Branford Marsalis

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Branford Marsalis
Marsalis, 2011 yılındaki performansı
Genel bilgiler
Doğum adıBranford Marsalis
Doğum26 Ağustos 1960 (63 yaşında)
Breaux Bridge, Louisiana, Amerika Birleşik Devletleri
TarzlarCaz, Post-bop, klasik
MesleklerSaksofoncu
ÇalgılarSaksofon
Etkin yıllar1980-günümüz
Müzik şirketiMarsalis Müzik
İlişkili hareketlerWynton Marsalis, Delfeayo Marsalis, Jason Marsalis, Ellis Marsalis, Jr., Joey Calderazzo, Eric Revis, Jeff "Tain" Watts, Kenny Kirkland, DJ Premier, Sting, The Tonight Show Band, Kevin Eubanks, Anna Maria Jopek, Harry Connick, Jr., Matt Finders, Béla Fleck and the Flecktones
Resmî sitebranfordmarsalis.com

Branford Marsalis, D.Mus., (d. 26 Ağustos 1960 ) Amerikalı jazz saksofoncu, besteci.

Profesyonel kariyeri 1980'lerin başında Blakey's Jazz Messengers, Clark Terry ve Art Blakey'nin big band'inde çalarak başladı. 1982-1985 yılları arasında erkek kardeşi Wynton'nın grubunda çaldı. Daha sonra Sting'in Backup Band'ında çalmak için bıraktı. Aynı zamanda Miles Davis'le birlikte onun son bandlarından birinde tura çıktı.

1986 yılında kendi grubunu kurdu. 1992'den 1995'e kadar Tonight Show Band'ın yeni müzik direktörü oldu. Daha sonra rhythm and blues, hip hop, ve rock'la jazzı birleştirmeyi tasarlayan Buckshot LeFonque projesini kurdu. Branford Marsalis 4 Marsalis kardeşin en büyüğüdür. Bu 4 kardeş tıpkı babaları Ellis Marsalis gibi jazz müzisyenleridir. Branford Marsalis aynı zamanda en çok bilinen tenor saksofoncu ve yenilikçi, parlak bir müzisyendir. Buna rağmen çoğunlukla diğerlerinden daha az halkın gözünde gözükür.