PlayStation 5 sürümü eleştirmenlerden "karışık veya ortalama yorumlar" aldı.[32][33][34]

Satış[değiştir | kaynağı değiştir]

"Dead Island 2" piyasaya sürüldükten sonraki 3 gün içinde 1 milyon adet sattı.[53] Mayıs 2023 itibarıyla oyun 2 milyondan fazla satıldı.[54]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Development duties originally handled by Yager Development (2012–2016) and Sumo Digital (2016–2019).

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Lemne, Bengt (21 Ağustos 2014). "How Dead Island 2 pushed Unreal Engine 4 beyond its early limits". Game Reactor. 26 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2022. 
  2. ^ Wood, Austin (24 Nisan 2023). "Geliştirme cehenneminde geçen 8 yılın ardından Dead Island 2 ilk hafta sonunda 1 milyon kopya sattı". Yahoo. |arşiv-url= kullanmak için |arşiv-tarihi= gerekiyor (yardım) tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2023.  Bilinmeyen parametre |arşiv tarihi= görmezden gelindi (yardım)
  3. ^ O'Connor, James (20 Mayıs 2020). "New Saints Row And Dead Island 2 Are Not Planned Until After March 2021". GameSpot. 19 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Mayıs 2021. 
  4. ^ Ross, Danielle (28 Nisan 2023). "Best Dead Island 2 characters guide - pick the top slayer". PCGamesN. 11 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2023. 
  5. ^ Trans, Edmond (26 Nisan 2023). "Dead Island 2 Guide - 8 Essential Tips To Help You Survive". GamesHub. 11 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2023. 
  6. ^ Wilson, Iain (26 Nisan 2023). "Is Dead Island 2 open world?". GamesRadar. 11 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2023. 
  7. ^ Hurley, Leon (28 Nisan 2023). "Dead Island 2 weapons, legendary and unique variants explained". GamesRadar. 20 Temmuz 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2023. 
  8. ^ Wolens, Joshua (2 Şubat 2023). "Dead Island 2 devs detail its gruesome procedural violence-modelling tech". PC Gamer. 7 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2023. 
  9. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; GameHub2 isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  10. ^ Aitken, Lauren (21 Nisan 2023). "Dead Island 2: 10 tips for getting starting in Hell-A". PC Gamer. 7 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2023. 
  11. ^ LeBlanc, Wesley (9 Ocak 2023). "Weapon Durability In Dead Island 2 Is A Useful 'Instrument' For Dambuster Studios". Game Informer. 11 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2023. 
  12. ^ Raynor, Kelsy (21 Nisan 2023). "Best cards in Dead Island 2's Skill Deck and how to use them". VG 247. 11 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2023. 
  13. ^ 86 Rapid-Fire Questions About Dead Island 2. Game Informer. 25 Ocak 2023. 13 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2023YouTube vasıtasıyla. 
  14. ^ a b Kollar, Phil (2014). "Dead Island 2 - Yeni geliştirici Yager, 'dünyanın en küçük MMO'su' dediği şeyi ortaya çıkarıyor". Polygon. 19 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2014. 
  15. ^ Yin-Poole, Wesley (1 Temmuz 2014). "California Dreamin': Dead Island 2 katliamı kucaklıyor". Eurogamer. Gamer Network. 6 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2014. 
  16. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; eg 2020 leak isimli refler için metin sağlanmadı (Bkz: Kaynak gösterme)
  17. ^ "Dead Island 2- Official E3 Announce Trailer | PS4". YouTube. 19 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2015. 
  18. ^ Good, Owen (9 Haziran 2014). "Dead Island 2 announced, planned for Spring 2015". Polygon. Vox Media. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Temmuz 2014. 
  19. ^ Purchese, Robert (12 Haziran 2014). "Dead Island 2'de 8 oyunculu çok oyunculu seçenek var". Eurogamer. 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2015. 
  20. ^ Futter, Mike (14 Temmuz 2015). "Deep Silver Drops Yager As Developer Of Dead Island 2". Game Informer. 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2015. 
  21. ^ Matulef, Jeffery (15 Temmuz 2015). "Dead Island 2 artık Yager tarafından yapılmıyor". Eurogamer. 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Temmuz 2015. 
  22. ^ Hurley, Leon (29 Temmuz 2015). "Yager's fine. Sadece Dead Island 2 kısmı kapandı". GamesRadar+. 11 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Temmuz 2015. 
  23. ^ Calvin, Alex (10 Mart 2016). "Sumo Digital takes over Dead Island 2 development". MCV/Develop. 11 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Mart 2016. 
  24. ^ Yin-Poole, Wesley (8 Mayıs 2017). net/articles/2017-05-08-dead-island-2-is-still-alive-deep-silver-insists "Dead Island 2 is still alive, Deep Silver insists" |url= değerini kontrol edin (yardım). Eurogamer. 5 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2018. 
