Cheer Up

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Cheer Up
Tanıtım posteri
TürRomantik komedi
Gençlik
Gizem
GeliştirenLee Ok-gyu
Wavve
SenaristCha Hae-won
YönetmenHan Tae-seop
BaşrolHan Ji-hyun
Bae In-hyuk
Kim Hyun-jin
Jang Gyu-ri
Lee Eun-saem
Yang Dong-geun
Açılış müziğiShine - Peppertones
BesteciShin Jae-pyung
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı16
Yapım
Yönetici yapımcıLee Ok-gyu
YapımcıPark Gi-yeol
Lee Him-chan
Görüntü yönetmeniHwang Min-sik
Han Seung-hoon
Park Min-sung
Kim Jung-gi
Gösterim süresi70 dakika
Yapım şirketiStudio S
Yayın bilgileri
KanalSBS
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Yayın tarihi3 Ekim 2022 (2022-10-03) - 13 Aralık 2022 (2022-12-13)
Dış bağlantılar

Cheer Up (Korece치얼업, romanizeChieor-eop) başrollerini Han Ji-hyun, Bae In-hyuk, Kim Hyun-jin, Jang Gyu-ri, Lee Eun-saem ve Yang Dong-geun'un paylaştığı 2022 Güney Kore televizyon dizisidir. 3 Ekim 2022'de SBS'de prömiyeri yapıldı ve her Pazartesi ve Salı 22:00'de (KST) 16 bölüm boyunca yayınlandı.[1][2][3]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Do Hae-yi (Han Ji-hyun), Yeonhee Üniversitesi'nde bir öğrencidir. Zeki ve çalışkan bir insandır. Ailesinin maddi durumunun kötü olması nedeniyle, okumaktan çok para kazanmaya öncelik veriyor. Bir gün, Do Hae-yi para için Theia Ponpon Kız ekibine katılır, ancak Ponpon Kız ekibine katılırken, kampüste yaşam sevincini yaşamaya başlar ve grup lideri Park Jung-woo (Bae In-hyuk), Jin Seon-ho (Kim Hyun-jin), Tae Cho-hee (Jang Gyu-ri), Joo Seon-ja (Lee Eun-saem) ve Bae Young-woong (Yang Dong-geun) dahil olmak üzere farklı insanlarla tanışır. Bae Young-woong, bir zamanlar Theia'nın bir üyesi olan Yeonhee Üniversitesi'nden mezun oldu. Bu grupu finansal ve duygusal olarak destekliyor.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Han Ji-hyun - Do Hae-yi[4]
    • Kim Hae-eun - çocuk Do Hae-yi
    • Park Min-ha - genç Do Hae-yi:[5] 20 yaşında, Yeonhee Üniversitesi Ponpon Kız Kulübü Theia'nın yeni üyesi ve İlahiyat bölümü öğrencisi. Çok uyuyor, çok yiyor ve çok toplanıyor. Neşeli bir kişiliği var. Para için başlayan bir ponpon kızı takımıydı, ancak yavaş yavaş bu ekibinin varlığı Hae-yi'nin hayatına derinlemesine nüfuz etmeye başlar ve hepsinin merkezinde iki adam vardı, Jung-woo ve Seon-ho.
  • Bae In-hyuk - Park Jung-woo:[6] Ponpon Kız Külübü Theia'nın lideri. Yonhee Üniversitesi Astronomi Bölümü'nde 4. yılı. Özensiz olduğu biliniyor, ancak ince gösterişin ardında saf romantizm yatıyor. Theia'nın 51. lideri ve Ponpon Kız ekibine çok sevgisi var.
  • Kim Hyun-jin - Jin Seon-ho:[7] 20 yaşında, Yeonhee Üniversitesi Ponpon Kız Kulübü Theia'nın yeni üyesi ve Yeonhee Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp öğrencisi. Gangnam'ın yerlisi, yakışıklı ve sadece elit dersler almış bir tıp öğrencisi olmak için doğmuş. Genç, zengin, uzun boylu ve yakışıklı.
  • Jang Gyu-ri - Tae Cho-hee:[8] 23 yaşında, Yeonhee Üniversitesi Ponpon Kız Kulübü Başkan Yardımcısı ve Yonhee Üniversitesi Kimya Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi. Kabarık ve havalı bir kız ezme cazibesi var ve hem erkekler hem de kadınlar arasında popüler.
