Charles Binaggio

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Charles Binaggio (12 Ocak 1909 - 5 Nisan 1950), Kansas City mafyasının lideri olan ve Kansas City, Missouri ve St. Louis'deki polis güçlerini kontrol etmek için bir plan hazırlayan Amerikalı bir gangsterdi.

Charles Binaggio, yeraltı dünyasının tepesine tırmanmak için suçtan çok siyaset yoluyla savaşıyordu. Bir zamanlar tarif edildiği gibi, şık, iyi giyimli bir "ölümcül sakin adam" olan Binaggio, Tom Pendergast'ın ekibinde yer alıyordu ve mafya lideri Johnny Lazia ile yakın bağları vardı. Pendergast 1939'da iktidardan düştüğünde ve örgütü çözülmeye başladığında, Binaggio şehrin yeraltı dünyasının yeni lideri olarak ortaya çıktı ve 1940'larda Kansas City'nin çoğunu yönetti.

Binaggio tutuklamalarının birçoğunda 1909'da Teksas'ta doğduğunu belirtti. Kuzey Yakası'nda bir bölge işçisi olarak başlayan Binaggio'nun gücü, ilk koğuştaki 11 bölgenin tam kontrolüne sahip olduğu tanınana kadar büyüdü. 1940'ların ortalarında, güçlerini başka bir hizip lideriyle birleştirdi ve eyalet çapındaki seçimlerde büyük etki yarattı.

Binaggio, Kansas City'yi, özellikle Pendergast döneminin alamet-i farikası olan kumarı yaygın bir sektör haline getirmek istedi. 1948'de kendisinin desteklediği Missouri valisi adayı kazandığında, Binaggio'nun planları meyve verecek gibi görünüyordu. Kansas City'de tanınmış bir kumarbazın yüksek profilli bir cinayeti, sektörde ani bir çöküşe neden oldu ve organize suçla ilgili büyük bir jüri soruşturması Binaggio üzerinde baskı oluşturdu. Bu, olaylar halk nezdinde ona kötü bir itibar kazandırdı

6 Nisan 1950'de, olayların patlak verdiği sırada, tanınmış bir yerel suç figürü olan Binaggio ve Charles Gargotta, Truman Yolu'ndaki First Ward Democratic Club'da ölü bulundu. Çete tarzı bir infazda yakın mesafeden vurularak öldürülmüşlerdi. Binaggio cinayeti şehri hayrete düşürdü ve şok dalgaları, Kongre'nin organize suçları araştırmak için özel bir komite atadığı Washington, D.C.'ye ulaştı.

Binaggio'nun infazının, yerel gangsterler tarafından, organize suç sendikasının daha üst seviyelerinde bulunan başka bir şehirde bulunan birinin emriyle gerçekleştirildiği varsayılıyor. O zamanlar, vadedilen kumar karlarını yerine getiremediği ve ardından operasyonun başındaki kişi olarak görevinden ayrılmaya çalıştığı için öldürüldüğü düşünülüyordu. Beş kolluk kuvveti tarafından yapılan soruşturmalara rağmen, Binaggio cinayeti asla çözülemedi.