Crazy Love

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Crazy Love
Tanıtım posteri
FormatTelevizyon dizisi
Türİntikam
Romantik komedi
GeliştirenMoon Jun-ha
SenaristKim Bo-gyeom
YönetmenKim Jung-hyun
BaşrolKim Jae-wook
Krystal Jung
Ha Jun
Im Won-hee
Bitiş müziği"I’m Crazy" - Jeon Woong, Lee Dae-hwi (AB6IX)
BesteciJung Seung-hyun
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı16
Yapım
Yönetici yapımcıKim Bo-yeon
Kim Shin-ah
Ahn Chang-hyun
Kim Sang-hwi
YapımcıKang Bo-young
Han Hee-yoon
Görüntü yönetmeniJung Jin-ho
Kim Young-kwang
Gösterim süresi70 dakika
Yapım şirketiArc Media
Slingshot Studios
Yayın bilgileri
KanalKBS2
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Yayın tarihi7 Mart 2022 (2022-03-07) - 26 Nisan 2022 (2022-04-26)
Dış bağlantılar

Crazy Love (Korece크레이지 러브, romanizeKeuleiji Leobeu) başrollerini Kim Jae-wook, Krystal Jung, Ha Jun ve Im Won-hee'nin paylaştığı 2022 Güney Kore yapımı bir televizyon dizisidir. KBS2'de 7 Mart - 26 Nisan 2022 tarihleri arasında her Pazartesi ve Salı saat 21:30'da (KST) 16 bölüm boyunca yayınlandı.[1] Başlangıçta, iQiYi'nin orijinallerinden biri olarak yayınlanması planlanan dizi, bunun yerine belirli bölgelerde Disney+'ta yayınlandı.[2][3]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Crazy Love, Güney Kore'nin en iyi matematik enstitüsü olan GOTOP'un CEO'su Noh Go-jin'in (Kim Jae-wook) bir araba kazasında kendini yaraladıktan sonra hafıza kaybı yaşıyormuş gibi davranması ve Go-jin'in içine kapanık ve sessiz sekreteri Lee Shin-ah'ın (Krystal Jung) aşk hikâyesini anlatıyor. Shin-ah daha sonra hafıza kaybı olduğunu bilerek Go-jin'in nişanlısı gibi davranır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

35 yaşında, Kore'nin en iyi eğitmeni. IQ'su 190 olan bir matematik dehası. Kore'nin en iyi matematik eğitmeni ve eğitim sektöründe 1. numara olan GOTOP Education'ın CEO'su. Lise mezunu olarak eğitim sektörüne girmiş ve sektörün zirvesine ulaşmış tüm zamanların efsanesidir. Endüstri trendlerine meraklı ve inanılmaz para kokusu alıyor. Ne pahasına olursa olsun para kazanabilecek eğitmenleri alacak, ancak para kazanamayan eğitmenler acımasızca çöpe atılacak. Her şeyi yargılamak için standardı paradır. Bir gece geç saatlerde, renksiz ve kokusuz hava kadar varlığı olmayan sekreteri aniden geldi ve ona her türlü hakaretleri savurdu ve yüzünde bir istifa mektubu attı. Düzgün bir şekilde, Go-jin onun peşinden koşar ve gizemli bir araba çarpar, bu da onun hafıza kaybı yaşamasına neden olur.
29 yaşında, Go-jin'in sekreteri. Çeşitli yüksek profilli çalışanlara rağmen, bir yıl boyunca birinci sınıf bir eğitmen olma hayaliyle dayandı ve eğitimde mucize bir sekreter olarak tanındı. Dünyada var olan her türlü hakareti savurmak ve şanssız bir insana istifa mektubu atmak zorunda hissediyor. Ancak onu kovalayan Go-jin bir kaza nedeniyle hafıza kaybı yaşayınca intikamı karışır ve suçlu olduğundan şüphelenilir.
33 yaşında, Noh Go-jin'in tek arkadaşı ve iş ortağı. GOTOP Education'ın başkan yardımcısı ve Noh Go-jin'in tek arkadaşı ve aile üyesidir. Noh Go-jin, GOTOP'un "parasını" temsil ediyorsa, Oh Se-gi de GOTOP'un "kişiliği", "görgü kuralları" ve "gururu"dur. Çalışanlarına kayıtsız kalan Go-jin'in aksine Se-gi, bir iş gezisinde onlara hediyeler alır ve bir yıldır Go-jin'in sekreteri olan Shin-ah'ya da bir sepet çiçek alır. Noh Go-jin'den çok farklı olan bu adam, herkese karşı nazik, herkese karşı adil ve yetkin bir yönetim uzmanıdır ve eğitmenler ve personel tarafından sonsuz güvenilmektedir.
49 yaşında, IlPoomEdu CEO'su. Özünde kötü bir adam değil, ama dayanılmaz derecede hafif ve kaba ve sadece önündeki kârı önemsiyor. Kısa bir süre önce, eğitim endüstrisindeki 1 numaralı pozisyonu GOTOP'a bırakmadan önce, IlPoomEdu sektördeki en güçlüydü.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

