Cristina Bicchieri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cristina Bicchieri
2011'de Bicchieri
Tam adıCristina Bicchieri
Doğumu1950
Milano, İtalya
MilliyetiİtalyanAmerikalı
Çağı20.-21. yy felsefesi
BölgesiBatı felsefesi
OkuluAnalitik
İlgi alanlarıSosyal bilimler felsefesi, Rasyonel seçim teorisi, Oyun teorisi

Cristina Bicchieri (1950 doğumlu) bir İtalyan-Amerikalı filozoftur. Pennsylvania Üniversitesi Felsefe ve Psikoloji Bölümlerinde S.J.P. Harvie Sosyal Düşünce ve Karşılaştırmalı Etik Profesörü, Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu'nda Hukuk Çalışmaları profesörü ve Davranışsal Karar Bilimleri Yüksek Lisans programı ve Felsefe, Politika ve Ekonomi direktörüdür.[1] Sosyal bilimler felsefesi, rasyonel seçim teorisi ve oyun teorisindeki problemler üzerinde çalışmıştır[1] Güncel çalışmaları sosyal normların doğası ve evrimi ile normların hangi koşullar altında izleneceğini test etmek için davranışsal deneylerin tasarımına odaklandı.[1] Davranışsal etik alanında önderdir. Pennsylvania Üniversitesi'nde Sosyal Normlar ve Davranış Dinamikleri Merkezi'nin direktörüdür.[2]

Kitapları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "Cristina Bicchieri". philosophy.sas.upenn.edu/. University of Pennsylvania. 3 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Kasım 2013. 
  2. ^ "Center for Social Norms & Behavioral Dynamics ⋆ Center for Social Norms and Behavioral Dynamics". Center for Social Norms and Behavioral Dynamics. 26 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2022. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]