Bronz Yıldız Madalyası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bronz Yıldız Madalyası
Bronz Yıldız Madalyası

Bronz Yıldız Madalyası (BSM), Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri üyelerine, bir savaş bölgesinde kahramanca başarı, kahramanca hizmet, değerli başarı veya değerli hizmet için verilen bir ABD Silahlı Kuvvetleri nişanıdır.[1]

Madalya, Ordu, Hava Kuvvetleri veya Uzay Kuvvetleri tarafından savaştaki kahramanlık eylemleri nedeniyle veya Donanma, Deniz Piyadeleri veya Sahil Güvenlik tarafından savaşta yiğitlik veya değerli hizmet nedeniyle verilir.

Amerika Birleşik Devletleri'nin diğer Üniformalı Hizmetlerinden memurlar ve Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetlerinin bir hizmet şubesinde veya yanında görev yapmış yabancı askerler de bu ödülü almaya hak kazanırlar.

ABD askeri güçlerinde savaşta görev yapan siviller de ödüle hak kazanıyor. Örneğin, UPI muhabiri Joe Galloway, Vietnam Savaşı sırasındaki eylemleri, özellikle 1965'teki La Drang Vadisi Muharebesi'nde ateş altında ağır yaralanan bir askeri kurtarması nedeniyle Bronz Yıldız ile ödüllendirilmiştir. Bir diğer sivil yazar ise Ernest Hemingway'dir.

Albay Richard E. Edgington, Bronz Yıldız Madalyası töreninde
Albay Richard E. Edgington, Bronz Yıldız Madalyası töreninde
Bronze Yıldız Madalyası Beratı
Bronze Yıldız Madalyası Beratı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Military Awards" (PDF). Department Of The Army. 24 Haziran 2013. 11 Ocak 2018 tarihinde kaynağından (PDF) arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mayıs 2024.