GOTOP ile ilgili kişiler[değiştir | kaynağı değiştir]

47 yaşında, GOTOP'ta Japonca öğretmeni. Dışarıdan güçlüymüş gibi davranıyor, ancak içeride, onu zorlayan rakip eğitmenler nedeniyle büyük bir endişe ve stres yaşıyor. Bu yüzden Go-jin'i övüyor ve iyi görünmeye çalışıyor. Ancak, pozisyonunu korumak zorunda kalmanın baskısı ve endişesi nedeniyle bir kaza geçirir.
38 yaşında, GOTOP'te sosyal bilimler öğretmeni. Sosyal bilimler dünyasının nihai kralı. Go-jin'in popülaritesinin şovdaki görünümlerinden kaynaklandığını düşünüyor. Güçlü bir rekabet duygusu hissediyor. Televizyonda görünmeyi arzuluyor ve Go-jin gibi bir yıldız olmaya çalışıyor.
32 yaşında, GOTOP'ta İngilizce öğretmeni. Muhteşem prenses tarzında dersler veriyor ve aslında bir prenses hastalığı var. Tereyağlı bir telaffuza sahip bir New Yorklu gibi geliyor, ancak hiç yurtdışına seyahat etmemiş kırsal bir bölgeden.
40 yaşında, GOTOP Araştırma ekibinde kıdemli direktör. Yüzeyde, Go-jin'i övüyor, ama aslında başka art niyetleri var. Go-jin'in sekreterleri ne zaman değişse, onlara yiyecek veya hediyeler alır ve onlardan Go-jin hakkında bilgi ister. Ancak reddeden tek sekreter Shin-ah'dır. O zamandan beri, kendi tarafında bir diken haline gelen Shin-ah'dan kurtulmak için işkence ediyor.
35 yaşında, Noh Go-jin'in üç eski sekreterinin en büyüğü. Noh Go-jin'in boktan kişiliği nedeniyle üç ay dayanamadı ve Hugotop Eğitim Çalışma Kitabı'nın satış elemanı oldu. Şirketten ayrıldıktan sonra kırgınlık ve öfke ile sancılı bir dönem geçirir ve Go-jin'den küçük de olsa intikam almak niyetiyle Eun-hee ve So-ra ile birlikte "Kahrolsun Noh Go-jin!" adlı bir intikam grubu kurar.
33 yaşında, Noh Go-jin'in üç eski sekreterinden ikincisi. Kız kardeşiyle birlikte bir sandviç dükkanı işletiyor. Noh Go-jin'in boktan kişiliği nedeniyle üç ay dayanamadı ve şirketten ayrıldı. Go-jin'in gözlerine kum atarak intikam almaya karar verir.
26 yaşında, Noh Go-jin'in üç eski sekreterinin en küçüğü. Noh Go-jin'in boktan kişiliği nedeniyle üç ay dayanamayarak şirketten ayrıldığından beri, yarı zamanlı çalışarak kamu hizmeti sınavına hazırlanıyor. Sekreter olarak çalışırken Noh Go-jin hakkında edindiği bilgilerle, Go-jin'den çocukça eziyet edecek kadar küçük ve ürkek bir şekilde intikam alıyor.
56 yaşında, bir temizlik çalışanı. GOTOP'ta olup biten tüm söylentileri biliyor. O, üç eski sekreterin bilgi çöpüdür. Karşılığında, her türlü şeyi bedavaya alıyorlar. Yüzeyde, sıkıldığını ve ev işleri yapmak için işe gittiğini söylüyor, bu da gururunu artırıyor, ancak gerçekte, hasta oğlunun ameliyatını ödemek için yoksulluk içinde yaşıyor.
55 yaşında, GOTOP'un güvenlik personeli. Konuşkan, çalışkan ve samimidir. Samimiyetinden yola çıkarak GOTOP'ta uzun süre güvenlik görevlisi olarak çalıştı. Ancak bir sırrı vardır.

