Clio Williams Maxi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Renault Clio Williams MAXI
Genel Bakış
ÜreticiRenault Sport
Üretim1995-1996 daha sonraki geliştirmeler
Gövde ve Şasi
SınıfRally car
Gövde tipi3-kapı hatchback
BenzerleriRenault Mégane Maxi
Peugeot 306 Maxi
Peugeot 106 Maxi
Citroen ZX Maxi
Seat Ibiza Kit car
Fiat Punto Kit car
Teknik Özellikler
Motor2.0 L Naturally aspirated I4
Şanzıman6-vites manuel or 6-vites sıralı (7-vites sıralı daha sonrasında Megane Maxiden uyarlanmıştır)

Clio Williams Maxi fabrika takımı için evrim oldu Clio Williams Gr. A (Gr.A7K) kit-araç kuralları altında 1995'in başlarında tanıtılan bir ralli arabası dır . Markayı Fransa'da Fransa Ralli Şampiyonası gibi çeşitli ulusal şampiyonalarda Philippe Bugalski ve Jean Ragnotti'nin elinde ve Belçika'da Bernard Munster ile temsil etmek için kullanıldı. En önemli dış farklar, daha büyük tekerlekler ve daha geniş çamurluklar, farklı ön ve arka tamponlar ve karbon fiber arka kanat için daha geniş tekerlek yuvalarıdır.

Diğer dış farklılıklar, motor bölmesinden ve yakıt kapağından farklı bir yere taşınması ve ısıyı dağıtmak için farklı bir kaput havalandırmasıdır. En yaygın kullanılan jantlar Speedline 2012 "Acropoli Due" ve Speedline 2010'du (çoğunlukla ön tekerleklerde kullanılır).16 ″ Jant magnezyum dan yapılmıştır ve asfalt ya da çakıl etaplar için 15 ″ ya da 17 ″ kullanıldı.

Süspansiyon (3-yollu ayarlanabilir) Proflex tarafından üretildi ve iz aralığı 1590'a mm genişletildi. Maxi'nin daha kalın viraj denge çubukları vardı (asfalt etaplar için 35 mm) . Göbekler alüminyumdan özel olarak sipariş edilmiş ürünlerdir. arka salıncak daha kalın ARB ile değiştirildi ve farklı kamber ve toe ayarları sağlandı.

Frenler Alcon tarafından üretildi. Ön disklerde alüminyum alaşımlı ve 332 mm çapında 4 pistonlu Alcon kaliperler. Arka disklerde ise 266 mm çapında 2 pistonlu Alcon kaliperler kullanıldı.

Roll Cage ve saşi takviyeleri Matter France tarafından yapıldı.

F7R motoru Sodemo tarafından ayarlandı ve ilk versiyonlarda 250 hp civarında güç üretiyordu. Daha sonraki versiyonlarda geliştirme ve strok arttırılarak 275 hp ye kadar yükseltildi . Gr.A otomobilindeki ana fark, özel bir gaz kelebeği gövdesi ve daha gelişmiş kam millerinin kullanılması idi. Diğer farklar arasında iyileştirilmiş yakıt akışı için modifiye edilmiş üst kapak ve daha iyi soğutma için modifiye edilmiş blok bulunur. Maksimum 15 mm kaldırma kapasitesine sahip son derece geliştirilmiş kam milleri, iticiler ve titanyum valf yayları ve yuvaların kullanılmasını gerektiriyordu. Pistonlar ve kolları Pankl tarafından üretilmiştir. Pistonlar 150 mm lik bir hareket ile farklı sıkıştırma oranlarına daha iyi cevap verebiliyordu içleri boşaltılmış '' H '' şeklindeki piston kolları sayesinde ağırlık oranı daha iyileştirilmişti ve Sıkıştırma oranı 12.5: 1 idi ve özel yarış yakıtı kullanıyordu. Egzoz manifoldu 4-2-1 tasarımlıydı ve Inconel alaşımından yapıldı. Debriyaj AP Racing tarafından yapıldı.

Şanzıman 6 vitesli Sadev manuel veya 6 vitesli RST Hewland sıralı şanzımandı (Megane Maxi'nin 7 vitesli sıralı şanzımanı sonradan takıldı, ancak homologlaştırılamadı). Clio Maxi, ilk olmasa da, sıralı şanzımanlı ilk ralli otomobillerinden biriydi.

İç kısımda Stack ve Magnetti Marelli tarafından yapılmış bir gösterge paneli, koltuklar Sabelt veya Sparco tarafından yapıldı . 1996'ya gelindiğinde, Clio Williams Maxi'nin halefi (Megane Maxi ) ortaya çıkana dek 50 otomobil üretildi.

Kit lerden daha fazla araba üretildi ve doğrudan müşteriye satıldı.