CheyTac Intervention

Vikipedi, özgür ansiklopedi


CheyTac Intervention (CheyTac M200), Amerikalı tüfek üreticisi CheyTac LLC tarafından üretilmektedir. Bir keskin nişancı tüfeği olmaktan ziyade komple bir sistemdir. Bu sistemin en önemli bileşenlerinden diğer ikisi özel .408 TAC fişekleri ve balistik bilgisayarıdır.

.408 TAC in önemi yalnızca bu tüfek için tasarlanmış ve akort edilmiş özel bir cephane olması. Gerek kurşun çekirdeğinin geometrisi gerek muhteviyatındaki enerji miktarı. Yalnızca bu tüfeğe has karakteristik özelliğidir.

Balistik bilgisayarı bilinen birçok fişeğin verilerini tutar ve karşılaştırır. Doğru ayarlamaları yapma konusunda son derece yardımcı olur. Bu sayede kusursuz bir atış yapılmasını sağlar.

Bilinen diğer en ünlü keskin nişancı tüfekleri en az bir atış yaptıktan sonra hedefi vurma garantisi verirken M200 tek seferde kusursuzluğu yakalamıştır. 2.500 m mesafede insan büyüklüğündeki bir hedefi 3 kez art arda vurmayı başarmıştır.

Kullanıcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • ArjantinArjantin: Amfibi Komando Grubu.[kaynak belirtilmeli]
  • ÜrdünÜrdün: SRR-61.Alay.[kaynak belirtilmeli]
  • PolonyaPolonya: GROM operatörler.[1]
  • TürkiyeTürkiye: Bordo Bereliler.[2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Meter, Sebastian. "GROM Utility and Equipment" (Lehçe). Gdansk House Publishing. 15 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ağustos 2009. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Kasım 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2016. 
  3. ^ "YouTube video about the Bordo Bereliler (Maroon Berets) showing a CheyTac Intervention rifle at about 3:40 (in Turkish)". 8 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Haziran 2016.