Breuil-Cervinia

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Breuil-Cervinia şehir merkezi

Breuil-Cervinia Valtournenche komününe bağlı bir bölgedir ve Alpler'deki en ünlü kış ve yaz turizm beldelerinden biri olarak kabul edilir.

Ekonomi[değiştir | kaynağı değiştir]

Bugün Breuil-Cervinia, Plato Rosa Buzulu'nda yaz kayağı imkanı ve Matterhorn Kayak Cenneti'nin telesiyej bağlantıları, dağ manzarasının güzelliği ve Matterhorn'un varlığı sayesinde hem kış hem de yaz aylarında tamamen turizme bağımlıdır.

Yaz aylarında, Breuil-Cervinia ovaları, sütü ilk Aosta Vadisi peyniri, Fontina ve diğer toma peynirlerini üretmek için kullanılan ineklerin bulunduğu dağ meralarına ev sahipliği yapar.

Spor Dalları[değiştir | kaynağı değiştir]

Alplerde kayak[değiştir | kaynağı değiştir]

Kayak alanı çok geniştir ve yüksek rakımda (2.050 m ila 3.500 m) bulunduğu için sezon boyunca iyi kar kalitesini garanti eder.

Kros kayağı[değiştir | kaynağı değiştir]

Breuil-Cervinia, kış aylarında şehir merkezine yakın düzlüklerde bir kros kayak parkuruna ev sahipliği yapmaktadır.

Snowboard[değiştir | kaynağı değiştir]

Breuil-Cervinia, 2018, 2019, 2020 ve 2022 sezonlarında Snowboard Kros Dünya Kupası'na dört kez ev sahipliği yaptı ve bu da onu pistte sabit bir durak haline getirdi. Breuil-Cervinia'nın, Koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edilen 2021 sezonunda bir etaba da ev sahipliği yapması gerekiyordu.

Bisikletçilik[değiştir | kaynağı değiştir]

Breuil-Cervinia, 1960, 1997, 2012, 2015 ve 2018 yıllarında İtalya'nın en ünlü bisiklet yarışı Giro d'Italia'ya beş kez ev sahipliği yaptı.

Hızlı kayak[değiştir | kaynağı değiştir]

Breuil-Cervinia, birçok hızlı kayak yarışmalarına sahne oldu Eğim, genellikle pistte disiplinde yeni rekorların kırılmasına izin veren tek eğimdi.