  • Lee Eun-saem - Joo Seon-ja:[9] 20 yaşında, Yeonhee Üniversitesi Ponpon Kız Kulübü Theia'nın yeni üyesi ve Yonhee Üniversitesi Giyim ve Çevre Çalışmaları Bölümü öğrencisi. Do Hae-yi'nin en iyi arkadaşıdır. Yeonhee Üniversitesi'nin moda tutkunu. Liseden beri Hae-yi'nin en iyi arkadaşı olmuştur. Doğal kişisel becerileri nedeniyle her yerde popülerdi ve birçok arkadaşı var. Derin bir kalp ve sıcaklıkla doğdu, bu yüzden liseden beri Hae-yi'ye yardım ediyor. Yaramaz bir yanı var ve Hae-yi'nin küçük kardeşi Jae-yi'den hoşlanıyor. Hayatındaki son erkeğin Jae-yi olduğunu düşünür, ancak beklenmedik bir adam araya girer ve kalbi karmaşıklaşır.
  • Yang Dong-geun - Bae Young-woong
38 yaşında, 2002 yılında Yeonhee Üniversitesi'nden mezun oldu. Yonhee Üniversitesi'nin Ponpon Kız Külübü Theia'nın eski üyesi ve işadamı. Yeonhee Üniversitesi'nin önündeki 'Cheers' barın sahibi. Hala kampüste dolaşıyor ve Ponpon Kız ekibinin her büyük etkinliğine katılıyor. Mezun oldu, ama yine de Ponpon Kız takımı hayatının %7'sini kaplıyormuş gibi hissediyor. Üniversitenin önündeki ekibinin saklandığı yer olan 'Cheers' adında bir bar işletiyor. Bir nerd gibi görünse de, aktif üyelerin endişelerini dinleyen ve onlara tavsiyelerde bulunan oldukça iyi bir yetişkindir. Zihinsel ve fiziksel olarak, Ponpon Kız ekibi için güçlü bir akıl hocası ve destek görevi görür.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeonhee Üniversitesi Ponpon Kız takımı 'Theia'[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lee Jung-joon - Ki Woon-chan:[10] 22 yaşında, Yeonhee Üniversitesi'nin Ponpon Kız takımı Theia'nın Eğitim Bölümü Başkanı. Yeonhee Üniversitesi'nde 2. sınıf Ekonomi öğrencisi. Her zaman parlak ve neşeli. Bir yıldız olmak için gerekenlere sahip olmadığını çok iyi biliyor ve bu konuda bir kompleksi var.
  • Han Soo-ah - Choi So-yoon
21 yaşında, Yeonhee Üniversitesi Ponpon Kız ekibi Theia'nın üyesi. Yeonhee'de 2. yıl İşletme öğrencisi ve Ji-yoon'un ikiz kız kardeşi. Sessiz ve çok utangaç. Tek yumurta ikizidir ve kendisinden tamamen farklı bir kişiliğe sahip olan ablası Ji-yoon ile karşılaştırılarak büyümüştür. Son derece korkan So-yoon için Ponpon Kız ekibi büyük bir meydan okumaydı ve zayıflıklarının üstesinden gelip sahneye çıktığında daha mutlu olamazdı.
20 yaşında, Yeonhee Üniversitesi'nin Ponpon Kız takımı Theia'nın yeni üyesi ve Yeonhee Üniversitesi Tıp Öncesi Bölümü'nde birinci sınıf öğrencisi. Kadınlara karşı kendine özgü bir zevki vardır ve her zaman kötü kızlara ilgi duyar. Bir daha asla kötü bir kıza ilgi duymayacağına yemin etti, ama o her zaman kötü bir kıza, Cho-hee'ye ilgi duydu.
  • Hyun Woo-seok - Kim Min-jae:[11] 22 yaşında, Yeonhee Üniversitesi'nin Ponpon Kız takımı Theia'nın yeni üyesi ve Yeonhee Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi. Lisedeyken, amcasıyla birlikte Yeonhee Festivali'ne gitti ve Ponpon Kız ekibinin performansını izledi. Sahneyi gördüğünde, ilk görüşte ona aşık oldu ve çok umduğu Ponpon Kız ekibine katılmaya yemin etti.
  • Park Bo-yeon - Lee Yoo-min
24 yaşında, Yeonhee Üniversitesi Ponpon Kız takımı Theia'nın eski başkan yardımcısı. Park Jung-woo'nun ilk aşkı. İki yıl önce kulüpten ayrılmak zorunda kalan bir kaza geçirdi.
  • Nam Joong-gyu - Jung Soo-il:[12] 25 yaşında, Ponpon Kız ekibi Theia'nın eski lideri. Kıdemlilerini yatıştırarak Ponpon Kız ekibine geri dönmeye çalışır, ancak ilkeli Jung-woo ile çatışmaya devam eder ve bu da çatışmaya yol açar. Akrobasi ve vokalde iyidir.

