Corde della mia chitarra

Vikipedi, özgür ansiklopedi
İtalya "Corde della mia chitarra"
1957 Eurovision Şarkı Yarışması şarkısı
Ülkeİtalya
Şarkıcı(lar)Nunzio Gallo
Dilİtalyanca
Besteci(ler)Mario Ruccione
Söz yazar(lar)ıGiuseppe Fiorelli
Orkestra ŞefiArmando Trovajoli
Finallerdeki sonuçları
Final derecesi6
Final puanı7
Sahneye çıkış kronolojisi
◄ Amami se vuoi (1956)   
Nel blu dipinto di blu (1958) ►

"Corde della mia chitarra" (Türkçe: Gitar Dizilerim), İtalyan şarkıcı Nunzio Gallo tarafından seslendirilen şarkıdır. Şarkı, 1957 Eurovision Şarkı Yarışması için İtalya'nın temsilcisi ve şarkısını belirleyecek olan Sanremo Müzik Festivali'nde yarışmaya hak kazanmıştır. 1957 yılının Mart ayında şarkı, Almanya'nın kenti olan Frankfurt şehrinde gerçekleştirilmiş olan 1957 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İtalya'yı temsil etmiştir ve yarışmayı 7 puanla altıncı olarak bitirmiştir.

Corde della mia chitarra, 5 dakika 9 saniyelik uzunluğu ile halen Eurovision Şarkı Yarışması tarihinin en uzun şarkısı olma statüsünü korumaktadır. Bir şarkının üç buçuk dakikayı geçmemesi kuralına rağmen, İtalya'nın şarkısı diskalifiye edilmedi fakat yoğun protestolara neden oldu.[1]

Yazar John Kennedy O'Connor, yarışmayla ilgili çalışmasında bunu "beş dakikadan uzun" olarak tanımlıyor ve Des Mangan bunu "5 dakika 9 saniye" olarak kaydediyor. Bu yarışmanın ardından, şarkıların uzunluğunu düzenleyen kural, başlangıçta 3,5 dakikadan ve daha sonra tam olarak 3 dakikadan uzun olmamasını gerektirecek şekilde sıkılaştırıldı.

Nunzio Gallo'nun Eurovision yarışmasında görülen versiyonu için Piero Gozo tarafından sağlanan canlı gitar eşliğinde ve hafif ve klasik opera stilleri arasında değişen bir vokal ile şarkı, chanson tarzında bir ballad ve İtalya'da popüler olan opera tonlarındadır. Eski sevgilisini gördüğünde ve onun artık onunla ilgilenmediğini fark ettiğinde yaşadığı karışık duygulardan söz eder. Artık onların müziğine ilgi duymadığı için gitarının tellerinin yalnız onun için çalmasını ister.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "#ThrowbackThursday to 60 years ago: Eurovision 1957". eurovision.tv (İngilizce). 26 Ekim 2017. 2 Ocak 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ekim 2022.