Blinkende lygter

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Parıldayan Fenerler
Blinkende lygter
YönetmenAnders Thomas Jensen
Yapımcı
SenaristAnders Thomas Jensen
OyuncularSøren Pilmark
Mads Mikkelsen
Ulrich Thomsen
Nikolaj Lie Kaas
Müzik
TürüKara Komedi
RenkRenkli
Çıkış tarih(ler)i2000 (2000)
Süre109 dakika
Ülke Danimarka
DilDanca

Parıldayan Fenerler (Orijinal Danca adı Blinkende lygter, İngilizce tanınan adı: Flickering Lights) yönetmenliğini Anders Thomas Jensen'in üstlendiği başrollerini Søren Pilmark, Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen ve Nikolaj Lie Kaas'ın paylaştığı Danimarka yapımı bir kara komedi filmidir. Filme adını veren Danimarkalı yazar Tove Ditlevsen'in şiiri filmde bir kez okunmaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Birbirlerini çocukluklarından beri çok iyi tanıyan dört arkadaş Torkild, Peter, Arne ve Stefan bir mafya oluşturmaktan uzak kendi çaplarında suçlar işleyen bir gruptur. Bir gün onlardan daha güçlü olan bir başka gangster, onlara bir kutu çalma ve kutuyu açmama görevi verir. Kutunun içinde 4 milyon Danimarka kronu olduğunu öğrenen dörtlü, parayla birlikte Barcelona'ya kaçmayı planlarlar. Birlikte kaçtıkları arabanın yolda bozulması üzerine Danimarka'nın kırsal bir kesiminde, terkedilmiş bir eve girip orada saklanırlar. Kutuyu çaldıkları sırada vurulan arkadaşlarının iyileşmesi için bu evde bir süre gizlenmeye karar verirler. Kutunun dörtlü tarafından çalındığı fark eder gangster, grubu aramaya başlar. Aradan geçen zaman zarfında vurulan iyileşir ancak bir nevi grubun yöneticisi olan Torkild burada kalmayı ve terkedilmiş bu evi geleneksel bir Danimarka restoranına çevirmeye karar verir ve çaldıkları 4 milyon Kronun büyük bir kısmını evi satın alma ve tamir ettirmek için kullanır.

Her dördü şiddete açık şekilde eğimli olan karakterlerin çocukluklarında yaşadıkları travmalar, kısa geçmişe dönüş sahneleri ile bu dört arkadaşın nasıl bir araya geldiğini anlatır

İnternet[değiştir | kaynağı değiştir]