Cehennemde

Vikipedi, özgür ansiklopedi
In Hell
In Hell
In Hell DVD kapağı resmi
YönetmenRingo Lam
YapımcıDanny Lerner
John Thompson
David Varod
SenaristEric James Virgets
Jorge Alvarez
Steve Latshaw
Les Weldon
OyuncularJean-Claude Van Damme
MüzikAlexander Bubenheim
KurguDavid M. Richardson
CinsiSinema filmi
TürüMacera, Korku
RenkRenkli
Yapım yılı2003,  ABD
Süre96 dk.
Dilİngilizce
Bütçe15.000.000 dolar

In Hell, (Cehennemde) Başrolünü Jean Claude Van Damme'ın oynadığı aksiyon filmi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Amerikalı bir mühendis olan Kyle Lord (Van Damme) çalışmak için gittiği Rusya'nın Magnitogorsk şehrinde mutlu bir hayat sürmektedir. Karısının telefonda saldırıya uğradığını duyan Kyle eve koşar, ancak onu kurtarmak için çok geçtir. Karısına tecavüz eden ve öldüren adam Sergio Ković, yargıçları satın alır ve delil yetersizliğinden suçlu bulunmaz, serbest kalır. Bu durumu kabullenemeyen Kyle, bir güvenlik görevlisinin silahını çalar ve Sergio'yu tüm mahkeme binasının önünde defalarca vurur ve onu öldürür, şartlı tahliye imkanı olmaksızın ömür boyu hapse mahkûm olur.

Cezasını çekeceği hapishane her türlü pisliğin yer aldığı korkunç bir yerdir. Onu karısının katiline benzer bir şekilde kışkırtan Andrei ile kavga ettikten sonra Kyle, hücre hapsine alınır. Daha sonra mahkûmları öldürmekle ünlenen bir Afrikalı-Amerikalı mahkûm olan mahkum 451 ile bir hücreye transfer edilir ve gardiyanların sadist başkanı da aynısını Kyle'a yapacağına inanır. Ancak zamanla birbirlerine güvenmeye başlarlar.

Hapishane müdürü general Battista, mahkûmları 'Sparka' denilen bir dövüşe zorlamaktadır. Bu general ve arkadaşlarının sırf kendi zevkleri için ve ceplerini doldurmak için düzenledikleri bir bahis oyunudur. Kyle'de zamanla bu dövüşün içine katılmaya başlar. Çünkü bu acımasız katillerin ortamında kendigüvenliği için, hayatta kalabilmesi başka çaresi yoktur. Kyle, Andrei'yi ilk dövüşünde vahşice öldürdükten sonra, herkes korku içinde izlerken, Kyle zihinsel bir çöküş yaşar. Yakın zamanda sürekli olarak daha fazla kavgaya zorlanır, çünkü general ve gardiyanlar, akıl sağlığını yavaşça kaybettiği için emin bir şey olduğunu bilirler.

Kyle bir sonraki maçında Valya ile dövüşmeyi reddeder ve yere oturur, çömelir. Bununla birlikte, Kyle'ın cesaretini ve güçlü kalma yeteneğini gören hapishane çeteleri, kavga etmeyi reddederek davalarını takip ederek birleşmeye karar verirler. Kyle kısıtlamalarından serbest bırakılır ve revire gönderilir. İyileştikten bir süre sonra, Kyle'ın hücre hapsindeki zamanından duvarları dinlemeye devam ettiği hapisanenin genel nüfus sayımından ayrı tutulan devasa bir mahkûm olan Miloc ile kendi hücre bloğunda dövüşe zorlanır. Dövüş sırasında Kyle tekrar tekrar bir kapıya vurarak Miloc'un kendisini tanımasını sağlar, çünkü bu onun tek iletişim şeklidir ve onu bir arkadaş olarak görür. Bir gardiyan onlara silah zoruyla devam etmelerini emreder. Kyle, gardiyanların onun yerine öldürmelerini ister ve artık dövüşmeyeceğini belirtir. Buna tanık olarak mahkûmlar protesto etmeye başlar. Kyle ve Miloc gardiyanları geçer ve mahkûmları hücrelerinden kurtarır, tam ölçekli bir isyanı ateşler. Miloc, vurularak yaralarına yenik düşer ve ölür.

Kısa süre sonra Mahkûm 451, Kyle'a son 20 yıldır ABD hükûmetine göstermeyi planladığı bu hapishanede meydana gelen tüm cinayetler ve yolsuzlukların kanıtının olduğu belgeyi verir. Gardiyanlar mahkûmları kontrol altına alırken 451, Kyle'a bir sonraki hamleleri için hapishane garajına gizli bir geçit olduğunu gösterir. General'in kazanması halinde onu idam edeceğini bildiği için erişim için kazanmak için bir kez daha dövüşmesi gerekecektir. Kyle kazandığı son dövüşe katılır, ancak gardiyanlar daha sonra onu öldüreceklerini söyler. İki gardiyan Kyle'ı öldürmek için garaja götürdüğünde, 451 onlara saldırır ve bir gardiyanı öldürür, Kyle diğerini silah zoruyla tutar ve yere indirir. Kendini kurtarmak için anahtarı aldıktan sonra Kyle, gardiyan üniformalarından birini giyer ve arabalardan birine biner, hapishaneden çıkar gider ve böylece özgürlüğüne kavuşuur. Mahkûm 451 ise generali öldürmek için geride kalır. Ona daha sonra ne olduğu bilinmez, ancak filmin son sahnesinden sonra, izleyiciye dört ay sonra kurgusal hapishanenin kapatıldığı söylenir.