Lee Shin-ah çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

29 yaşında, Shin-ah'nın ev arkadaşı. Shin-ah ile yaşayan ve tiyatro oyuncusu olan en iyi arkadaştır. Gündüzleri bir avukatın ofisinde yarı zamanlı ofis asistanı olarak çalışıyor ve her zaman seçmelere gidiyor ama nedense her oyuncu kadrosuna alındığında başarısız oluyor. Shin-ah'ın küçük kardeşi Su-ho ile gizli bir ilişkisi vardır.
25 yaşında, Shin-ah'nın şımarık küçük kardeşi. Okumakla ilgilenmiyor ve oyuncu olmak istiyor. Ancak ne babası ne de tek kız kardeşi onun hayallerini anlamıyor ve ona dünya hakkında hiçbir şey bilmeyen olgunlaşmamış bir çocuk gibi davranıyor. Onun hayallerini anlayan tek kişi olan Shin-ah'nın arkadaşı Ok-hee ile gizli bir ilişki içindedir, ancak Shin-ah'ın önünde kavga ederler ve onu aldatırlar.
60 yaşında, Shin-ah ve Su-ho'nun babası. Gangwon Eyaletinden samimi bir çiftçidir. Karısı erken vefat etti ve onu Shin-ah ve Su-ho'yu büyütmek için yalnız bıraktı. Sadece ilkokula gitti ve tüm hayatı boyunca çiftçilik yaptı, ancak sağlam bir yaşam felsefesi var. Küçük bir evi, bir toprağı olan ve çocuklarının üniversiteye gitmesine izin veren eğitimsiz ve cahil bir çiftçi olmasının nedeninin, buna sadakatle katlanması olduğuna inanıyor.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

33 yaşında, GOTOP'ta eski İngilizce eğitmeni. Bir zamanlar GOTOP Education'da en iyi İngilizce öğretmeniydi, ancak bir kumar olayı patlak verene ve sonunda Go-jin tarafından kovulana kadar yavaş yavaş sıralamadan düştü.
  • Seo Ji-hu - Bay Jo, 39 yaşında, Soo-young'un sağ kolu ve sekreteri.[12]
  • Ko Kyu-pil - Joo Jun-pal, "Zhull" adında bir dedektif.[13]
  • Jung Shin-hye - Oh Se-hee, Oh Se-gi'nin küçük kız kardeşi.
  • Yoon Hye-ri - Na Soo-yeon, GOTOP Education'da eski İngilizce eğitmeni.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

38 yaşında, Go-jin'in ilk aşkı. Üst sınıf eğitimi tehdit eden yeni bir şirket olan BackEdu'nun CEO'su. Güzel görünüm, seksi beyin ve sıcak bir kalp. Tanrı tarafından yaratılmış bir insan şaheseri varsa, o da Soo-young'dur. Soo-young, ikinci nesil chaebol benliğinden tamamen farklı bir ortamda büyüyen Go-jin'e karşı yoğun bir merak geliştirir ve ona aşık olur. Ancak, rüya gibi zaman sadece geçicidir. Babası tarafından Kore'den ayrılmaya zorlanınca, 8 yıl sonra ilk kez BackEdu'yu kurmak için Kore'ye döner. Şans eseri Go-jin ile tekrar bir araya gelir ve Go-jin'in hafıza kaybı yaşadığını duyunca yıkılır, ancak aşkının anılarını ve ayrılık anılarını unutan Go-jin ile tekrar mutlu olmak için onunla temas kurmaya çalışır.

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

12 Ekim 2021'de yapım ekibi, Kim Jae-wook ve Krystal Jung'un katılımıyla oyuncu kadrosunu doğruladı ve çekimlerin yakında başlayacağını duyurdu.

Senaryo okuması 1 Ekim 2021'de Sangam-dong'da yönetmen, senarist ve oyuncu kadrosunun katılımıyla gerçekleşti ve görüntüleri 11 Şubat 2022'de kamuoyuna açıklandı.[17][18]

9 Şubat 2022'de ilk yayın tarihi onaylandı ve dizinin ana afişi yayınlandı.[19]

Müzikler[20][21][değiştir | kaynağı değiştir]

Crazy Love OST
soundtrack'i
Yayımlanma27 Nisan 2022 (2022-04-27)
StüdyoCSMUSIC& Studios
TarzSoundtrack
Süre94:02
Dil
ŞirketVlending
YapımcıGoo Gyo-chul

Parça 1[22][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kim Ho-kyung tarafından yazıldı, tüm müzikler 1601 tarafından bestelendi.