Yeonhee Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Ryu Hyun-kyung - Shin Ji-young:[13] 38 yaşında, Yeonhee Üniversitesi öğrenci işlerinden sorumlu rektör yardımcısı. Bıçak gibi bir kişiliğe sahip, Ponpon Kız ekibi üzerinde sıkı bir kontrole sahip ve okulun bütçe teklifini zorluyor. Bu yüzden Jung-woo için en zor rakip. Ancak, ortaya çıktığı gibi, Ponpon Kız takımı için güçlü bir destek ve ekibe bilmeden çok yardımcı oluyor.
  • Eun Hae-sung - Lee Jae-hyuk:[14] 20 yaşında, Do Hae-yi'nin eski erkek arkadaşı ve Yeonhee Üniversitesi'nde tıp öğrencisi. O ve Hae-yi lisede tatlı bir ilişki yaşadılar. Ayrıldıktan sonra bile Hae-yi'yi unutamaz, bu yüzden Ponpon Kız ekibiyle işbirliği yapan bir grup kulübüne katılır ve Hae-yi'nin etrafında dolaşır.
  • Song Deok-ho - Song Ho-min:[15] Yeonhee Üniversitesi'nde yayın yapan bir üye ve Gazetecilik ve Kitle İletişimi Bölümü'nde 3. sınıf öğrencisi. Başkalarıyla konuşmakta iyi değildir ve gergin olduğunda kekeler. Bu kişiliği nedeniyle küçük yaşlardan itibaren çok zorbalığa uğradı. Gerçek hayatta kimse ona dikkat etmedi, ancak insanların yarattığı içerik konusunda hevesli olduğunu görünce yayın yapımcısı olmayı hayal etmeye başladı. Bunun iyi bir haber kaynağı olacağını düşündü, bu yüzden bu yıl gürültülü Ponpon Kız ekibini takip etmeye başladı.

Hogyeong Üniversitesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Jung Shin-hye - Lee Ha-jin:[16] 23 yaşında, Hogyeong Üniversitesi'nde ponpon kız. Hogyeong Üniversitesi'nin Ponpon Kız takımının lideri olarak, tüm zamanların en büyük lideri olduğu söyleniyor. Mükemmel güzelliğe, doğal derecelere ve karizmaya sahip dördüncü nesil bir iş adamı'ın kızı. Ha-jin'de her şey var ama sahip olmadığı bir şey var, o da Park Jung-woo'dur.
  • Han Soo-ah - Choi Ji-yoon
21 yaşında, Hogyeong Üniversitesi Ponpon Kız ekibinin yeni üyesi ve So-yoon'un ikiz kız kardeşi. Çekingen So-yoon'un aksine, aktif bir kişiliğe sahiptir. Okuldayken, örnek bir öğrenci olan So-yoon'un aksine bir kaza geçirdi. Daha sonra, üniversite giriş sınavı sırasında, prestijli bir üniversiteye kabul edilen So-yoon ile karşılaştırılmak istemediği için tekrar denemeye karar verir.

Do Hae-yi'nin ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Jang Young-nam - Sung Chun-yang, 47 yaşında, Do Hae-yi'nin annesi.
  • Lee Min-jae - Do Jae-yi,[17] 19 yaşında, Do Hae-yi'nin küçük erkek kardeşi. Genlerinin kutsamasıyla, parlak bir zihin ve yakışıklılık ile ödüllendirildi. Hae-yi'nin aksine, kişiliği sakin ve ciddidir ve evin yükünü taşıyan kız kardeşi için üzüldüğü zamanlar vardır.

Jin Seon-ho'nun ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Baek Ji-won - Hwang Jin-hee,[18] 47 yaşında, Jin Seon-ho'nun annesi.
  • Kwon Hyuk - Jin Min-chul, 49 yaşında, Jin Seon-ho'nun babası. Tanınmış bir hukuk firmasında avukat.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi, SBS'nin Studio S olarak bilinen drama departmanı tarafından planlandı ve üretildi.[3]

İlk senaryo okuması 24 Ağustos 2022'de SBS Ilsan Prodüksiyon Merkezi'nde, yönetmen Han Tae-seop ve yazar Cha Hae-won'un da dahil olduğu oyuncu kadrosu ve yapım ekibinin huzurunda yapıldı.[3]

Müzikler[22][değiştir | kaynağı değiştir]

Cheer Up OST
soundtrack'i
Yayımlanma14 Aralık 2022 (2022-12-14)
TarzSoundtrack
Dil
Şirket

Parça 1[23][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Peppertones tarafından yazılıp bestelendi. 