  25. ^ Prescott, Shaun (July 6, 2018). pcgamer.com/dead-is-2-is-still-coming-says-official-twitter-account/ "Dead Island 2 is still coming, says official Twitter account" |url= değerini kontrol edin (yardım). PC Gamer. July 6, 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: July 6, 2018. 
  26. ^ Romano, Sal (14 Ağustos 2019). "Deep Silver Dambuster Studios takes over Dead Island 2 development". Gematsu (İngilizce). 14 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ağustos 2019. 
  27. ^ Yin-Poole, Wesley (6 Haziran 2020). "People are playing a five-year-old build of Dead Island 2". Eurogamer. 6 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2020. 
  28. ^ Romano, Sal (17 Kasım 2022). com/2022/11/dead-island-2-delayed-to-april-28-2023 "Dead Island 2 delayed to April 28, 2023" |url= değerini kontrol edin (yardım). Gematsu. 17 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Kasım 2022. 
  29. ^ Yang, George (14 Şubat 2023). "Dead Island 2 Release Date Moved Forward by One Week". IGN. 13 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Şubat 2023. 
  30. ^ Elsner, Philipp; Aschenbrenner, Vali (17 Nisan 2023). "Dead Island 2: Release mit USK-Freigabe in Deutschland, aber nicht uncut". GameStar (Almanca). Webedia. 17 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2023. 
  31. ^ "Dead Island Whisky erscheint am 21. April als Limited Edition zum Videospiel" 29 Mart 2023 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., CaptainScotch.de, 29 Mart 2023. Erişim tarihi: 29 Mart 2023.
  32. ^ a b "Dead Island 2 for PC Reviews". Metacritic. 25 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  33. ^ a b "Dead Island 2 for PlayStation 5 Reviews". Metacritic. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  34. ^ a b "Dead Island 2 for Xbox Series X Reviews". Metacritic. 16 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  35. ^ Moyse, Chris (18 Nisan 2023). "Review: Dead Island 2". Destructoid. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  36. ^ Colantonio, Giovanni (18 Nisan 2023). "Dead Island 2 review: gory zombie sequel is all blood, no brains". Digital Trends. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  37. ^ Bloodworth, Daniel (19 Nisan 2023). "Review: Dead Island 2". Easy Allies. 2 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2023. 
  38. ^ LeBlanc, Wesley (18 Nisan 2023). "Dead Island 2 Review - A Good Weekend Getaway To LA". Game Informer. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  39. ^ Delaney, Mark (18 Nisan 2023). "Dead Island 2 Review - Eat The Rich". GameSpot. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  40. ^ Hurley, Leon (18 Nisan 2023). "Dead Island 2 review: "a one note thrill, but it's a note that absolutely sings"". GamesRadar+. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  41. ^ Shive, Chris (18 Nisan 2023). "Review: Dead Island 2". Hardcore Gamer. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  42. ^ Northup, Travis (18 Nisan 2023). "Dead Island 2 Review". IGN. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  43. ^ McCarter, Reid (18 Nisan 2023). "'Dead Island 2' review: a shambling zombie game in need of sharper bite". NME. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  44. ^ Parker, Lewis (18 Nisan 2023). "Dead Island 2 review". PC Gamer. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  45. ^ Rose, Danielle (18 Nisan 2023). "Dead Island 2 review – a slow bleed, but worth the pain". PCGamesN. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  46. ^ Bayne, Aaron (18 Nisan 2023). "Dead Island 2 Review (PS5)". Push Square. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  47. ^ White, Lucas (18 Nisan 2023). "Dead Island 2 review: Precedent Evil". Shacknews. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  48. ^ Stuart, Keith (19 Nisan 2023). "Dead Island 2 review – rollicking zombie hack-n-slasher has missed its moment". The Guardian. 19 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2023. 
  49. ^ Silver, Dan (18 Nisan 2023). "Dead Island 2 review: much-delayed zombie slasher sequel is a gonzo, gore-soaked gaming guilty pleasure". The Daily Telegraph. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  50. ^ Middler, Jordan (18 Nisan 2023). "Review: Dead Island 2 is a sickeningly gruesome joy". Video Games Chronicle. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  51. ^ Raynor, Kelsey (18 Nisan 2023). "Dead Island 2 review: a HELL-A zany take on the co-op zombie shooter". VG247. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  52. ^ James, Ford (18 Nisan 2023). "Dead Island 2 review – Hollywood undead". VideoGamer.com. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
  53. ^ "Dead Island 2 piyasaya sürüldüğü ilk hafta sonunda 1 milyon kopya sattı". Eurogamer.net (İngilizce). 24 Nisan 2023. 24 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2023. 
  54. ^ "Embracer Group, Ocak-Mart 2023, 4. Çeyrek Ara Raporunu yayınladı: NET SATIŞLAR %79 ARTARAK 9.356 MİLYON SEK OLDU". Embracer Group (İngilizce). 24 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Mayıs 2023.