7 Mart 2022'de (2022'de-03-07) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "I'm Crazy"  Jeon Woong ve Lee Dae-hwi (AB6IX) 3:29
2. "I'm Crazy" (Inst.)  3:29
Toplam süre:
6:58

Parça 2[23][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Rang tarafından yazıldı, tüm müzikler Lee Hae-sol ve Rang tarafından bestelendi.

15 Mart 2022'de (2022'de-03-15) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Stay Alive"  Fromis 9 3:35
2. "Stay Alive" (Inst.)  3:35
Toplam süre:
7:10

Parça 3[24][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Jeon Je-ni, Nmore ve Jozu tarafından yazılıp bestelendi. 

21 Mart 2022'de (2022'de-03-21) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "물어!" (Bite!)Baekho 3:18
2. "물어!" (Bite! (Inst.))  3:18
Toplam süre:
6:36

Parça 4[25][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Midnight tarafından yazıldı, tüm müzikler Midnight ve Tomo tarafından bestelendi.

29 Mart 2022'de (2022'de-03-29) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Dive into you"  Jay B 3:26
2. "Dive into you" (Inst.)  3:26
Toplam süre:
6:52

Parça 5[26][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Kim Beom-joo, Kim Si-hyuk ve Nam Ki-moon tarafından yazılıp bestelendi. 

4 Nisan 2022'de (2022'de-04-04) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Maybe"  Davii 3:07
2. "Maybe" (Inst.)  3:07
Toplam süre:
6:14

Parça 6[27][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Juniel tarafından yazıldı, tüm müzikler Seo Eui-sung, Mats Tarnfors ve Linnea Gawell tarafından bestelendi.

12 Nisan 2022'de (2022'de-04-12) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Wide Open"  Juniel 3:02
2. "Wide Open" (Inst.)  3:02
Toplam süre:
6:04

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ortalama TV izleyici reytingleri
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[28]
Ülke çapında Seul
1 7 Mart 2022 3.4% (25.) Yok
2 8 Mart 2022 2.4% (36.) Yok
3 14 Mart 2022 1.9% (40.) Yok
4 15 Mart 2022 2.3% (34.) Yok
5 21 Mart 2022 2.1% (35.) Yok
6 22 Mart 2022 2.5% (30.) Yok
7 28 Mart 2022 2.5% (29.) Yok
8 29 Mart 2022 2.6% (28.) Yok
9 4 Nisan 2022 2.6% (30.) Yok
10 5 Nisan 2022 3.0% (24.) Yok
11 11 Nisan 2022 4.3% (16.) 4.1% (17.)
12 12 Nisan 2022 4.0% (20.) 3.8% (19.)
13 18 Nisan 2022 3.8% (21.) 3.7% (18.)
14 19 Nisan 2022 4.4% (15.) 4.2% (16.)
15 25 Nisan 2022 4.3% (16.) 4.1% (18.)
16 26 Nisan 2022 4.6% (12.) 4.3% (14.)
Ortalama 3.2% [a]
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • N/A, reytinglerin bilinmediğini gösterir.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2022 KBS Drama Ödülleri[29] Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Kadın Oyuncu Krystal Jung Adaylık
Popülarite Ödülü, Kadın Oyuncu Kazandı

