Cristina Scabbia

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cristina Scabbia
Genel bilgiler
Doğum6 Haziran 1972 (51 yaşında)
Milano, İtalya
TarzlarGotik metal, alternatif metal
MesleklerMüzisyen, şarkı yazarı
ÇalgılarVokal
Etkin yıllar1992 - Günümüz
İlişkili hareketlerLacuna Coil, Apocalyptica, Megadeth

Cristina Adriana Chiara Scabbia (d. 6 Haziran 1972, Milano), gotik metal grubu olan Lacuna Coil'ın iki vokalistinden biridir.[1]

Scabbia vokale ilk olarak Lacuna Coil'in o zamanki vokalisti Andrea Ferro'nun arkasında başladı. Scabbia'nın parçaları grupta ilgi gördü ve grup üyeleri Scabbia ile bir demo kaydetmeyi planladılar ve bir kayıt şirketiyle anlaşma imzaladılar. Scabbia önce koro ile söylemeyi rica etti; fakat grup üyeleri ona ikili vokalin daha iyi olacağını söylediler ve onu da grubun sürekli bir üyesi olmaya davet ettiler. Scabbia, 2004'te İtalya'nın önemli şarkı sözü yazarlarından Franco Battiato ile I'm That adlı bir parçada düet yaptı ve 2005'te Battiato ile Milan'da bir konser verdi. Bu konserin Un soffio al cuore di natura elettrica adlı DVD'si yayınlanmıştır. İtalyan rock grubu Rezophonic ile Can You Hear Me adlı bir parça seslendirdi. Apocalyptica'nın son albümünde S.O.S Anything But Love adlı parçayı çok güzel bir şekilde seslendirdi. 2007 yılında piyasaya sürülen Megadeth'in United Abominations adlı albümündeki À Tout le Monde (Set Me Free) şarkısında vokal olarak gruba eşlik etmiştir. Stone Sour ve Slipknot'da gitaristlik yapan James Root ile düzeyli bir ilişkileri var.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sadie, Stanley (2021). The new Grove dictionary of music and musicians (5. bas.). New York: Grove. ISBN 978-0195170672.