3 Ekim 2022'de (2022'de-10-03) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Shine"  Peppertones 2:17
2. "Shine" (Inst.)  2:17
Toplam süre:
4:34

Parça 2[24][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Shin Jae-pyung tarafından yazılıp bestelendi. 

10 Ekim 2022'de (2022'de-10-10) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "고백" (Confession)Sam Kim 4:39
2. "고백" (Confession (Inst.))  4:39
Toplam süre:
9:18

Parça 3[25][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Shin Jae-pyung tarafından yazılıp bestelendi. 

17 Ekim 2022'de (2022'de-10-17) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "RINGING"  Mijoo 3:31
2. "RINGING" (Inst.)  3:31
Toplam süre:
7:02

Parça 4[26][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Stella Jang tarafından yazılıp bestelendi. 

24 Ekim 2022'de (2022'de-10-24) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "지금을 사랑해" (Enjoy This Moment)Stella Jang 3:05
2. "지금을 사랑해" (Enjoy This Moment (Inst.))  3:05
Toplam süre:
6:10

Parça 5[27][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Yoo Myung-jong ve Yoo Da-bin tarafından yazılıp bestelendi. 

25 Ekim 2022'de (2022'de-10-25) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "오늘이야" (Good Day)Yudabinband 3:51
2. "오늘이야" (Good Day (Inst.))  3:51
Toplam süre:
7:42

Parça 6[28][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Shin Jae-pyung tarafından yazılıp bestelendi. 

9 Kasım 2022'de (2022'de-11-09) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "높이" (High)Theia 3:28
2. "높이" (High (Inst.))  3:28
Toplam süre:
6:56

Parça 7[29][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Shin Jae-pyung tarafından yazılıp bestelendi. 

14 Kasım 2022'de (2022'de-11-14) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "참 아름다운 일" (Such a beautiful thing)Kwon Jin-ah 5:48
2. "참 아름다운 일" (Such a beautiful thing (Inst.))  5:48
Toplam süre:
11:36

Parça 8[30][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Peppertones tarafından yazılıp bestelendi. 

29 Kasım 2022'de (2022'de-11-29) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "데네브" (Deneb)Peppertones 5:03
2. "데네브" (Deneb (Inst.))  5:03
Toplam süre:
10:06

Parça 9[31][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Peppertones tarafından yazılıp bestelendi. 

5 Aralık 2022'de (2022'de-12-05) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "STEP"  Peppertones 3:35
2. "STEP" (Inst.)  3:35
Toplam süre:
7:10

Parça 10[32][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Shin Jae-pyung tarafından yazılıp bestelendi. 

13 Aralık 2022'de (2022'de-12-13) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "높이" (together)Theia 3:52
2. "높이" (together (Inst.))  3:52
Toplam süre:
7:44

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[33]
Ülke çapında Seul
1 3 Ekim 2022 2.3% (36.) Yok
2 4 Ekim 2022 2.1% (31.) Yok
3 10 Ekim 2022 2.2% (35.) 2.8% (NR)
4 11 Ekim 2022 2.4% (27.) Yok
5 17 Ekim 2022 2.4% (30.) Yok
6 18 Ekim 2022 3.2% (20.) 3.9% (18.)
7 24 Ekim 2022 2.2% (33.) Yok
8 25 Ekim 2022 2.6% (26.) Yok
9 8 Kasım 2022[a][b] 2.2% (27.) Yok
10 14 Kasım 2022 2.4% (28.) Yok
11 15 Kasım 2022 2.2% (30.) Yok
12 29 Kasım 2022[c] 2.4% (27.) Yok
13 5 Aralık 2022 1.7% (42.) Yok
14 6 Aralık 2022 1.8% (40.) Yok
15 12 Aralık 2022 1.9% (34.) Yok
16 13 Aralık 2022 2.2% (29.) Yok
Ortalama 2.3% [d]
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • NR, dizinin o tarihte ilk 20 günlük program arasında yer almadığını belirtir.
  • N/A, reytinglerin bilinmediğini gösterir.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2022 29. SBS Drama Ödülleri[37] En Üstün Ödülü, Mini Dizi Romantik/Komedi Dizisinde Kadın Oyuncu Han Ji-hyun Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizi Romantik/Komedi Dizisinde Erkek Oyuncu Bae In-hyuk Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizi Romantik/Komedi Dizisinde Kadın Oyuncu Jang Gyu-ri Adaylık
Mini Dizi Romantik/Komedi Dizisinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Yang Dong-geun Adaylık
En İyi Çift Ödülü Bae In-hyuk ve Han Ji-hyun Adaylık
En İyi Yeni Erkek Oyuncu Bae In-hyuk Kazandı
Kim Hyun-jin Kazandı
En İyi Yeni Kadın Oyuncu Jang Gyu-ri Kazandı
Lee Eun-saem Kazandı
En İyi Yardımcı Ekibi Cheer Up Kazandı
2023 2. Blue Dragon Seri Ödülleri En İyi Yeni Erkek Oyuncu Bae In-hyuk Adaylık
En İyi Yeni Kadın Oyuncu Han Ji-hyun Adaylık