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kaydedilmeyen bazı reytingler nedeniyle, kesin ortalama derecelendirme bilinmemektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ahn, Byung-gil (9 Şubat 2022). "'크레이지 러브' 내달 7일 첫 방송". entertain.naver.com (Korece). 9 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  2. ^ a b c Hwang, Hye-jin (12 Ekim 2021). "김재욱X정수정 '크레이지 러브' 캐스팅 확정, 달콤살벌 로맨스 도전". entertain.naver.com (Korece). 26 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  3. ^ Brzeski, Patrick (4 Mart 2023). "Disney+ Shares Details for Upcoming Korean Drama Originals". The Hollywood Reporter (İngilizce). 4 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  4. ^ Shim, Eon-kyung (25 Ağustos 2021). "[단독]유인영·하준, '크레이지 러브' 주연 합류…신선한 케미 기대". entertain.naver.com (Korece). 26 Ocak 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  5. ^ a b Kim, Ji-hye (23 Mart 2022). "'크레이지 러브' 임원희X정성호X박한솔, 빛나는 열연..박장대소 코믹 열전". entertain.naver.com (Korece). 23 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  6. ^ Kim, Hye-jung (15 Şubat 2022). "배우 이지민 '크레이지 러브' 캐스팅[공식]". entertain.naver.com (Korece). 15 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  7. ^ Kim, Moon-seok (2 Mart 2022). "'크레이지러브' 백주희 출연 확정". entertain.naver.com (Korece). 2 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  8. ^ Ahn, Byung-gil (14 Şubat 2022). "조인 '크레이지 러브' 출연 확정[공식]". entertain.naver.com (Korece). 9 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  9. ^ Yoo, Byung-chul (4 Mart 2022). "신예 문서윤, KBS2 '크레이지 러브' 캐스팅". entertain.naver.com (Korece). 4 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  10. ^ Park, Jae-hwan (7 Mart 2022). "박한솔, '크레이지 러브'에서 정수정 룸메이트로 출연". entertain.naver.com (Korece). 7 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  11. ^ Park, Jae-hwan (14 Şubat 2022). "아스트로 윤산하, 드라마 '크레이지 러브' 캐스팅". entertain.naver.com (Korece). 14 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  12. ^ Kim, Won-gyum (28 Şubat 2022). "서지후, KBS 새 월화극 '크레이지러브' 출연…'슈트비율+훈훈美' 넘치는 비서". entertain.naver.com (Korece). 28 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  13. ^ Park, Soo-in (23 Şubat 2022). "고규필 '크레이지 러브' 출연, 김재욱 정수정과 호흡". entertain.naver.com (Korece). 23 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  14. ^ Lee, Jun-hyun (7 Şubat 2022). "유인영, '크레이지 러브' 특별 출연…김재욱의 첫사랑 役". entertain.naver.com (Korece). 7 Şubat 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  15. ^ Bae, Hyo-joo (15 Mart 2022). "'크레이지 러브' 태인호 특별출연 "비밀 열쇠 쥔 인물로"[오늘TV]". entertain.naver.com (Korece). 12 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  16. ^ Ahn, Byung-gil (22 Mart 2022). "윤사봉 '크레이지 러브' 깜짝출연, 정수정 머리채 잡았다". entertain.naver.com (Korece). 22 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  17. ^ Lee, Kyung-ho (11 Şubat 2022). "'크레이지러브' 김재욱X정수정, 달콤살벌 재미 예고..3월 7일 첫방". entertain.naver.com (Korece). 9 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2024. 
  18. ^ Park, Jin-young (4 Ekim 2021). "김재욱X정수정 '크레이지 러브' 대본리딩 완료…10월 촬영 돌입". 아이뉴스24 (Korece). 3 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2024. 
  19. ^ Yang, So-young (9 Şubat 2022). "김재욱 정수정 `크레이지 러브`, 3월 7일 첫방 확정". 스타투데이 (Korece). 3 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2024. 
  20. ^ "크레이지 러브 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 4 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  21. ^ "Crazy Love OST". vibe.naver.com (Korece). 30 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  22. ^ "크레이지 러브 OST Part.1 - 전웅 (AB6IX), 이대휘 (AB6IX)". 멜론 (Korece). 4 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  23. ^ "크레이지 러브 OST Part.2 - 프로미스나인". 멜론 (Korece). 31 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  24. ^ "크레이지 러브 OST Part.3 - 백호". 멜론 (Korece). 3 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  25. ^ "크레이지 러브 OST Part.4 - JAY B". 멜론 (Korece). 3 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  26. ^ "크레이지 러브 OST Part.5 - 다비 (DAVII)". 멜론 (Korece). 29 Ekim 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  27. ^ "크레이지 러브 OST Part.6 - JUNIEL". 멜론 (Korece). 3 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mart 2024. 
  28. ^ Nielsen Korea ratings:
    • "Ep. 1–10, and 13" (Korece). Nielsen Korea. 20 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022 – Daum vasıtasıyla. 
    • "Ep. 11". Nielsen Korea (Korece). 11 Nisan 2021. Erişim tarihi: 12 Nisan 2022. 
    • "Ep. 12". Nielsen Korea (Korece). 12 Nisan 2021. 13 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Nisan 2022. 
    • "Ep. 14". Nielsen Korea (Korece). 19 Nisan 2021. 20 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2022. 
    • "Ep. 15". Nielsen Korea (Korece). 25 Nisan 2021. 27 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2022. 
    • "Ep. 16". Nielsen Korea (Korece). 26 Nisan 2021. 27 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Nisan 2022. 
  29. ^ Han, Hyun-jung (1 Ocak 2023). "이승기만 남은 'KBS 연기대상'..무더기 수상·지루하고 뻔한 '극한 240분'[종합]". 스타투데이 (Korece). 1 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Mart 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]