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ 9. ve 10. bölümler Seul Cadılar Bayramı izdihamı nedeniyle 7 ve 8 Kasım'da yayınlandı.[34]
  2. ^ 9 Kasım'da yayınlanması planlanan 7. bölüm, 5. Kore Serisi Profesyonel Beyzbol Maçı'nın yayınlanması nedeniyle iptal edildi.[35]
  3. ^ 21-22 ve 28 Kasım tarihleri arasındaki yayınlar 2022 Dünya Kupası kapsamı nedeniyle iptal edilecek ve bunun yerine 29 Kasım'da yayınlanacak.[36]
  4. ^ Kaydedilmeyen bazı derecelendirmeler nedeniyle, kesin ortalama reytingleri bilinmemektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Lee, Da-kyum (7 Temmuz 2022). "'하반기도 달린다'...SBS 드라마, 2022 상반기 시청률 1위". n.news.naver.com (Korece). 11 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  2. ^ Kang, Seon-ae (21 Nisan 2022). "'카이스트' 이후 23년 만의 캠퍼스물 '치얼업', 한지현→배인혁 캐스팅 확정". entertain.naver.com (Korece). 21 Nisan 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  3. ^ a b c Lee, Deok-haeng (24 Ağustos 2022). "'치얼업' 10월 3일 첫 방송..한지현→배인혁 대본리딩 공개". n.news.naver.com (Korece). 24 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  4. ^ Yoon, Hyo-jung (1 Aralık 2021). "[단독] '펜트하우스' 한지현, SBS '치얼업' 주인공 낙점". entertain.naver.com (Korece). 2 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  5. ^ Go, Jae-hwan (17 Ağustos 2022). "[SC줌人] "바쁘다 바빠"…박민하, 국대 합숙→'치얼업' 합류→'공조2'까지, 두마리 토끼 잡았다". entertain.naver.com (Korece). 17 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  6. ^ Moon, Ji-yeon (1 Aralık 2021). "[단독] '신예' 배인혁, 이번엔 주인공..SBS '치얼업' 향한다". entertain.naver.com (Korece). 1 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  7. ^ Kim, Yoo-jin (23 Nisan 2022). "신예 김현진, '치얼업' 캐스팅 확정…청량한 매력 발산 예고 [공식입장]". entertain.naver.com (Korece). 29 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  8. ^ Kim, Na-yul (22 Nisan 2022). "프로미스나인 장규리, '치얼업' 캐스팅..배인혁과 호흡[공식]". entertain.naver.com (Korece). 29 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  9. ^ Park, Jung-sun (29 Mart 2022). "[단독] '지우학 욕쟁이' 이은샘, 차기작은 SBS 드라마 '치얼업'". entertain.naver.com (Korece). 29 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  10. ^ Park, Ah-reum (25 Temmuz 2022). "'오징어게임' 이정준 '치얼업' 합류, 차세대 청춘스타 되나[공식]". entertain.naver.com (Korece). 25 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  11. ^ Ahn, Eun-jae (28 Eylül 2022). "신예 현우석, '치얼업' 응원단 신입 단원 출연…한지현·배인혁과 호흡". entertain.naver.com (Korece). 28 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  12. ^ Ahn, Byung-gil (14 Haziran 2022). "남중규, SBS 새 드라마 '치얼업' 합류[공식]". entertain.naver.com (Korece). 14 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  13. ^ Lee, Seung-rok (24 Mayıs 2022). "류현경, 연희대 학생처 차장 된다…'치얼업' 캐스팅". entertain.naver.com (Korece). 24 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  14. ^ Ahn, So-yoon (28 Haziran 2022). "[공식] 은해성, '치얼업' 출연 확정...한지현 남자친구 役". entertain.naver.com (Korece). 28 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  15. ^ Kim, Hyun-sook (30 Eylül 2022). "송덕호, '치얼업' 합류…한지현·배인혁과 호흡". entertain.naver.com (Korece). 30 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  16. ^ Kang, Seon-ae (12 Ekim 2022). "'치얼업' 정신혜, 미모+카리스마+성격 다 갖춘 '넘사벽 응원단장' 완벽 소화". entertain.naver.com (Korece). 12 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  17. ^ Jang, Ah-reum (25 Ağustos 2022). "이민재, SBS '치얼업' 캐스팅…한지현과 남매 케미 기대". entertain.naver.com (Korece). 28 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  18. ^ Lee, Seul-gi (31 Ağustos 2022). "'우영우' 한바다 대표 백지원, '치얼업' 캐스팅[공식]". entertain.naver.com (Korece). 4 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  19. ^ Lee, Seung-rok (26 Temmuz 2022). "변윤정, SBS 새 드라마 '치얼업' 캐스팅". entertain.naver.com (Korece). 26 Temmuz 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  20. ^ Kang, Seon-ae (24 Ekim 2022). "장나라, 'VIP' 작가와의 의리로 '치얼업' 특별출연…응원단장 선배役". entertain.naver.com (Korece). 6 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  21. ^ Kim, Myung-mi (8 Kasım 2022). "'치얼업' 제작진 "'테이아' 신곡 무대+적재 특별 출연" 예고". entertain.naver.com (Korece). 10 Eylül 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  22. ^ "치얼업 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  23. ^ "치얼업 OST Part.1 - 페퍼톤스 (PEPPERTONES)". 멜론 (Korece). 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2023. 
  24. ^ "치얼업 OST Part.2 - 샘김 (Sam Kim)". 멜론 (Korece). 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2023. 
  25. ^ "치얼업 OST Part.3 - 미주 (MIJOO)". 멜론 (Korece). 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2023. 
  26. ^ "치얼업 OST Part.4 - 스텔라장 (Stella Jang)". 멜론 (Korece). 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2023. 
  27. ^ "치얼업 OST Part.5 - 유다빈밴드". 멜론 (Korece). 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2023. 
  28. ^ "치얼업 OST Part.6 - 테이아(THEIA)". 멜론 (Korece). 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2023. 
  29. ^ "치얼업 OST Part.7 - 권진아". 멜론 (Korece). 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2023. 
  30. ^ "치얼업 OST Part.8 - 페퍼톤스 (PEPPERTONES)". 멜론 (Korece). 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2023. 
  31. ^ "치얼업 OST Part.9 - 페퍼톤스 (PEPPERTONES)". 멜론 (Korece). 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Aralık 2023. 
  32. ^ "치얼업 OST Part.10 - 테이아(THEIA)". 멜론 (Korece). 30 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 
  33. ^ Nielsen Korea reytingleri:
    • "시청률". Daum (Korece). 10 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Ekim 2022. 
    • "Ep. 6". Nielsen Korea (Korece). 18 Ekim 2022. 19 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Ekim 2022. 
  34. ^ Choi, Ji-yoon (31 Ekim 2022). "이태원참사 이틀째…줄줄이 결방·OTT 공개 연기(종합2보)" [The second day of the Itaewon disaster... One after another, postponement of absences and OTT public (2 total reports)] (Korece). Newsis. 31 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ekim 2022 – Naver vasıtasıyla. 
  35. ^ Kim, Chae-yeon (7 Kasım 2022). "치얼업' 오늘(7일) 프로야구 한국시리즈 중계로 결방..우천 취소시 정상 방송" (Korece). Osen. 7 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Kasım 2022. 
  36. ^ Kim, Chae-yeon (21 Kasım 2022). "치얼업'·'동상이몽2'·'생활의 달인', 오늘(21일) 결방…월드컵 중계 여파 [공식]" (Korece). Osen. 21 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Bilinmeyen parametre |arişimtarihi= görmezden gelindi (yardım)
  37. ^ Kim, Ji-hye (1 Ocak 2023). "[2022 SBS 연기대상]'악마음' 김남길, 두번째 대상 영예..남궁민 디렉터즈 어워드(종합)". entertain.naver.com (Korece). 12 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]